Ανοίγει η αυλαία του 26oυ Φεστιβάλ Βριλησσίων!

Με την τραγωδία «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο ξεκινά τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 το 26ο Φεστιβάλ Βριλησσίων,
στο Θέατρο “Αλίκη Βουγιουκλάκη”.
Την παράσταση σκηνοθετεί ο Σωτήρης Χατζάκης, ενώ πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Κίτσου, Κόρα Καρδούνη, Νίκος Ψαρράς, Θέμης Πάνου, Κωνσταντίνο Τάκαλου, Κρατερός Κατσουλης, Ελένη Ρουσσινού.
Λίγα λόγια για το έργο:
Στο στρατόπεδο των Αχαιών, στα παράλια της λεηλατημένης Τροίας, οι αιχμάλωτες Τρωαδίτισσες και η βασίλισσά τους, Εκάβη, θρηνούν για τα δεινά τους. Όσες έχουν απομείνει ζωντανές από την ξεκληρισμένη βασιλική οικογένεια θα δοθούν δώρο στους Αχαιούς, ενώ ο εγγονός της Εκάβης, ο μικρός Αστυάνακτας, γκρεμίζεται από τα τείχη, θύμα της σκληρότητας των κατακτητών. Οι φλόγες αφανίζουν την Τροία και οι γυναίκες, απελπισμένες, οδηγούνται στα πλοία που θα τις μεταφέρουν πέρα από το Αιγαίο, σκλάβες στα σπίτια των νικητών.
Ο Ευριπίδης με τις Τρωάδες γράφει ένα αντιπολεμικό αριστούργημα και κατακρίνει την πολιτική των Αθηναίων για το προκλητικό ανοσιούργημα που είχαν διαπράξει λίγους μήνες πριν εναντίων των Μηλίων καθώς και για την Σικελική Εκστρατεία που προετοιμάζουν. Οι Τρωάδες είναι ένα αμείλικτο κατηγορώ για τις φρικαλεότητες του πολέμου και ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.
Το μήνυμα του δημάρχου Ξ. Μανιατογιάννη:
“Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στο 26ο Φεστιβάλ του Δήμου Βριλησσίων!
Με οδηγό και σύμμαχο τον Πολιτισμό, ανοίγει τις πύλες του και φέτος, ένα θεσμοποιημένο πολιτιστικό γεγονός, που γίνεται αποδεκτό κάθε χρόνο με θέρμη από όλους τους συμμετέχοντες. Το Φεστιβάλ του Δήμου Βριλησσίων, είναι καρπός μιας μεγάλης προσπάθειας, μια ετήσια πολιτιστική συνάντηση, που αποτελεί τον πυρήνα πολιτιστικής ανάπτυξης, δίνοντας ζωή και χρώμα στην πόλη μας!
Ως Δημοτική Αρχή, επενδύουμε στον Πολιτισμό, τον οποίο θεωρούμε σύμμαχό μας τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε. Με έμφαση στο θέατρο – πρόγραμμα που εκτείνεται από το κλασικό έως το σύγχρονο ρεπερτόριο, χωρίς να ξεχνάμε και τους μικρούς μας φίλους – ο χαρακτήρας του φετινού Φεστιβάλ, επεκτείνεται και στους χώρους της μουσικής και του χορού, με πρωτότυπες παραγωγές, με σημαντικούς εκπροσώπους της εγχώριας δημιουργίας, διαμορφώνοντας ένα πρόσωπο με κύρος και ιδιαίτερη φυσιογνωμία.
Σας προσκαλούμε λοιπόν, να στηρίξετε και φέτος το Φεστιβάλ με την αυθόρμητη και ενεργή παρουσία σας και να απολαύσετε τις ποικίλες πολιτιστικές του προτάσεις, κάτω από τη σκιά των βράχων, που στέκονται εκεί για να μας θυμίζουν ότι πρέπει να σταθούμε όρθιοι στις δύσκολες συνθήκες κρατώντας ζωντανή ….. την ΕΛΠΙΔΑ!”
Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων
* Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στον Πολιτιστικό Τομέα του Δήμου Βριλησσίων.
Διεύθυνση : ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (πρώην ΤΥΠΕΤ)
Μπακογιάννη & Πλαταιών, Βριλήσσια.
Ώρες λειτουργίας γραμματείας : 09:00 – 15:00
Τηλ. Επικοινωνίας : 2106095505, 2106095171
FAX 2106095436
E. Mail secpnevm@vrilissia.gr
*Ώρα έναρξης των παραστάσεων 21:00.
Leave a comment