News Ticker

Βριλησσός: Συνάντηση εθελοντών πυρασφάλειας και ομιλία για το Εκουαδόρ την Τετάρτη 27/6!

 Συνάντηση και εκπαίδευση των εθελοντών του συλλόγου εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Η εκπαίδευση πυροπροστασίας  θα γίνει  από Αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος σε συνεργασία με την πολιτική προστασία του δήμου μας.

Η εκπαίδευση θα ξεκινήσει στις 20.00 ακριβώς!   ακλουθεί στις 21.15  ομιλία για το Εκουαδόρ

Συντονιστές της ομάδας Πυρασφάλειας;
Εφη Ορφανού και Διαμαντής Παπαδόπουλος.

 11ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:
Εντεκα χρόνια εθελοντικής δράσης στο περιαστικό δάσος Άνω Βριλησσίων και το Πεντελικό συμπληρώνει φέτος ο Βριλησσός.Στο διάστημα αυτό εκατοντάδες μέλη του συλλόγου στηρίζουν την προσπάθεια του δήμου Βριλησσίων και του ΣΠΑΠ με βάρδιες πυρασφάλειας,δενδροφυτέυσεις,πότισμα δενδρυλλίων και καθαρισμό του δάσους.Εναρξη βαρδιων Πυρασφάλειας του συλλόγου μας την Πέμπτη 28 Ιουνίου.Οι βάρδιες πυρασφάλειας θα γίνονται κάθε Τρίτη,Τετάρτη και Πέμπτη 1700-1900 και 1900 -2100 μέχρι 6 Σεπτεμβρίου 2018

 Ομιλία: Εκουαδόρ στις 21.15

Για δύο συνεχόμενες χρονιές (2014-2016) ο ομιλητής Νίκος Αναστασόπουλος έζησε συνολικά πάνω από ένα χρόνο στο Εκουαδόρ. Η παρουσίαση είναι καταστάλαγμα σκέψεων από τις έρευνες συνεργασίες, εμπειρίες και πρακτικές από την παραμονή του στην χώρα της Νότιας Αμερικής που ίσως αποτελεί μία κατάσταση εξαίρεσης για τον κόσμο και ένα πείραμα με ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Ο Νίκος Αναστασόπουλος είναι Αρχιτέκτων/ερευνητής, Λέκτορας στην Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, μέλος του Βριλησσού

Χώρος: στα Γραφεία μας, ΩΡΑ 20:30, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 Γράφει ο Νίκος Αναστασόπουλος :

Το 2014 ήταν μία σημαδιακή χρονιά: τους 9 από τους 12 μήνες του χρόνου τους πέρασα στη Νότιο Αμερική,  σε μια χώρα που διαμελίζεται ανάμεσα στο βόρειο και το νότιο ημισφαίριο από την γραμμή του Ισημερινού, το Εκουαδόρ, που αποτέλεσε ταυτόχρονα μία κατάσταση εξαίρεσης για τον κόσμο και ένα πείραμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας.

Στο διάστημα αυτό πραγματοποίησα έρευνα και γνωρίσα άλλες κοινωνίες και κοσμοθεωρίες, που μου άλλαξαν την εικόνα του κόσμου για πάντα. Το 2015 πίσω για ενάμιση μήνα με περισσότερα ερωτηματικά και μεγαλύτερη δίψα συμμετντας σε ένα  ερευνητικό συνέδριο που διηύθυνε ο David Harvey. Το 2016 πάλι πίσω, αυτή τη φορά για τρεις μήνες μαζί με δύο φοιτήτριες εγκαινιάζοντας ένα πρόγραμμα  συνεργασίας Erasmus+ ανάμεσα στο ΕΜΠ και το PUCE, της πρώτης τέτοιας συνεργασίας που ολοκλήρωσε το ΕΜΠ εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων σε συνεργασία με συναδέλφους και άλλες ειδικότητες, και εργασία στα σχεδιαστήρια,  αλλά και στο πεδίο, σε μια κοινότητα στον Ειρηνικό ωκεανό που είχε πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό εκείνης της χρονιάς μας δόθηκε η ευκαιρία να εμπλακούμε ενεργά με την διαδικασία ανασυγκρότησης . Επίσης συμμετείχαμε στο Habitat 3, που διοργανώνουν τα Ηνωμένα Έθνη κάθε είκοσι χρόνια και που το ’16 πραγματοποιήθηκε στο Κίτο.

H ιστορία, πολιτική, έρευνα, αρχιτεκτονική, το περιβάλλον και το ανθρώπινο στοιχείο συνθέτουν κάποια από τα πολύπλοκα χαρακτηριστικά και θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε σε αυτήν τη σύντομη εισαγωγική παρουσίαση.

Σκόρπιες σκέψεις και φευγαλέες εικόνες από τις έρευνες, συνεργασίες, εμπειρίες και πρακτικές από την παραμονή στην χώρα της Νότιας Αμερικής θα μας ξαναπάνε πίσω σε αυτή τη μοναδική γωνιά του πλανήτη.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://treeinecuador.wordpress.com

ntuahabitat3.wordpress.com