News Ticker

Nέος άθλος Τσιρίκου στη Μαδρίτη!

Την τέταρτη και πέμπτη θέση στη Μαδρίτη και το μίτινγκ Καταδύσεων Νέων (II Madrid Diving Open Junior) κατέκτησαν οι δύο Έλληνες καταδύτες, Νικόλαος Μόλβαλης και Θάνος Τσιρίκος, στο αγώνισμα των Σταθερών Α’ Κατηγορίας.

Ο μεν Μόλβαλης κατέλαβε την 4η θέση συγκεντρώνοντας 379,40 βαθμούς, ενώ ο Τσιρίκος κατετάγη 5ος με βαθμολογία 356,25. Έύλογα κάποιος θα αναρωτιέται γιατί γράφουμε για έναν ακόμη άθλο του Βριλησσιώτη Πρωταθλητή παρά το γεγονός πως δεν βρέθηκε στο βάθρο των μεταλλίων. Ο Θάνος και όλοι οι αθλητές των καταδύσεων βιώνουν έναν Γολγοθά τους τελευταίους μήνες με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας.

Τον Σεπτέμβριο τού 2017 η καινούργια διοίκηση ΟΑΚΑ με πρόεδρο τον κ.Κουρή, μετά τον τραυματισμό Σαμψάκη ξεκίνησε έλεγχο καταλληλότητας στους χώρους του καταδυτηρίου. Αποτέλεσμα ήταν να διαπιστωθεί ότι οι σανίδες να κριθούν ακατάλληλες αφού είχαν τοποθετηθεί για τούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Κανείς δεν ξέρει αν όλα αυτά τα χρόνια είχε γίνει τουλάχιστον συντήρηση. Προτάθηκε να γίνει μια καλή συντήρηση και σε έξι μήνες να έμπαιναν τα καινούργια. Ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ είπε θα προχωρήσει άμεσα σε διαγωνισμό για νέες σανίδες. Νοέμβριος Και Δεκέμβριος πέρασαν με υποσχέσεις χωρίς να έχει ανέβει κανένας διαγωνισμός στην Διαύγεια. Ο Υφυπουργός είναι ενήμερος για την κατάσταση πού επικρατεί στις καταδύσεις με σχετικό υπόμνημα από το καλοκαίρι. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να ταλαιπωρούνται αθλητές, σύλλογοι και γονείς και το άθλημα να βρίσκεται σε μαρασμό. Είδη έχουν ακυρωθεί σημαντικές διοργανώσεις. Ένα άθλημα πού έχει χαρίσει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακού Αγώνες βρίσκεται σε σημείο οριακό. Το γυμναστήριο είναι κλειστό. Γιατί δεν μπορούν να βάλουν δύο στρώματα στους τοίχους για περισσότερο Ασφάλεια εδώ και τρείς μήνες! Η Κολυμβητική Ομοσπονδία (ΚΟΕ) βλέποντας τον κίνδυνο να χαθεί η χρονιά ενόψει πανευρωπαϊκού, παγκοσμίου καθώς και Ολυμπιακών Αγώνων Νέων να στέλνει κάποια παιδιά στην Θεσσαλονίκη για να προπονούνται από Παρασκευή μέχρι Κυριακή!

Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν η 5η θέση που κατέκτησε ο Θάνος Τσιρίκος και η 4η από τον Νίκο Μόλβαλη στη Μαδρίτη συνιστούν ένα πραγματικό άθλο!

Στο πλευρό των δύο αθλητών στη Μαδρίτη βρίσκεται ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος, ο οποίος μετά το πέρας των αγώνων, προέβη στις κάτωθι δηλώσεις:

“Μόλις ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους οι δύο αθλητές μας, Μόλβαλης και Τσιρίκος, στα 10μ. πλατφόρμα Νέων ανδρών, με τον Μόλβαλη να συγκεντρώνει 379 βαθμούς και τον Τσιρίκο 356. Ήταν μια καλή εμφάνιση για τους δύο καταδύτες στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν να αγωνιστούν από τον Ιούλιο του 2017 και κάτω από τις γνωστές αντίξοες και ντροπιαστικές συνθήκες, που αφορούν ένα άθλημα το οποίο μας χάρισε το 2004 το χρυσό μετάλλιο. Λίγο φιλότιμο, άραγε, υπάρχει; Φτάσαμε στο τέλος Ιανουαρίου και ακόμα δεν έχουμε τραμπολίνο να κάνουμε προπόνηση, είμαστε μέσα σε μια αποθήκη και προπονούμαστε 50 άτομα μαζί με τους αθλητές της Εθνικής ομάδας, μιας και έχουν κλείσει το μεγάλο και απαραίτητο γυμναστήριο στο Ολυμπιακό Κέντρο του ΟΑΚΑ, που μόνο η διοίκηση του ΟΑΚΑ γνωρίζει γιατί. Λίγο φιλότιμο υπάρχει, άραγε; Μήπως θα πρέπει να επέμβετε, κύριε Υπουργέ;”.