News Ticker

Οι πέντε «μυστικές» παραλίες των Βορείων Προαστίων!

Το καλοκαίρι έφτασε και ήδη οι περισσότεροι εξ’ υμών έχετε κάνει τις πρώτες βουτιές στην θάλασσα. Όμως, το μπάνιο στην Αττική για τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων, μπορεί να αποδειχθεί κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση… Ειδικά, αν επιλέξετε την Κυριακή για τις εξορμήσεις σας,  η κίνηση και ο συνωστισμός μπορεί να αποδειχθούν συνοδοιπόροι σας στην θάλασσα. Για το λόγο αυτό, το Vrilissianews βρήκε και σας παρουσιάζει τις «πέντε μυστικές» παραλίες – άγνωστες στον περισσότερο κόσμο- για τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων και όχι μόνο…

Μάτι

Στο δρόμο από το Μάτι προς τη Νέα Μάκρη στον κεντρικό δρόμο της Ραφήνας, λίγο πριν από την ταμπέλα που αναγράφει Οικισμός Αμπελούπολης, υπάρχει ένα εγκαταλειμμένο χωράφι με πεύκα. Εκεί βρίσκεται ένας μικροσκοπικός κόλπος με πεύκα που φτάνουν μέχρι τα πράσινα νερά.

mati_paralia

2ο Λιμανάκι Δασκαλειό

Μόλις ένα χιλιόμετρο νοτιότερα του πρώτου λιμανιού στο Δασκαλειό, βρίσκεται το δεύτερο λιμανάκι. Γραφικό, με καθαρά νερά, με ένα συνδυασμό άμμου και βότσαλου, χωρίς ταβέρνες, χωρίς μπαρ. Απλώς υπέροχο και αγνό.

limanaki_daskaleio

Αγία Μαρίνα – Αλθέα

Μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας (στο αριστερό σας χέρι), κοντά στα 300 μ. υπάρχει ταμπέλα του οικισμού Αλθέα. Στρίβετε δεξιά στον παράδρομο, παρκάρετε και κατεβαίνετε τα σκαλιά. Τώρα τελευταία έβαλαν και ψάθινες ομπρέλες. Η παραλία είναι ίσως η πιο όμορφη της Αττικής. Το νερό, η άμμος, η ησυχία το πρωί. Παράδεισος.

althea_agiamarina

Μπλε Λιμανάκι

Αισθητά μικρότερο και λιγότερο γνωστό, από το Κόκκινο Λιμανάκι το μεγάλο «αδερφό» του, βρίσκεται κρυμμένο στα βράχια της Ραφήνας. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να μη σου «γεμίζει το μάτι», αφού αυτό που φαίνεται δεν είναι παρά μια τσιμεντένια προβλήτα με ξύλινες ομπρέλες. Αν προχωρήσεις όμως, λίγο ακόμη, και θα διαπιστώσεις ότι δίπλα στην προβλήτα βρίσκεται μια μικροσκοπική βοτσαλωτή παραλία, που χωρά… λίγους και καλούς, οι οποίοι θα καταφτάσουν από νωρίς για να προλάβουν για να «καβατζώσουν» μια θέση σε αυτή την μίνι «ιδιωτική» πλαζ. Η σχετικά ανεπαρκής σήμανση (πιθανότατα θα χρειαστεί να ρωτήσεις τους ντόπιους, για κατευθυντήριες στο τέρμα του κεντρικού δρόμου της Ραφήνας, πριν το Κόκκινο Λιμανάκι), εγγυάται prive βουτιές!

mple_limanaki

Ραμνούντας

Πρόκειτα για την βορειότερη των μυστικών παραλιών. Βρίσκεται κοντά στην περιοχή του Μαραθώνα και του Γραμματικού, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο Ραμνούντας. Βέβαια, δε σε στέλνω όπου κι όπου.  Πας προς το Γραμματικό και λίγο πριν το χωριό στρίβεις δεξιά στο σημείο που λέει η πινακίδα «Λιμνιώνας». Εκεί ακολουθείς την άσφαλτο, να ξέρεις όμως ότι μετά γίνεται χωματόδρομος και συνεχίζεις για 4χλμ. Σε όλη την διαδρομή στον χωματόδρομο θα συναντήσεις τρεις –πάντα χωμάτινες– διασταυρώσεις. Στην πρώτη μένεις αριστερά και στις άλλες δύο στρίβεις δεξιά (στην τελευταία διασταύρωση υπάρχει πινακίδα που δείχνει αριστερά προς Σέσι, εσύ στρίβεις δεξιά). Μετά την μεγάλη και απότομη κατηφόρα, υπάρχει ένα πέτρινο χάλασμα και αμέσως από κάτω ένα εκκλησάκι. Παράτα το αμάξι ή τη μηχανή και έφτασες. Συναντάς μια πολύ καθαρή παραλία με λίγο κόσμο!

paralia-ramnounta3-1024x768

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.