News Ticker

Τα πάνω κάτω στις συντάξεις!

Του Γ. Αυτιά

Σύνταξη στα 67 από τώρα; Τέλος οι πρόωρες, ξεχάστε την 13η σύνταξη!

Έρχονται πολλές και σημαντικές αλλαγές. Ανατρέπονται πολλά από όσα γνωρίζαμε.

Οι δανειστές επιμένουν στα εξής:

Αργότερα οι συντάξεις και μάλιστα στα 67! Το αποκαλύπτει ο Γιώργος Ρωμανιάς, καθώς το έθεσαν οι δανειστές.

Μικρότερες κύριες και επικουρικές συντάξεις. Ποιος το αποκαλύπτει; Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος που πρώτος έθεσε την διάσταση του θέματος της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Να μην δοθεί ή 13η σύνταξη. Ποιος το λέει; Οι υπηρεσιακοί παράγοντες των Υπουργείων!

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Ζητείται η επανεξέταση των κατώτατων ορίων ηλικίας για σύνταξη. Αντί δηλαδή των 4.500 ενσήμων στα 6.000, ενδιάμεση αύξηση των ορίων ηλικίας για σύνταξη, νέα τέλη για αύξηση των εσόδων του Ασφαλιστικού, από προμήθειες του Δημοσίου τυχερά παιγνίδια, ενοποίηση Ασφαλιστικών Ταμείων κλπ.

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ

Επηρεάζονται πάνω από 100.000 ασφαλισμένοι ενώ όσοι ανέμεναν να πάρουν την σύνταξή τους τα επόμενα 5 έτη, θα καθυστερήσουν 5-7 χρόνια.

Δηλαδή μπαίνει φραγμός στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. < Δεν μπορούμε να δίνουμε σύνταξη στα 40 ή τα 45 > δηλώνει ο Υπουργός οικονομίας Γιάννης Βαρουφάκης και κάνει λόγο για Δημόσιο, Τράπεζες, ΔΕΚΟ και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΜΕΙΩΝ

Προβλέπεται, ενοποίηση των Ταμείων σε τρία. Θα έχουμε δηλαδή ένα ταμείο για τους μισθωτούς, Ένα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και ένα ένα για τους αγρότες. Επιπρόσθετα πάμε σε σταδιακή κατάργηση όσων κοινωνικών πόρων, δηλαδή κάθε φόρο υπέρ τρίτων, που δεν είχαν καταργήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του Γιώργου Αυτιά με όλες τις αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό τοπίο στο Magda’s blog!

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.