Λ. Κηφισίας: Τα 4 ερωτήματα για τη ληστεία της δεκαετίας!
Τη ληστεία της δεκαετίας φαίνεται πως κατάφεραν να πραγματοποιήσουν οι τέσσερις δράστες που εισέβαλαν σε υποκατάστημα τραπέζης στη Λ. Κηφισίας στους Αμπελοκήπους. Μέσα από τα νέα στοιχεία που έρχονται σταδιακά στο φως της δημοσιότητας, προκύπτει ότι οι ληστές είχαν καταστρώσει ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, γνώριζαν καλά τους χώρους της τράπεζας και ήξεραν ότι διαθέτει θυρίδες.
Παράλληλα, επέδειξαν… θράσος επιλέγοντας ως στόχο τους μία τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας, σε απόσταση αναπνοής από το αστυνομικό μέγαρο στη Λ. Αλεξάνδρας. Παρόμοια ληστεία έχει να γίνει στην Αθήνα πολλά χρόνια, λόγω και των αποτρεπτικών συστημάτων που έχουν εγκαταστήσει όλες οι τράπεζες στα καταστήματά τους, αλλά και των περιπολιών της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία έχει ελάχιστο χρόνο ανταπόκρισης και μεγάλη ικανότητα καταδίωξης.
Οι τέσσερις δράστες της πρωτοφανούς ληστείας έσπασαν κάθε ρεκόρ παραμονής σε τράπεζα, φτάνοντας σχεδόν τις δύο ώρες μέσα στο υποκατάστημα. Αστυνομικές πηγές χαρακτηρίζουν υψηλού ρίσκου το χτύπημα που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε μεγάλο θρίλερ ομηρείας. Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης διατυπώνουν και ερωτήματα σχετικά με την έλλειψη έγκαιρης ενημέρωσης των Αρχών για τη ληστεία που ήταν σε εξέλιξη τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει, σύμφωνα και με όσα αναφέρει η ίδια πηγή πληροφόρησης, αφορά το γεγονός ότι «όλες σχεδόν οι τράπεζες διαθέτουν συστήματα που είναι on line και όταν κάτι δεν πάει καλά, υπάρχει άμεσα ενημέρωση. Υπάρχει το γραφείο ασφαλείας, το οποίο ανά τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχει μέσω των καμερών όλα τα υποκαταστήματα. Επί δύο ώρες δεν είδε κανένας από τις κάμερες ότι υπήρχαν ληστές μέσα στην τράπεζα στη Λ. Κηφισίας».
Το δεύτερο ερώτημα που εγείρεται από την περίεργη ληστεία και οι αστυνομικοί αναζητούν τις απαντήσεις είναι πώς γίνεται οι ληστές να μην άνοιξαν τα ΑΤΜ, τα οποία πιθανότατα μία μέρα νωρίτερα να είχαν ανεφοδιαστεί μετά το Σαββατοκύριακο.
Τρίτο ερώτημα αφορά τα χρηματοκιβώτια (VOLT) που διαθέτουν δύο κωδικούς, εκ των οποίων ο ένας είναι σήμα κινδύνου (alert) και ουδέποτε ενεργοποιήθηκε.
Ο τέταρτος γρίφος έχει να κάνει με τον συναγερμό κραδασμών, ο οποίος είναι ενεργοποιημένος 24 ώρες το 24ωρο και δεν χτύπησε από τους τροχούς.
Πηγή: Έθνος
Leave a comment