News Ticker

Συνέντευξη Κώστα Μουζάκη: Οι φιλικές εξυπηρετήσεις και οι μαριονέτες!

Μια εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε στο Vrilissianews o παραιτηθείς αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βριλησσίων Κώστας Μουζάκης. Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός εξαπολύει επίθεση στον Ξένο Μανιατογιάννη και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές για πολύκροτες υποθέσεις που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία των Βριλησσίων.

Vn: Πως κρίνετε το μέχρι σήμερα έργο της διοίκησης Μανιατογιάννη στα Βριλήσσια;

Κώστας Μουζάκης: Δεν είμαι ευχαριστημένος από το έργο της διοίκησης. Όποια έργα έχουν γίνει όπως τα όμβρια έγιναν με χρήματα της Περιφέρειας. Ο δήμαρχος έχει πλησιάσει την περιφέρεια σε υπερβολικό βαθμό για τον λόγο αυτό και χρηματοδοτήθηκε. Μέχρι σήμερα το έργο δεν είναι αξιόλογο. Ακόμα και τα έργα των ομβρίων όμως, αφορούν ένα κομμάτι των Βριλησσίων και όχι όλη την πόλη. Αυτό είναι ένα μεγάλο χρόνιο πρόβλημα για τον Δήμο μας. Τα έργα αυτά θα δώσουν μερική λύση. Ο Μανιατογιάννης καθυστέρησε πάρα πολύ σε όλες τις κινήσεις και δεν εξηγείται εύκολα το γιάτι. Καθυστέρησε αλλά δεν έξειξε και το ανάλογο ενδιαφέρον που θα έπρεπε.

Vn: Ήταν συνεπής ο κ. Μανιατογιάννης στις προεκλογικές του δεσμεύσεις;

Κώστας Μουζάκης: Δεν ήταν συνεπής σε καμία περίπτωση. Καθυστερεί αδικαιολόγητα σε πολλές περιπτώσεις όπως στην λαϊκή αγορά και διάφορα έργα ανάπλασης ιδιαίτερα στα Άνω Βριλήσσια. Όταν ήμουν αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών δεν είχα καμία πληροφόρηση κι αυτό με στεναχωρούσε και ήταν ο λόγος που αποχώρησα. Εγώ αποχώρησα γιατί ως αντιδήμαρχος είχα υπό την εποπτία μου την Τεχνική Υπηρεσία. Υφιστάμενος μου ήταν ο κ. Μαρτιγόπουλος. Συνεχώς ο κ. Μαρτιγόπουλος αρνείτο να βλέπω τα εσωτερικά μηνύματα της υπηρεσίας, με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου. Oταν ρώτησα τον δήμαρχο γιατί επιτρέπει κάτι τέτοιο εκείνος έκανε λόγο για προσωπικά μηνύματα. Όμως τα προσωπικά μηνύματα δεν αφορούν τα υπηρεσία. Τα μηνύματα αυτά είναι δημόσια. Τα προσωπικά μηνύματα τα δέχεται κάποιος στο σπίτι του. Συγκρούστηκα σφοδρά με τον δήμαρχο. Με αγνόησε. Έγω κατηγορώ ευθέως τον δήμαρχο, ο οποίος ανέχθηκε και στηρίζει αυτά τα φαινόμενα. Δεν μπορούσα να συνεχίσω να είμαι αντιδήμαρχος-μαριονέτα χωρίς ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα της υπηρεσίας. Για τα ζητήματα της υπηρεσίας και τα έργα έκαναν κρυφές συσκέψεις ο δήμαρχος Μανιατογιάννης με τον κ. Μαρτιγόπουλο, τον γενικό γραμματέα και τον κ. Φυκίρη. Όταν τυχαία έμπαινα στο γραφείο τους έβλεπα και τότε μόνο μου έλεγαν να συμμετέχω.

