News Ticker

Τ. Καρέλλας: “Η κατάσταση του ΚΕΠ στα Άνω Βριλήσσια βρίσκεται σε οριακό σημείο”

Παρέμβαση για την κακή κατάσταση που βρίσκεται το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στα Άνω Βριλήσσια, πραγματοποίησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη “Νέα Πνοή“, Τάσος Καρέλλας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: “Η κτιριακή κατάσταση του ΚΕΠ βρίσκεται σε οριακό, πλέον, σημείο” σημειώνοντας πως:
– Το κτίριο εξωτερικά έχει υποστεί φθορές και δείχνει πως έχει να βαφτεί και να συντηρηθεί για χρόνια.
– Τα κάγκελα της περίφραξης είναι σκουριασμένα και επικίνδυνα.
– Δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία ενεργειακής αναβάθμισης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ο χώρος, εν έτη 2023, έχει ακόμα τα παλιά ξύλινα κουφώματα και με συνέπεια, φυσικά, σημαντικές απώλειες θερμοκρασίας.
– Εσωτερικά τα ταβάνια έχουν φουσκώσει από την υγρασία και ο χώρος μυρίζει μούχλα με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή του χώρου, των δημοτών που το επισκέπτονται και φυσικά των υπαλλήλων.
– Ο εξοπλισμός σε υπολογιστές, εκτυπωτές και φωτοτυπικά μηχανήματα είναι παντελώς απαρχαιωμένος και σε πλήρη αναντιστοιχία με τις σύγχρονες προδιαγραφές και ανάγκες.
– Φυσικά πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι και αυτό της μη προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ, ένα πρόβλημα που αποκτά πλέον και νομικές διαστάσεις.

Ο Τάσος Καρέλλας, γνωστός δημότης και παλαιός κάτοικος των Άνω Βριλησσίων, τονίζει παράλληλα, την αναγκαιότητα της άμεσης αποκατάστασης και αναβάθμισης του ΚΕΠ στην περιοχή τονίζοντας:

Είναι μεγάλο κρίμα να έχει αφεθεί σε αυτήν την κατάσταση παρακμής ένας χώρος με μεγάλη επισκεψιμότητα και κοινωνική χρησιμότητα, ιδίως για τους κατοίκους των Άνω Βριλησσίων. Η εικόνα αυτής της εγκατάλειψης πρέπει να αλλάξει άμεσα. Η αναβάθμιση των δημόσιων χώρων και η αποκατάσταση των δημοτικών κτιρίων είναι ζήτημα προτεραιότητας“.

(Αριστερά στη φωτό) Ο Τάσος Καρέλλας από τη σημερινή επίσκεψη και καταγραφή των προβλημάτων στο ΚΕΠ των Άνω Βριλησσίων.