News Ticker

Βριλήσσια: Εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ για το προσφυγικό την Πέμπτη

Εκδήλωση για το προσφυγικό πραγματοποιεί η ΚΕΕΡΦΑ Βριλησσίων την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στο Στέκι Νεολαίας του Δήμου Βριλησσίων Ολύμπου και Φλωρίνης

Ομιλητές θα είναι οι εξής:  Ελένη Πορτάλιου, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Ήρα Διαμάντη, Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος, Ορέστης Ηλίας, δημοτικός σύμβουλος, Δράση για μια άλλη πόλη

 

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της ΚΕΕΡΦΑ για την εκδήλωση:

Οχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πρόσφυγες καλοδεχούμενοι.

• Ενάντια στην ΕΕ των φραχτών, της λιτότητας και των πολέμων
• Όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης, Frontex και NATO
• Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, σύνορα ανοιχτά

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κρατάει τον φράχτη στον Έβρο και δεν κλείνει την Αμυγδαλέζα ενώ το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στην Κόρινθο έχει ανοίξει με πανάθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Στην Ευρώπη, η λιτότητα έχει σημάνει την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου για το 99% της κοινωνίας. Οι πρόσφυγες, οι Μουσουλμάνοι και οι μετανάστες εργάτες άδικα κατηγορούνται για αυτό. Τη δεκαετία του 1930 ήταν οι Εβραίοι αυτοί που κατηγορήθηκαν για την οικονομική δυσπραγία κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης. Έχουμε υπάρξει στο ίδιο έργο θεατές και ξέρουμε που μπορεί να καταλήξει.
Η εναλλακτική λύση για τη κρίση στην Ευρώπη δεν θα δοθεί με ρατσιστικές, ξενόφοβες πολιτικές των κλειστών συνόρων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης που ανοίγουν το δρόμο στις Λεπέν.
Η έναρξη περιπολιών του ΝΑΤΟ για να αποκλειστεί η είσοδος προσφύγων και μεταναστών είναι μια εγκληματική ενέργεια που φέρνει τη φρίκη του πολέμου της Συρίας δίπλα μας και απειλεί να μετατρέψει το Αιγαίο σε υγρό τάφο για ακόμα περισσότερους κατατρεγμένους.
Η παρουσία του ΝΑΤΟ αποτελεί κλιμάκωση της εμπλοκής στον πόλεμο στη Συρία. Ρίχνει λάδι στη φωτιά των ανταγωνισμών στη ρημαγμένη χώρα κλιμακώνοντας την στρατιωτική παρουσία της Δύσης δίπλα στης Ρωσίας, του Ιράν, της Σαουδικής Αραβίας. Με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκεται επίσημα στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας που ήδη βομβαρδίζουν.
Είναι σκάνδαλο να κλιμακώνονται οι διώξεις των προσφύγων και των μεταναστών από εκείνες τις δυνάμεις που βάφουν τα χέρια τους με το αίμα χιλιάδων στην Συρία. Είναι βάρβαρο να επιχειρούν με στρατιωτικά μέσα πλέον να εγκλωβίσουν τους πρόσφυγες στην Τουρκία σε γιγαντιαία στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ την ώρα που η κρίση βαθαίνει παίζουν ανοιχτά το χαρτί του ρατσισμού, χτίζουν φράχτες για να αποπροσανατολίσουν την οργή των εργατών ενάντια στις άρχουσες τάξεις που επιβάλλουν μνημόνια.
Είναι ώρα να κλιμακώσουμε και να συντονίσουμε πανευρωπαϊκά τη δράση μας, για να υπερασπίσουμε την ειρήνη και τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών. Για να κλείσουμε το δρόμο στους πολεμοκάπηλους ρατσιστές του ΝΑΤΟ με τον κοινό αγώνα των εργατών σε Ελλάδα, Τουρκία και όλο τον κόσμο.
Η μόνη εγγύηση ότι θα πάψουν οι εκβιασμοί των Σόιμπλε για καταστροφικό GREXIT και διώξιμο από την Σέγκεν είναι ο αγώνας των εργαζόμενων για την πλήρη διαγραφή του χρέους και για το άνοιγμα των συνόρων.
Το εργατικό κίνημα, η αριστερά, οι κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα σχολεία, οι δημοτικές κινήσεις και οι καλλιτέχνες είναι ώρα να δώσουν την αντιπολεμική και αντιρατσιστική απάντηση για να εμποδίσουμε το ΝΑΤΟ να σπείρει το θάνατο στο Αιγαίο και τη Συρία.

Την απάντηση θα δώσει ξανά το ίδιο το διεθνές κίνημα με την μεγάλη κινητοποίηση που ετοιμάζει στις 19 Μάρτη σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.