News Ticker

Θ. Μπέλτσος: «Βαρύς ο Χειμώνας στο αθλητικό κέντρο της Μητροπούλου!»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δώσαμε αγώνα να περάσει στην κατοχή του Δήμου Βριλησσίων το αθλητικό κέντρο Family Sports και να φύγει ο επιχειρηματίας που αποτελούσε το αγκάθι με την Δημοτική Αρχή.

Ταυτόχρονα ως Ακαδημία Κένταυρος Βριλησσίων επωμισθήκαμε το κόστος επανέκδοσης άδειας λειτουργίας από τις αρμόδιες αρχές και ηλεκτροδότησης του αθλητικού κέντρου αλλά και χρηματοδοτήσαμε εργασίες αποκατάστασης από την διαλυτική μανία των αποχωρησάντων επιχειρηματιών. Δυστυχώς η αποχώρηση του Family επέφερε μετά από κακή συνεννόηση –συμφωνία για την οποία δεν ευθύνεται το σωματείο και οι γονείς 300 παιδιών τεράστιες καταστροφές στο χώρο.

Ιδιαίτερα ο χώρος της εστίασης διαλύθηκε με αποκορύφωμα να αφαιρεθεί μέχρι και η στέγη της εγκατάστασης και να είναι ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης των κτηριακών εγκαταστάσεων από τα χειμερινά έντονα καιρικά φαινόμενα. Αν σήμερα συνεχίζονται οι προπονήσεις στο τμήμα του αγωνιστικού χώρου και χρησιμοποιούνται αποδυτήρια – ιατρείο αυτό οφείλετε στην προσπάθεια και μόνο του Συλλόγου και των γονέων που με προσωπικό κόστος χρήματος και εργασίας κατάφεραν να τον προφυλάξουν και να τον συντηρήσουν.

Από της 20 Οκτωβρίου ελπίζαμε ότι θα υπήρχε η βούληση και η μέριμνα να αποκατασταθούν οι ζημιές πριν την έλευση του Χειμώνα. Περιμέναμε ότι δεν θα ήταν μονάχα λόγια οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν από την Δημοτική Αρχή αλλά θα υπήρχε κάποιο σχέδιο ( όπως μας διαβεβαίωναν ) και ο χώρος των αθλητικών εγκαταστάσεων της Μητροπούλου και Καλλιανίου δεν θα γινόταν ρημαδιό.

Σήμερα στην καρδιά του Χειμώνα με θερμοκρασίες καθημερινά κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου αθλητές και γονείς καλούνται να υποστούν ένα απίστευτο μαρτύριο και να κινδυνεύουν να υποστούν δυσμενείς συνέπειες στην υγεία τους από την έκθεση τους λόγω ανυπαρξίας υποδομών στέγασης και εστίασης . Αν περάσει κάποιος τις ώρες προπόνησης θα δει γονείς να τουρτουρίζουν μέσα στο χιονιά , άλλοι να κάθονται στα αυτοκίνητα τους με αναμμένες μηχανές , άλλοι να προσπαθούν με ομπρέλες να καλυφθούν από την βροχή και μικρά παιδάκια να μην έχουν την δυνατότητα αναμονής ούτε για λίγα δευτερόλεπτα στο χώρο πέρα της προπόνησης .

Φυσικά δεν γίνεται λόγος για φιλοξενία αγώνων μιας και δεν παρέχετε η δυνατότητα ούτε για ένα μπουκάλι νερό. Μέχρι σήμερα ο χώρος κάλυπτε όλες τις ανάγκες ενός αθλητικού κέντρου και ξαφνικά μέσα σε 2 μήνες ζούμε μια εικόνα βιβλικής καταστροφής. Και δεν μας έφταναν όλα αυτά συνεργεία του Δήμου που υποτίθεται έκαναν εργασίες καθαρισμού ,αφαίρεσαν από το χώρο τραπέζια και καρέκλες καθώς και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, που είχαν αγοραστεί με έξοδα του συλλόγου και παρόλες τις ενέργειες μας δεν υπήρξε καμιά αποκατάσταση και επίσημη απάντηση.

Αλήθεια σκέπτεται κανείς από την ζεστή του καρέκλα επί της Βερνάρδου , το μαρτύριο που χωρίς δική μας υπαιτιότητα αναγκαζόμαστε να βιώνουμε καθημερινά? Πόσο καιρό θα χρειαστείτε επιτέλους να κάνετε τα αυτονόητα. Εκτός και να έχετε στο μυαλό σας να κάνετε άλλου είδους παιχνίδια στο χώρο και σκοπίμως ενεργείτε ώστε να απαξιωθεί.

Σαν ενεργός πολίτης και γονέας δύο αθλητών θλίβομαι για αυτή την κατάσταση και αντί κάποιοι στο δημοτικό μέγαρο να προβαίνουν σε προσωπικές επιθέσεις και να ζητούν από τον σύλλογο την αποκήρυξη μου να κοιτάξουν να κάνουν την δουλειά τους ,χωρίς χρονοτριβές, περίεργες μελέτες και αγκυλώσεις.

Ποια δημοκρατική αντίληψη απαγορεύει στους δημότες να ασκούν ελεύθερα και τεκμηριωμένα κριτική ? Ποια δημοκρατική λογική απαιτεί να είμαστε πολίτες χωρίς άποψη? Θέλουμε χειροκροτητές ή ενεργούς δημότες? Όποιος δεν αντέχει στην κριτική να πάει σπίτι του. Μέρες Χριστουγεννιάτικες που κάποτε στον χώρο αυτό φιλοξενούσαμε – διοργανώναμε ως Κένταυρος Βριλησσίων ένα από τα πιο σημαντικά ποδοσφαιρικά τουρνουά Ακαδημιών της χώρας ,που συμμετείχαν οι κορυφαίες Ακαδημίες της χώρας διαφημίζοντας την Πόλη , μας πλακώνει η ψυχή να βλέπουμε αυτή την κατάντια. Πόσο πίσω θα μας φέρετε πια?

ΥΓ. Η επιστολή διαμαρτυρίας – αγωνίας είναι προσωπική και δεν εκπροσωπεί τον Σύλλογο Κένταυρο Βριλησσίων, αν και η καθολική γνώμη όλων απηχεί στις παραπάνω γραμμές. Κανένας γονιός δεν θέλει να βλέπει αυτή την ταλαιπωρία που ξαφνικά έχει υποβληθεί αυτός και το παιδί του.
Με εκτίμηση

Μπέλτσος Αθανάσιος
Δημότης Βριλησσίων