News Ticker

Βριλησσός: Πεζοπορικό τριήμερο στον νομό Χανίων (photos)

Στην Κρήτη εξόρμησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 35 μέλη του Βριλησσού.

 Νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι πεζοπόροι απόλαυσαν  παραδοσιακό πρωινό κοντά στο χωριό Καράνου στα ριζά των Λευκών Ορέων με μαγική θέα στο Κρητικό πέλαγος .

Αμέσως μετά  περπατήσαν για 4 ώρες στο υπέροχο φαράγγι Μποριανών-Κυδωνίου ,το πιο πράσινο φαράγγι της Κρήτης μέσα σε εξαιρετικά διαμορφωμένο μονοπάτι καταμεσής του νομού.

  Μέσα σε οργιώδη βλάστηση ,με μικρά υδάτινα περάσματα, νερόμυλους, σπηλιές, απόλαυσαν το περπάτημα ανάμεσα σε άγριες καστανιές και ελιές περνώντας τον Μαυροπηλιώτη ποταμό ο οποίος δίνει ζωή σε ένα παρθένο τοπίο ,έναν επίγειο παράδεισο .

Μετά το τέλος της κυκλικής πεζοπορίας οι συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στην Παλαιόχωρα όπου απόλαυσαν μπάνιο στην θάλασσα και στην συνέχεια ένα υπέροχο δείπνο σε γραφικό μεζεδοπωλείο στο χωριό Άνυδροι με θέα το Λιβυκό.

Η διανυκτέρευση για τους περισσότερους εγινε σε υπνόσακους με γεμάτο φεγγάρι στην παραλία “παχιά άμμος”.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής με αφετηρία την Παλαιόχωρα ανακάλυψαν περπατώντας το παράλιο διεθνές μονοπάτι Ε4 που χαρίζει εξωτικές εικόνες συνάντησης γης και θάλασσας. Είναι ένα από τα ομορφότερα παράλια μονοπάτια της Ελλάδας που δε συναντά οδικό δίκτυο! 

Πολύ ξεχωριστό ήταν το μπάνιο στο μαγευτικό Κεδροδάσος,μια καταπληκτική παραλία που παίρνει το όνομά της από τους κέδρους (αρκεύθους). Μοναδικό και το μπάνιο στην εξωτική λιμνοθάλασσα του Ελαφονησίου με τα τυρκουάζ χρώματα και τη λευκή άμμο όπου οι πεζοπόροι έφτασαν μετά από 4,5 ώρες – συνολικά 10 μαγικά χλμ πεζοπορίας και θαλασσινής απόλαυσης.

Το Ελαφονήσι είναι μια στενόμακρη χερσόνησος που έχει ενταχθεί στο δίκτυο με τις προστατευόμενες περιοχές Natura, καθώς αποτελεί οικοσύστημα εξαιρετικής οικολογικής σημασίας . Στις αμμοθίνες του φύονται αρκετά ενδημικά είδη χλωρίδας, ενώ εντύπωση προκαλούν τα λευκά κρινάκια της άμμου που ανθίζουν το φθινόπωρο και οι απειλούμενοι θαλασσόκεδροι. Εδώ φωλιάζουν οι χελώνες καρέτα και αρκετά ζωάκια των αμμοθινών. Εκατέρωθεν της χερσονήσου σχηματίζονται αρκετές πανέμορφες παραλίες με άσπρη άμμο και τυρκουάζ νερά, που θυμίζουν εξωτικό τοπίο από κάποιο εξωτικό μέρος Καραϊβικής. Η άμμος σε πολλά σημεία παίρνει ροζ χρωματισμούς από τα χιλιάδες σπασμένα κοχυλάκια (τρηματοφόρα).

Στο σημείο που σπάει η χερσόνησος το νερό δεν ξεπερνάει το μισό μέτρο και δημιουργείται μια μικρή λιμνοθάλασσα με ζεστά νερά.

Οι Βριλησσιωτες αποχαιρέτησαν την Κρήτη με παραδοσιακά εδέσματα στις Βουκολιές Χανίων.

Οι μετακινήσεις έγιναν με μισθωμένο λεωφορείο που παρέλαβε τους πεζοπόρους από το λιμάνι της Σούδας.

Αρχηγοί της εξόρμησης ήταν ο Χρήστος Τζωρζάτος και ο  Διαμαντής Παπαδόπουλος

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 1716877072829_resized_1.jpg