News Ticker

Ζητούνται χώροι άθλησης

Γράφει η Μαρία Καραγεώργου-Μαγγανά

Κάθε παιδί που αποφασίζει να ασχοληθεί με οποιοδήποτε άθλημα σε αγωνιστικό επίπεδο και επενδύει σε αυτό δαπανώντας ατελείωτες ώρες στα  γήπεδα, εκτός του προσωπικού του σθένους χρειάζεται επιπλέον πολλαπλή στήριξη από τους γονείς του, τόσο σε οικονομικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, για να μην αναφερθούμε στον χρόνο που πρέπει να αφιερώσουν οι γονείς σε καθημερινή βάση.

Επιπροσθέτως, οι προπονητές που βρίσκονται πολύ κοντά στους αθλητές έχουν να αντιμετωπίσουν το σκόπελο της αναζήτησης προπονητικών ωρών σε αθλητικά κέντρα, τα οποία βρίσκονται σε έλλειψη.

Ενώ είναι πολύ θετικό και αισιόδοξο το γεγονός πως όλο και περισσότερα παιδιά επιλέγουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, βρίσκοντας μία διέξοδο και μειώνοντας ουσιαστικά την έκθεση τους σε άλλες επιβλαβείς ασχολίες όπως η συνεχής χρήση ηλεκτρονικών (που δυστυχώς αποτελούν πλέον την μόνιμη εναλλακτική των παιδιών έναντι άλλων παιχνιδιών) δυστυχώς η ανεπάρκεια προπονητικών χώρων αποτελεί τροχοπέδη στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη μας.

Αυτό συμβαίνει διότι οι αθλητικοί σύλλογοι είναι πολλοί και οι διαθέσιμες ώρες προπόνησης λιγοστεύουν όλο και περισσότερο στερώντας από τους προπονητές πολύτιμες ώρες εκγύμνασης και προετοιμασίας των αθλητών.

Για τα Βριλήσσια αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ουσιαστική εξεύρεση λύσης στο ζήτημα. Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε να αξιοποίηθει ο χώρος άθλησης στο οικοδομικό τετράγωνο 365, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κισσάβου και Μητροπούλου.

Η κατάλληλη διαμόρφωση του γηπέδου ποδοσφαίρου του συγκεκριμένου χώρου θα βοηθούσε στην σωστή κατανομή των ωρών προπόνησης για τα τμήματα ανάπτυξης και όχι μόνο, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει έναν χώρο κατάλληλο για την διεξαγωγή αγώνων.

Μία δεύτερη πρόταση αποτελεί η κατασκευή ενός κλειστού γηπέδου-μπαλονιού στον χώρο της πρ. Ναυτικής Βάσης. Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερα χαμηλού κόστους που θα δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα των αθλητικών σωματείων της πόλης μας. Ήδη η «Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια» έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπλαση του πάρκου που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τον διπλασιασμό της έκτασης του, ένα νέο πάρκο στην είσοδο των Άνω Βριλησσίων, τη δημιουργία κολυμβητηρίου και κλειστού γηπέδου-μπαλονιού.

Παρόμοια  κλειστά γήπεδα-προπονητήρια  λειτουργούν στην Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στην Πτολεμαΐδα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κ.τ.λ., εξυπηρετώντας τις ανάγκες αθλημάτων όπως τένις, χάντμπολ, βόλεϊ και μπάσκετ. Εκτός βέβαια από τη δημιουργία νέων χώρων άθλησης είναι άμεση ανάγκη η ορθή συντήρηση των χώρων που ήδη υπάρχουν στην πόλη μας και σε αυτό το σημείο, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά βήματα προς τα πίσω.

Ως μητέρα κοριτσιού που ασχολείται με το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής σε αγωνιστικό επίπεδο,έχω βιώσει τις παθογένειες αυτού του τομέα και πιστεύω πως οι δημοτικές αρχές πρέπει να φροντίσουν να παρέχουν στους συλλόγους την στήριξη που τους αρμόζει.

*Η Μαρία Καραγεώργου-Μαγγανά είναι Πολ. Επιστήμονας με μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις. Είναι υπεύθυνη γυναικών της ΝΔ Βριλησσίων και Υποψήφια Δημ. Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια» του Γιάννη Πισιμίση.