News Ticker

Πισιμίσης: Το μέλλον είναι τώρα! (video+photos)

Ισχυρή εντολή από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών ζήτησε το βράδυ της Πέμπτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης. Αρκετές εκατοντάδες Βριλησσιώτες και Βριλησσιώτισσες με την εντυπωσιακή τους συμμετοχή στην κεντρική προεκλογική ομιλία του συνδυασμού «Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια», έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα νίκης εν όψει των εκλογών της Κυριακής.

«Θέλουμε ισχυρή κοινωνική νομιμοποίηση από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, προκειμένου να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της πόλης μας, όπως το οραματιζόμαστε», ανέφερε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια» και συνέχισε: «Δεσμεύομαι ότι θα αγωνίζομαι πάντα από αυτό εδώ το μετερίζι για το Δήμο Βριλησσίων και την πόλη μου δεν θα την εγκαταλείψω ποτέ.Τα Βριλήσσια είναι μια πόλη με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως η ρυμοτομία, οι χώροι πρασίνου και το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο κεφάλαιό της. Ωστόσο, στην πόλη μας επικρατεί, ιδίως τα τελευταία χρόνια, μια κατάσταση αδράνειας και τελμάτωσης που δεν μας αξίζει. Έχουμε μείνει πολύ πίσω σε επίπεδο υποδομών και κάλυψης κοινωνικών αναγκών. Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο παρέχονται υπηρεσίες σήμερα στους συμπολίτες μας είναι παντελώς παρωχημένος, καθώς δεν έχει καταβληθεί προσπάθεια αξιοποίησης των «εργαλείων» που δίνει η σύγχρονη τεχνολογία και οι καλές πρακτικές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.»

Αφήνουμε πίσω μια 5ετία αδράνειας

Ο Γιάννης Πισιμίσης αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσιάζει η πόλη και σε όσα κομίζει η δική του πρόταση για την αλλαγή στα Βριλήσσια: «Οι δημόσιοι χώροι παρουσιάζουν σε πολλές περιπτώσεις εικόνα εγκατάλειψης (π.χ. το πάρκο της πρ. Ναυτικής Βάσης), πεζοδρόμια κατ’ ουσίαν δεν υπάρχουν σε πολλά σημεία, ενώ και το κυκλοφοριακό στην πόλη είναι οξυμένο, με προεξάρχουσα την οδυνηρή κατάσταση που επικρατεί στη Λ. Πεντέλης, λόγω του παράνομου παρκαρίσματος. Εξαιρετικά σημαντικό είναι και το ζήτημα της ασφάλειας, καθώς είναι, δυστυχώς, πολύ συχνή η εμφάνιση παραβατικών φαινομένων με κλοπές αυτοκινήτων και διαρρήξεις σπιτιών. Η πόλη μας και όσοι ζούμε σε αυτήν, σίγουρα δεν αξίζουμε αυτήν την εικόνα, από τη στιγμή ιδίως, που στα Βριλήσσια πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του Δήμου μας, σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο.»

Έργο χωρίς επιβάρυνση των δημοτών

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα έργων της Νέας Πνοής, χωρίς να επιβαρυνθούν κάτοικοι και δημότες, αλλά και χωρίς να χρεωθεί υπέρογκα ο Δήμος Βριλησσίων, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν: «Στην εποχή μας η περιφερειακή πολιτική της Ε.Ε. έχει καταστεί βασικός πυλώνας ανάπτυξης για την Ευρώπη, κάτι που σημαίνει ότι και οι Δήμοι θα πρέπει να διαδραματίσουν έναν πρωταγωνιστικό αναπτυξιακό ρόλο, υλοποιώντας προγράμματα και δυνατότητες που δίνει η Ε.Ε. σε τοπικό επίπεδο.

 

Εμείς σχεδιάζουμε την άμεση λειτουργία μιας τεχνοκρατικά επαρκούς δημοτικής δομής για τα ενωσιακά αναπτυξιακά προγράμματα και πηγών χρηματοδότησης που προκύπτουν από τα ευρωπαϊκά επενδυτικά και διαρθρωτικά ταμεία, προκειμένου να μπορέσουμε να αντλήσουμε πόρους που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουμε συνολικά τις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας.»

