News Ticker

Η Βριλησσιώτισσα Ιωάννα Κοτσαρίνη νέα πρόεδρος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος

Η Βριλησσιώτισσα Ιωάννα Κοτσαρίνη εξελέγη πρόεδρος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος.

Mετά την εκλογή της η κ. Κοτσαρίνη προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστώ αγαπημένες φίλες μου από την Κέρκυρα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Ξάνθη, Καβάλα, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη , Βόλο και Αθήνα για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου εκλέγοντάς με στο ανώτατο αξίωμα της Σοροπτιμιστικής Ενωσης Ελλάδος ! Εξαιρετικά μεγάλη η τιμή! Μεγάλη όμως και η ευθύνη! Την αναλαμβάνω με δέος, αλλά και με ζήλο, υποσχόμενη να υπηρετήσω αυτό το αξίωμα στο πλαίσιο του Σοροπτιμιστικου πνεύματος της αγάπης, της φιλίας και της κατανόησης ! Εξωστρέφεια και συνέργεια είναι το όραμά μου!»

Οι Σοροπτιμίστριες στην Ελλάδα, στηρίζουν γυναίκες και παιδιά στους τομείς,  υγείας, εκπαίδευσης ,  ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχουν αναπτύξει πλούσια δράση ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών και παιδιών. Πρόκεται για μια Παγκόσμια Οργάνωση που στην Ελλάδα δραστηριοποιείται εδώ και 60 χρόνια.

H Ιωάννα Κοτσαρίνη

Η Ιωάννα Κοτσαρίνη γεννήθηκε  στην Ανέζα Άρτας, είναι παντρεμένη με 2 παιδιά και κατοικεί από το 1993 στα Βριλήσσια. Είναι απόφοιτη Πανεπιστημίου – Πολιτισμολόγος – με μεταπτυχιακές σπουδές  στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως Δ/ντρια Διοίκησης σε εταιρεία του Δημοσίου. Η κ. Κοτσαρίνη είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν την σύγχρονη γυναίκα και τα παιδιά. Συμμετέχει σε δράσεις για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών ενώ είναι ενεργό μέλος της Αντικαρκινικής Εταιρείας και εθελόντρια σε κοινωνικές δομες.