Vn: Μας λέτε πως ο κ. Μανιατογιάννης ήθελε έναν αντιδήμαρχο-μαριονέτα;

Κώστας Μουζάκης: Ακριβώς. Έτσι είναι. Στη ζωή μου έχω δουλέψει σε μεγάλες εταιρείες ως στέλεχος στον τομέα της ναυτιλίας. Πολλές φορές έλεγα την γνώμη μου. Δεν την δεχόταν ο δήμαρχος γιατί η εξουσία δεν δέχεται άλλες απόψεις. Όμως από άλλους επηρεάζεται και αυτό θα του βγει σε κακό. Ο κ. Μαρτιγόπουλος επί πολλά χρόνια λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Φαίνεται πως οι άλλοι αντιδήμαρχοι τον αποδέχονταν γιατί έπαιρναν τον μισθάκο τους. Εγώ ήμουν άμισθος αντιδήμαρχος. Για εμένα η προσφορά στον Δήμο έχει να κάνει με το μεράκι και την αγάπη για την πόλη, όχι με το μισθό και το  χρηματικό ώφελος. Δεν θέλω να θησαυρίσω από τον Δήμο.

Vn: Ο δήμος αποφάσισε πριν κάποιους μήνες να αγοράσει το ακίνητο στην Ολύμπου. Η αντιπολίτευση στον Δήμο υποστήριξε πως το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ιδιοκτησίας ενός πολιτικού φίλου του δημάρχου Μανιατογιάννη και ότι η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στεγαζόταν στο ίδιο ακίνητο. Ποια  είναι η άποψη σας για αυτή την αγορά;

Κώστας Μουζάκης: Ήταν φιλική εξυπηρέτηση. Έπρεπε να το σκεφτεί καλύτερα ο δήμαρχος πριν κάνει την αγορά. Για εμένα προτιμότερη θα ήταν η ενοικίαση του χώρου αυτού πρώτα. Για να δει εάν εξυπηρετεί τις ανάγκες ο χώρος αυτός και αφού διαπίστωνε πως πληρούνται οι προϋποθέσεις τότε ας προχωρούσε στην αγορά.

Ήσασταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τα είπατε αυτά τότε; 

Κώστας Μουζάκης: Ναι και ήμουν και στην αρμόδια επιτροπή. Αλλά η αγορά του ακινήτου γίνεται από τον ΠΑΟΔΗΒ και εκείνος είναι ο αρμόδιος. Εγώ όμως τότε τα είπα αυτά στον δήμαρχο. Του είπα πως έπρεπε να δω εγώ το θέμα για να δω αν πληρούνται οι προϋποθέσεις εκείνος μου απάντησε πως η αρμόδιοτητα είναι του πολιτιστικού οργανισμού. Εγώ όμως, ήμουν στην επιτροπή εκτίμησης του ακινήτου, παρ’ όλα αυτά δεν εισακούστηκα.

Vn: Εδώ και περίπου δύο χρόνια πέρασε στον Δήμο η έκταση στην οδό Μητροπούλου και αποφασίστηκε η αγορά του πρώην τέννις κλαμπ. Ήσασταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος με όλους αυτούς τους περιορισμούς που μας είπατε πως σας είχαν επιβληθεί. Πως βλέπετε εσείς αυτές τις κινήσεις;

Κώστας Μουζάκης: Στο θέμα της Μητροπούλου υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει εντελώς το ζήτημα. Διότι είχαν γίνει πολλές ατασθαλίες πολεοδομικά από τον ιδιώτη. Η τεχνική υπηρεσία δεν άσκησε έλεγχο στα κτίσματα. Σε ότι αφορά την αξιοποίηση υπάρχει πρόθεση να γίνει, μέχρι σήμερα όμως, δεν έχει γίνει τίποτα, ούτε καν μελέτη. Προσπαθούν να συμμαζέψουν ένα κτίσμα. Να κάνουν ένα κυλικείο και μια αίθουσα, αλλά δεν έχει γίνει καμία μελέτη για το τι θα γίνει οριστικά με το χώρο.

Vn: Οι Βριλησσιώτες σας εξέλεξαν σε πολύ υψηλή θέση στον συνδυασμό της διοίκησης. Ποιο θα είναι το πολιτικό σας μέλλον;

Κώστας Μουζάκης:  Παραιτήθηκα από τον συνδυασμό. Είμαι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και θα αποφασίζω πλέον κατά συνείδηση. Για το μέλλον δεν ξέρω τι θα προκύψει. Δεν ξέρω τι θα κάνω μετά από αυτό το «χουνέρι» που βίωσα από τον κ. Μανιατογιάννη. Είδα τη συμπεριφορά του «καλού παιδιού» Ξένου Μανιατογιάννη στο πρόσωπό μου. Βίωσα την απαξίωση στο πρόσωπό μου.