Καθαριότητα-Κυκλοφοριακό

 

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο πρόγραμμα για την καθαριότητα, αλλά και το μείζον ζήτημα της κυκλοφορίας και της στάθμευσης στην πόλη έκανε ο κ. Πισιμίσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: «Για την καθαριότητα έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων και συνολικής περιβαλλοντικής πολιτικής, με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα υπογειοποίησης κάδων, τοποθέτηση αισθητήρων πληρότητας των κάδων, για μείωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, αλλά και προμήθεια σε κάθε νοικοκυριό ειδικών κάδων ανακύκλωσης, με στόχο την ουσιαστική διαλογή στην πηγή των ανακυκλώσιμων υλικών. Πρώτο μας μέλημα ασφαλώς είναι η αντικατάσταση των φθαρμένων κάδων αλλά και το τακτικό τους πλύσιμο, ενώ συστήνεται και χειρωνακτική υπηρεσία για τον οδοκαθαρισμό. Όσον αφορά το ζήτημα της κυκλοφορίας και στάθμευσης έχουμε σχεδιάσει την εισαγωγή ενός σύγχρονου συστήματος ηλεκτρονικής στάθμευσης (χωρίς αντίτιμο) για το κέντρο της πόλης, ώστε να πλοηγούνται οι οδηγοί μέσω ειδικής εφαρμογής σε «ζωντανό» χρόνο σε κενές θέσεις στάθμευσης. Επίσης, δεσμευόμαστε για την άμεση επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και την ουσιαστική αναβάθμιση της Δημοτικής Συγκοινωνίας, με πύκνωση των δρομολογίων, μέσω εξοπλισμού της με νέα mini- bus και τη δημιουργία «έξυπνων» στάσεων.»

Ενίσχυση της ασφάλειας

Ο Γιάννης Πισιμίσης παρουσίασε και τους βασικούς άξονες του προγράμματός του για την ενίσχυση της ασφάλειας στα Βριλήσσια: «Βιώνουμε καθημερινά το μειωμένο αίσθημα δημόσιας ασφάλειας και τον υψηλό δείκτη εγκληματικότητας που επικρατεί στην πόλη μας, σχεδιάζουμε την ενίσχυση της παρουσίας της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος μας (κάτι άλλωστε που αποτελούσε δική μας πρόταση, την οποία αρχικά απέρριπτε η απερχόμενη διοίκηση), με επιπλέον οχήματα και τακτικές περιπολίες, ιδίως τις κρίσιμες ώρες της νύχτας (1.00π.μ. – 5:00π.μ.), αλλά και τη δημιουργία προγράμματος τοποθέτησης συναγερμών σε οικίες και σύνδεσής τους με κέντρο ελέγχου στον Δήμο και την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Την ίδια ώρα, επανασυστήνουμε την Δημοτική Αστυνομία που κατήργησε η απερχόμενη διοίκηση. Παρέχουμε στήριξη σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και διεκδικούμε την ενίσχυσή του σε έμψυχο δυναμικό, καθώς και την επέκταση του ωραρίου των περιπολιών της ομάδας Δίας στην πόλη μας.»

 

Το μέλλον είναι τώρα

Κλείνοντας την ομιλία του καταχειροκροτούμενος, ο Γιάννης Πισιμίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη του εκσυγχρονισμού, της διαφάνειας αλλά και της αλλαγής νοοτροπίας στην διοίκηση: «Από τη διαχείριση των απορριμμάτων έως τη Δημοτική Συγκοινωνία, τη στάθμευση και τον οδοφωτισμό, μπορούμε να εισαγάγουμε ψηφιακά εργαλεία που θα προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Επιπλέον, στον προγραμματισμό μας εντάσσουμε τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας επαφής των δημοτών και των επιχειρήσεων με τις δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το δημόσιο διάλογο. Μέσα από την πλατφόρμα αυτή θα μπορούν να καταθέτουν οι ίδιοι οι δημότες ιδέες, στόχους και προτάσεις προς τη δημοτική αρχή. Οι εισηγήσεις αυτές θα κωδικοποιούνται και θα εντάσσονται στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου προς συζήτηση και υλοποίηση. Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε τη δυναμική εκσυγχρονισμού της πόλης μας σε όλα τα επίπεδα. Ξεκινώντας από το επίπεδο της νοοτροπίας και φτάνοντας σε αυτό της πράξης. Επιδιώκουμε να φέρουμε στα πράγματα μια νέα νοοτροπία διαφάνειας και προόδου ως βάση για μια δημιουργική «επανάσταση» έργου στα Βριλήσσια, για μια νέα προοπτική, που θα καταστήσει τον Δήμο Βριλησσίων έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο, μια πόλη πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Η ανανέωση στα Βριλήσσια δεν μπορεί να παραμένει καθηλωμένη στον λαϊκισμό και την αδράνεια. Το μέλλον είναι τώρα. Την Κυριακή στις 26 Μαΐου αποφασίζουμε να πάμε τα Βριλήσσια μπροστά. Με την ομάδα αυτή και μαζί σας αλλάζουμε τα Βριλήσσια. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα.»

Στο πλευρό του Γιάννη Πισιμίση βρέθηκαν ο επίτιμος Δήμαρχος Βριλησσίων Νίκος Παπαδόπουλος αλλά και ο τ. Δήμαρχος Βριλησσίων Κώστας Ιωαννίδης, ενώ τον πλαισίωσαν οι 50 υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού. Το «παρών» έδωσε και ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και πρώην επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βούλης, Παναγιώτης Λιαργκόβας.