News Ticker

Ποιος είναι ο Βριλησσιώτης που αναλαμβάνει χρέη υπουργού!

Ένας βριλησσιώτης βρίσκεται ανάμεσα στα πρόσωπα που αναλαμβάνουν υπουργικό χαρτοφυλάκιο με το νέο ανασχηματισμό. Μάλιστα, ο βριλησσιώτης υπουργός ήταν και υποψήφιος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές με την παράταξη της Ελένης Σακισλή «Βριλήσσια –  Ανοιχτή Πόλη Πολιτισμού και Αλληλεγγύης».

Πρόκειται για τον Γιώργο Βασιλειάδη που παίρνει την σκυτάλη από τον Σταύρο Κοντονή στο υπουργείο Αθλητισμού. Ο ίδιος πριν από τον ανασχηματισμό διατηρούσε την καίρια θέση του Γενικού Γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε το 1978 στον Πειραιά και είναι πατέρας τριών παιδιών. Σπούδασε Νομική στην Κομοτηνή, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου είχε δραστηριοποιηθεί από τότε πολιτικά στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Κομοτηνή, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική και στις Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Strathchyde της Γλασκώβης.

Είναι μάχιμος δικηγόρος και από το 2004 διατηρεί δικό του δικηγορικό γραφείο, το οποίο ειδικεύεται στο Εμπορικό Δίκαιο. Επίσης, υπήρξε αναπληρωτής συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις νίκες του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015, από τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς είχε διοριστεί στην ιδιαίτερα νευραλγική θέση του Γενικού Γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς όπου έκανε σημαντικό και αθόρυβο έργο.

Αυτά εκτιμήθηκαν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα να διοριστεί πλέον ως υφυπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό, ένα υπουργείο στο οποίο δίνει έμφαση ο πρόεδρος της κυβέρνησης έχοντας ξεκάθαρη εντολή να καταπολεμηθεί η διαφθορά στο ποδόσφαιρο και γενικά στον αθλητισμό. Η ορκωμοσία του, όπως και της υπόλοιπης κυβέρνησης, αναμένεται να γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου, αφού πρώτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπογράψει τα σχετικά διατάγματα.