News Ticker

Πισιμίσης: Ως εδώ με την ανικανότητα και την αδιαφάνεια!

Γράφει ο Δημοτικός Σύμβουλος της Νέας Πνοής Γιάννης Πισιμίσης


Η παρέμβασή μου σχετικά με το ζήτημα που έχει ενσκήψει με ιδιαίτερα έντονο τρόπο φέτος και αφορά στην ύπαρξη πλήθους κουνουπιών στην πόλη μας, βασίζεται στην Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων με ημερομηνία 30 Αυγούστου 2018, όπως αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εκεί μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς ότι πλεόν και στον Δήμο Βριλησσίων έχει εμφανιστεί κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου καθώς υπάρχει επίσημη εργαστηριακή διάγνωση ασθενούς με εκδήλωση, μάλιστα, συμπτωμάτων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.

Ευτυχώς ο ασθενής όπως με διαβεβαίωσε η αρμόδια υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ στην τηλεφωνική μας επικοιωνία είναι καλά στην υγεία του. Την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ  επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία η κυρία Τσιρώνη η οποία είναι υπεύθυνη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Βορείου Τομέα Αττικής.

Στην επικοινωνία μας αυτή επισημάνθηκε από την πλευρά της ότι ο Δήμος μας έπρεπε να αντιμετωπίσει το ζήτημα των ψεκασμών ήδη από τον Απρίλη καθώς η ύπαρξη λιμναζόντων υδάτων στις ρεματιές και σε άλλα σημεία (όπως η Ναυτική Βάση) αποτελεί χώρο-κέντρο αναπαραγωγής των κουνουπιών.

Συνεπώς, η ανακοίνωσή σας όχι μόνο είναι ανακριβής και παρελκυστική αλλά στερείται ουσίας.

Είναι σαφές ότι μοναδικός σας στόχος είναι η δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων προκειμένου να απαλλαγείτε από τις εύθυνες που σας αναλογούν ως Διοίκηση του Δήμου μας. Τα ερωτήματα όμως που ανακύπτουν για εσάς αποκτούν μεγάλη σημασία:

1) Γιατί δεν ενημερώσατε του Δημότες Βριλησσίων, όπως οφείλατε να πράξετε ως επίσημη Αρχή της πόλης, ότι υπάρχει κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Δήμο μας προκειμένου να προφυλαχθούμε όλοι μας καλύτερα;

2) Αφού έγιναν 8 ψεκασμοί όπως λέτε στην ανακοίνωσή σας και όλα είναι καλώς καμώμενα, γιατί παρατηρείται τόσο έντονο πρόβλημα με τον αυξημένο πληθυσμό των κουνουπιών;

3) Παρακαλώ να δημοσιοποιήσετε τις ακριβείς ημερομηνίες των ψεκασμών, τον τόπο που έγιναν και με έγγραφα στοιχεία που θα το αποδεικνύουν.

4) Η “λιμνούλα” της Ναυτικής Βάσης, η οποία κατ’ εσάς δεν είναι έλος, γιατί βρίσκεται στο χάλι που δείχνουν οι φωτογραφίες που παραθέτω στο τέλος καθώς βέβαια και στο σύνολό της η Ναυτική Βάση χρόνια τώρα; Πρόθεσή μου δεν είναι, βεβαίως, να πανικοβάλλω την τοπική κοινωνία, όπως ατυχώς ισχυρίζεστε, αλλά να καλύψω το κενό ενημέρωσης που έχετε δημιουργήσει με την νοοτροπία της απόκρυψης σημαντικών πληροφοριών που σας χαρακτηρίζει και που αποσκοπεί μονάχα στην προστασία της πολιτικής σας “εικόνας” ως υπεύθυνης και αποτελεσματικής Διοίκησης.

 

Μια νοοτροπία που βάλει εναντίον του Δημοσίου Συμφέροντος και που, δυστυχώς, την έχουμε δει να ξετυλίγεται στο παρελθόν από μέρους σας σε πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις. Τελικά πρέπει μάλλον να σας θυμίσουμε για άλλη μια φορά τη γνωστή και πάντα επίκαιρη ρήση ότι εκεί όπου δεν υπάρχει ηγεσία που έχει το θάρρος να λέει την αλήθεια η δημοκρατία δεν λειτουργεί.