News Ticker

Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού: Διαφωνούμε με την απόφαση του Δήμου να μετατραπεί το υπόστεγο σε τάξη

Την ομόφωνη διαφωνία του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, που υπογράφεται από 104 γονείς, στην κατασκευή αίθουσας προνηπίων στο υπόστεγο του Σχολείου, δήλωσε με ανακοίνωσή του και σχετική επιστολή προς την Δημοτική Αρχή ο Σύλλογος Γονέων.

Οι γονείς, των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, αντιδρούν έντονα στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής να κατασκευάσει αίθουσα που θα κλείνει το υπόστεγο περιορίζοντας δραστικά τον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, ζητούν από την Διοίκηση Μανιατογιάννη να μην προχωρήσει στη μετατροπή του υπόστεγου σε τάξη, για να μην υποβαθμιστεί ο χώρος του 1ου Δημοτικού για τα 350 παιδιά που στεγάζει προκειμένου να φτιαχτεί μία αίθουσα για λίγα παιδιά και για μία μόνο σχολική χρονιά, ή μισή καλύτερα, εφόσον έχουν ήδη περάσει οι πρώτοι 3 μήνες του σχολικού έτους.

Παράλληλα ζητούν “σεβασμό και συνέπεια από την Δημοτική Αρχή” και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Σοφία Χατζάρα, στην αντιμετώπιση του προβλήματος των σχολικών εγκαταστάσεων για τα προνήπια, “βάσει σχεδιασμού σωστών και λειτουργικών εγκαταστάσεων για τις νέες ανάγκες και όχι με «πυροσβεστικές» λύσεις.”

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι γονείς σε άλλο σημείο της επιστολής τους προς την Δημοτική Αρχή: “Απαιτούμε να προστατεύσετε, ως οφείλετε, τον χώρο του σχολικού μας συγκροτήματος, το οποίο σε ένα ή δύο έτη θα φιλοξενεί και τους μικρούς μαθητές που φέτος στεγάζονται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού.”

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου:

Διοικητικό Συμβούλιο

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Βριλησσίων

ΚΟΙΝ: Αντιδήμαρχο Παιδείας και Εθελοντισμού και Ανθρώπινου Δυναμικού

            Διευθύντρια 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων

            Ένωση Γονέων Βριλησσίων

                                                                                                Βριλήσσια, 14.11.2019

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια της επιστολής μας της 26.9, στην οποία ουδεμία απάντηση λάβαμε γραπτώς, συνεδρίασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με βασικό θέμα την απόφαση του Δήμου να κλειστεί ο στεγασμένος χώρος, το υπόστεγο επί της Δωδεκανήσου και Κύπρου, προκειμένου να γίνει τάξη για τη στέγαση του νηπίου/προνηπίου για τη φετινή χρονιά 2019-2020.

Σας ενημερώνουμε ότι στη συνέλευση υπήρξε απαρτία, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το καταστατικό και πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση ότι διαφωνούμε με την απόφαση του Δήμου να μετατραπεί το εν λόγω υπόστεγο σε τάξη. Συγκεκριμένα στη συνέλευση παραβρέθηκαν 104 γονείς και ΟΛΟΙ ψήφισαν ΚΑΤΑ της μετατροπής του υπόστεγου σε τάξη.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει ξανά, εάν κλειστεί το υπόστεγο:

  • Μειώνονται οι στεγασμένοι χώροι που μπορούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά σε περίπτωση βροχής ή όταν αναζητούν σκιά. Η πρότασή σας να μπαίνουν τα παιδιά στην κλειστή αίθουσα που θα φτιαχτεί δεν είναι λύση, καθώς τα παιδιά θέλουν να βγουν σε ελεύθερο χώρο, στο διάλειμμα από την αίθουσα διδασκαλίας.
  • Μειώνεται ο ελεύθερος χώρος κίνησης των 350 μαθητών του σχολείου, αντί να βελτιώνεται το ήδη υπάρχον προαύλιο.
  • Τα παιδιά της Α’ τάξης που κινούνται σε αυτόν τον χώρο σε καθημερινή βάση, για να είναι πιο «προστατευμένα» από το πλήθος των παιδιών στον πρώτο τους χρόνο προσαρμογής στο σχολείο, θα χάσουν έναν χώρο που εξυπηρετούσε σε αυτόν τον σκοπό.
  • Προστίθεται μία τάξη, ενώ δεν υπάρχει ανάγκη αυτή τη στιγμή και είμαστε ήδη το μεγαλύτερο σχολείο των Βριλησσίων.

Ήδη η απόφασή σας να φιλοξενηθούν τα υπεράριθμα παιδιά του χώρου του 1ου Νηπιαγωγείου στο σχολείο μας έχει προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου με τις ανεπαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής να μας προβληματίζουν όλους, και την αδυναμία τέλεσης των γιορτών στην Αίθουσα Εκδηλώσεων, όπου φιλοξενούνται τα νήπια. Δεν έχει γίνει ούτε η γιορτή για την 28η Οκτωβρίου, ούτε θα γίνει για την 17η Νοεμβρίου, μεγάλες γιορτές τις οποίες συνήθως ετοίμαζαν συγκεκριμένες τάξεις και τις παρακολουθούσε όλο το σχολείο.

Ζητούμε να μην προχωρήσετε στη μετατροπή του υπόστεγου σε τάξη, για να μην υποβαθμιστεί ο χώρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων για τα 350 παιδιά που στεγάζει προκειμένου να φτιαχτεί μία αίθουσα για λίγα παιδιά και για μία μόνο σχολική χρονιά, ή μισή καλύτερα, εφόσον έχουν ήδη περάσει οι πρώτοι 3 μήνες του σχολικού έτους.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε με σεβασμό και συνέπεια το πρόβλημα των σχολικών εγκαταστάσεων, σχεδιάζοντας σωστές εγκαταστάσεις για τις νέες ανάγκες και όχι με «πυροσβεστικές» λύσεις.

Απαιτούμε να προστατεύσετε, ως οφείλετε, τον χώρο του σχολικού μας συγκροτήματος, το οποίο σε ένα ή δύο έτη θα φιλοξενεί και τους μικρούς μαθητές που φέτος στεγάζονται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού.