News Ticker

Πέτσας για εστίαση: Λιγότερα δημοτικά τέλη

Το ότι ανακοινώσεις για το χώρο της εστίασης θα γίνουν μετά τις 15 Μαΐου τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1, ωστόσο επιβεβαίωσε πως ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και οι Δήμοι της χώρας έχουν ήδη συμφωνήσει σε παραχώρηση περισσότερου εξωτερικού χώρου στις επιχειρήσεις και σε χαμηλότερα τέλη.

«Όποιος βιάζεται σκοντάφτει, θα δούμε το επόμενο διάστημα τα μέτρα που θα ληφθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στην αρχή ήταν η οικονομική ενίσχυση, μετά οι ελαφρύνσεις στο φορολογικό, αλλά και η ενίσχυση του μισθολογικού για να μην έχουμε έκρηξη της ανεργίας τους επόμενους μήνες», σημείωσε αναφορικά με τη στήριξη της αγοράς.

Γεωργιάδης: Έτσι θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις εστίασης

Συγκροτημένο σχέδιο από τα συναρμόδια υπουργεία για την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όλα είναι στο τραπέζι, φτάνει να βγαίνει ο λογαριασμός, γιατί το κράτος μπορεί να μην είναι υποχρεωμένο να έχει πλεόνασμα, αλλά δεν πρέπει να έχει έλλειμμα, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα αιτήματα του κλάδου της εστίασης μείωση του ΦΠΑ στο φαγητό στο 6%, στα σερβιριζόμενα ποτά και αναψυκτικά στο 13%, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και στήριξη με κεφάλαιο κίνησης.