News Ticker

Βριλήσσια: Κινδυνεύει να βγει στο σφυρί σπίτι τυφλού συμπολίτη μας που έχει πάθει εγκεφαλικό!

Στον δρόμο κινδυνεύει να μείνει μια τετραμελής οικογένεια στα Βριλήσσια, καθώς, όπως κατήγγειλε, τράπεζα ετοιμάζεται να πλειστηριάσει την πρώτη κατοικία της για χρέος που δεν είναι καν δικό της, ενώ ο πατέρας είναι 100% τυφλός και νοσηλεύεται έχοντας υποστεί εγκεφαλικό.

Ο πλειστηριασμός αφορά οφειλή 80.000 ευρώ από δάνειο που έλαβε παλαιότερα φίλος της οικογένειας Δαβού, στο οποίο ο τυφλός πατέρας και η σύζυγός του είναι εγγυητές.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Θέμα FM, η Καλλιόπη Δαβού κατήγγειλε πως η οικογένειά της ζει χάρη στο αναπηρικό βοήθημα, που ανέρχεται σε 680 ευρώ ανά δίμηνο, ενώ ο πραγματικός δανειολήπτης αδιαφορεί για την εξυπηρέτηση του χρέους του μολονότι έχει μεγάλα εισοδήματα χάρη στην πετυχημένη επιχείρηση που διατηρεί.

«Δεν πήραμε εμείς τα χρήματα, δεν πήραμε φράγκο στα χέρια μας», είπε. Προσέθεσε πως ο σύζυγός της αρχικά πλήρωνε τις δόσεις του δανείου, με συνέπεια το χρέος να μειωθεί στα 80.000 ευρώ, όμως στη συνέχεια η αναπηρία τον υποχρέωσε να σταματήσει να εργάζεται.

Επισήμανε ακόμα πως η τράπεζα δεν έχει ελέγξει ούτε τον ασυνεπή δανειολήπτη ούτε την αναπηρία του άνδρας της, ενώ παράλληλα έχουν απορριφθεί τα αιτήματά της για αναβολή της έξωσης.

Οι δύο κόρες της οικογένειας, 26 και 28 ετών, αδυνατούν να βοηθήσουν ουσιαστικά καθώς είναι άνεργες παρά το γεγονός ότι έχουν αποφοιτήσει από σχολές γεωπονίας και γεωλογίας.

Η κ. Δαβού προσέθεσε πως ο σύζυγός της είναι στο νοσοκομείο και απέδωσε το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στην ειδοποίηση της τράπεζας για τον πλειστηριασμό.

Εξήγησε ότι πρόκειται για το σπίτι όπου μένει με τις κόρες της και όπου θα επιστρέψει ο σύζυγός της αφού λάβει εξιτήριο, κι αν η τράπεζα το πάρει θα πρέπει να πάνε στο ενοίκιο.

Υπογράμμισε πως αυτό που θέλει είναι να της δοθεί η ευκαιρία να προσφύγει στην Δικαιοσύνη ώστε το χρέος να πληρωθεί από αυτόν στον οποίο αναλογεί.

Συμβολαιογραφικός Σύλλογος: Δεν εγινε ο πλειστηριασμός

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά ο πλειστηριασμός που αφορούσε το σπίτι ενός τυφλού στα Βριλήσσια, ο οποίος νοσηλεύεται με εγκεφαλικό, και ήταν προγραμματισμένος για σήμερα (Τετάρτη 6 Ιουνίου), αναφέρει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για τον πλειστηριασμό που ανέδειξε με διαμαρτυρία του η Λαϊκή Ενότητα. Η υπόθεση αφορά την κυρία Καλλιόπης Δαβού και τον τυφλό σύζυγό της, που νοσηλεύεται με εγκεφαλικό. Η οικογένεια Δαβου, που έχει μόνο εισόδημα ένα διμηνιαίο επίδομα 680 ευρώ, κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους στα Βριλήσσια, για χρέος 80.000 ευρώ, όντας τριτεγγυητές σε δάνειο, το οποίο δεν αποπληρώθηκε.

Ειδικότερα, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος επισημαίνει ότι ο πλειστηριασμός «στον οποίο αναφέρεται με τόση μαχητικότητα σε σημερινή ανακοίνωση της η Λαϊκή Ενότητα σε μία ακόμα προσπάθεια επικοινωνιακών λανθασμένων εντυπώσεων ανεστάλη κατόπιν συνεννόησης οφειλέτη και πιστωτή».

Πρόκειται για πλειστηριασμό, που θα διεξαγόταν σε συμβολαιογραφικό γραφείο στη Ναυάρχου Νικοδήμου και «οποίος είχε ήδη ανασταλεί, πολύ πριν η ΛΑΕ εκδηλώσει την ευαισθησία της σχετικά με την ταυτότητα του οφειλέτη, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα προσωπικά του στοιχεία».

Ακόμη, αναφέρει ο Σύλλογος, «πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να μάθουν να εξάγουν τα σωστά συμπεράσματα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα πριν οργανώσουν τις διαμαρτυρίες τους, καθώς βασίζονται σε λανθασμένη πληροφόρηση, η οποία δημιουργεί απλά κοινωνική αναταραχή, χωρίς να προσδίδει τίποτα ουσιαστικό στην προστασία των πραγματικά αδύναμων συμπολιτών μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει ότι ο πλειστηριασμός στον οποίο αναφέρεται με τόση μαχητικότητα σε σημερινή ανακοίνωση της η Λαϊκή Ενότητα σε μία ακόμα προσπάθεια επικοινωνιακών λανθασμένων εντυπώσεων ανεστάλη κατόπιν συνεννόησης οφειλέτη και πιστωτή. Πρόκειται για πλειστηριασμό που θα διεξάγονταν σε γραφείο συναδέλφου στη Ναυάρχου Νικοδήμου και οποίος είχε ήδη ανασταλεί πολύ πριν η ΛΑΕ εκδηλώσει την ευαισθησία της σχετικά με την ταυτότητα του οφειλέτη, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα προσωπικά του στοιχεία. Πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να μάθουν να εξάγουν τα σωστά συμπεράσματα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα πριν οργανώσουν τις διαμαρτυρίες τους καθώς βασίζονται σε λανθασμένη πληροφόρηση, η οποία δημιουργεί απλά κοινωνική αναταραχή χωρίς να προσδίδει τίποτα ουσιαστικό στην προστασία των πραγματικά αδύναμων συμπολιτών μας. Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου θα συνεχίσει να ενημερώνει λοιπόν με συνέπεια και εγκυρότητα την κοινωνία παρέχοντας το δίχτυ προστασίας στο κράτος δικαίου.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας