News Ticker

Θ. Πορφύρη: “Γιατί πίσω από κάθε κατάχρηση εξουσίας βρίσκεται το ίδιο πρόσωπο;”

Για το μείζον ζήτημα της διαγραφής χρεών ύδρευσης 5.500 ευρώ σε δημότη, με εισήγηση της κυρίας Αρσένη, Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, τοποθετήθηκε δημόσια και η πρώην Δημοτική Σύμβουλος Βριλησσίων κυρία Θάλεια Πορφύρη.

Στην παρέμβασή της, η πρώην Δημοτική Σύμβουλος που κατά την διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής θητείας παραιτήθηκε από την παράταξη του Δημάρχου κ. Μανιατογιάννη, αναφέρει χαρακτηριστικά: “Γιατί πίσω από κάθε καβγά, κάθε παρανομία, κάθε κατάχρηση εξουσίας βρίσκεται πάντα το ίδιο πρόσωπο;”, υποδεικνύοντας ξεκάθαρα την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κυρία Βούλα Αρσένη.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της κυρίας Θάλειας Πορφύρη:

ΤΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ

Όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, νομίζω, ότι δεν αφήνουν αδιάφορο κανέναν ενεργό πολίτη. Το εκρηκτικό κλίμα, οι πρωτοφανείς και παράνομες ενέργειες, οι αντεγκλήσεις από όλες τις πλευρές ήταν πολύ τοξικά και σηματοδοτούν το πνεύμα της πορείας, που θα ακολουθήσει.

Η παράνομη διαγραφή χρεών (ύψους 6.500€ περίπου), για λογαριασμό συνδημοτών μας, οι οποίοι δε ζήτησαν – καν – κάτι τέτοιο, αλλά μείωση ή ρύθμιση αυτών, δεν είναι το μείζον θέμα, κατά τη δική μου αντίληψη.

Όμως, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής έσπευσε να τα διαγράψει και ή να τα αναγάγει σε «προσωπική της φιλανθρωπία» ή πιθανώς να τα μετακυλήσει στους συνεπείς δημότες ( γιατί άραγε; ). Εφόσον, επιθυμούσε την άμεση και – κατ’ επιλογήν – εξυπηρέτησή τους, γιατί δεν πλήρωσε η ίδια τα συγκεκριμένα χρέη από τον πολύ εύρωστο προϋπολογισμό του ΟΚΠΑ; (άλλη πονεμένη ιστορία κι αυτός).

Για μένα, λοιπόν, το πολύ επικίνδυνο και επιλήψιμο του θέματος εστιάζεται στην επέμβαση και παραποίηση επίσημου υπηρεσιακού εγγράφου, υπογεγραμμένου από τρεις υπαλλήλους και πρωτοκολλημένου, με στόχο την αλλοίωση του νοήματος της πρότασης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας (ενέργεια που αποτελεί – ξεκάθαρο – ποινικό αδίκημα).

Το κολάσιμο της πράξης έρχεται να ενισχυθεί και να κορυφωθεί, ως προς την προκλητικότητά της, και από την ηθική πλευρά του θέματος, προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, με την στοχευμένη παραπλάνηση και εξαπάτησή τους, ώστε να συναινέσουν στην ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος (παρότι το απαγορεύει ο νόμος), αλλά και με την έκθεση των υπαλλήλων, που υπέγραψαν. Ενέργεια, αν όχι αφελής, υποτιμητική, χειριστική και απαξιωτική για όλους.

Και οι δύο πτυχές είναι, εξίσου, σοβαρές και επικίνδυνες. Ποιος θα απολογηθεί για όλα αυτά? Για μένα, προέχει να πληροφορηθούμε, ποιός αλλοίωσε το κείμενο της εισήγησης. Συνεπώς, με τέτοιες πολιτικές γραμμές, η Δημοτική Αρχή ποιας εμπιστοσύνης θα χαίρει?

Σε όσους, δε, αντιτάχτηκαν και αποκάλυψαν την πράξη αυτή, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής απάντησε ηχογραφώντας τους (πράξη, επίσης, υπεραμυντική και παράνομη), ενέργεια που ανάγκασε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Φαράκλα, να της πάρει το κινητό…

Προσωπικά, δεν εκπλήσσομαι για τίποτα από όλα αυτά. Έγιναν, και στην προηγούμενη θητεία τους και αποτελεί την προσφιλή μέθοδο της Αντιδημάρχου. Όταν, δε, μάλιστα υπάρχει έλλειψη ουσιαστικής πολιτικής και κοινωνικού προσώπου, τότε η κατάχρηση εξουσίας, πέρα από «πειρασμός», γίνεται μονόδρομος!

Ο κος Δήμαρχος, από την πλευρά του, κράτησε κι αυτός την ίδια, πάγια πολιτική κάλυψης. Ενοχλήθηκε από τις έντονες αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης και ισχυρίστηκε ότι η Αντιδήμαρχος καθυβρίστηκε και στοχοποιήθηκε από τους διαμαρτυρόμενους.

Πληροφορούμενη όλα αυτά, αναρωτιέμαι: γιατί πίσω από κάθε καβγά, κάθε παρανομία, κάθε κατάχρηση εξουσίας βρίσκεται πάντα το ίδιο πρόσωπο;

Θα ήθελα, λοιπόν, να υπενθυμίσω στον κ. Δήμαρχο, ότι έχει πολύ επιλεκτική ευαισθησία και ευθιξία. Όταν η εν λόγω κυρία έβριζε, παρουσία του, συναδέλφους της δημοτικούς συμβούλους, δεν τον είδα να διαθέτει την ωριμότητα και την ίδια ευθιξία, να προβεί στις απαιτούμενες κινήσεις, που απορρέουν εκ του ρόλου του. Την τακτική του «Πόντιου Πιλάτου» την έχουμε μπουχτίσει, πια, εκ μέρους του.

Στα μέρη μου, λοιπόν, κ. Δήμαρχε, λένε:
«Δε φταίει ο ληστής, φταίει ο ληστοτρόφος»
Έχετέ το, κατά νου. Μη μας γεμίζετε με δαύτους.

Όσο για τη μονοπώληση της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης από μέρους σας, εκτός του ότι είναι προσβλητική για το μεγαλύτερο μέρος των Βριλησσιωτών, που δε σας ψήφισε, αλλά που αυτοί στηρίζουν όλο το κοινωνικό έργο με τις προσφορές και τη βοήθειά τους, προσωπικά, δε με πείθει καθόλου, καθόσον έχω ίδια εμπειρία από το ΚΑΠΗ (όλα γίνονται ρηχά και υπερφίαλα, με γνώμονα την αλίευση ψήφων και την κατάρτιση πελατολογίου).

Το προκλητικό αυτό γεγονός, λοιπόν, μου δίνει την ευκαιρία να καλέσω όλους τους συνδημότες μου να παρακολουθούν τα Δημοτικά Συμβούλια. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα έχουν άμεση γνώση των πεπραγμένων του καθενός και θα αξιολογούν, κατά πόσο ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους, αυτοί που ψήφισαν. Θα βλέπουν, έμπρακτα και χειροπιαστά, την ειδοποιό διαφορά μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, τη σοβαρότητα και την υπεύθυνη στάση αυτών.