Ν. Σταματελόπουλος: Ημιτελή έργα στα Βριλήσσια
Γράφει ο Νικήτας Σταματελόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος της “Νέας Πνοής για τα Βριλήσσια” με επικεφαλής τον Γιάννη Πισιμίση για περιπτώσεις έργων που δεν ολοκληρώθηκαν.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μικρά ή μεγάλα έργα στα Βριλήσσια έμειναν ημιτελή, με ό,τι έχει ως αποτέλεσμα για τη συνολική χρησιμότητα αυτών των έργων. Το θέμα είναι ότι οι αδυναμίες αυτές είχαν επισημανθεί επανειλημμένα στη Δημοτική Αρχή χωρίς αυτή να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αποτάστασης. Αναφέρω κάποιες ενδεικτικές περιπτώσεις:
– Aναμονές οδοφωτισμού στα πεζοδρόμια των οδών Ταϋγέτου και Δαναών
Το 2019 δημιουργήθηκαν πεζοδρόμια στην οδό Ταϋγέτου και Δαναών, χωρίς όμως να έχει το έργο ολοκληρωθεί εντελώς, αφού κατά μήκος των πεζοδρομίων έχουν αφεθεί αναμονές για να τοποθετηθούν 36 κολώνες οδοφωτισμού. Παραμένουν από τότε σε αυτήν την κατάσταση, η οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους πεζούς ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες. Αυτά τα 4 χρόνια υπήρχαν ευκαιρίες ώστε να ενταχθεί αυτό το μικρό έργο σε πρόγραμμα και να χρηματοδοτηθεί.
– Ανακατασκευή πεζοδρομίων και ραμπών
Στην οδό 28ης Οκτωβρίου και Γράμμου έμεινε ημιτελής η κατασκευή του πεζοδρομίου. Ενώ σε εκείνο το τμήμα της πόλης πριν 2 χρόνια έγινε ανακατασκευή και το έργο έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι δεν πλακοστρώθηκε καν και ούτε απομακρύνθηκε ο κορμός και αφέθηκε σε αυτήν την κατάσταση…Το σημείο είναι κεντρικό, μπροστά μάλιστα βρίσκεται και παγκάκι.
Μη κατάλληλες ράμπες ΑμεΑ π.χ. στην όδο Κύπρου σε κεντρικό σημείο η ράμπα που δημιουργήθηκε πριν 2 χρόνια έχει καταστραφεί.
– Η αποκατάσταση στην οδό Δαναών το 2019 περιλάμβανε και κατασκευή παρτεριών. Έχουν περάσει 4 χρόνια και δεν έχει φυτευτεί ούτε ένα φυτό.
Το σημαντικό είναι τα έργα και οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται στην πόλη να είναι άρτια και υψηλών προδιαγραφών για να ωφελήσουν πραγματικά την πόλη μας. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που αρκετά χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα είναι διαθέσιμα (όπως το Πρόγραμμα«ΕΛΛΑΔΑ 2.0» του «Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», τα Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021–2027, τα ειδικά προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προγράμματα του Πράσινου Ταμείου κ.ά) πρέπει να απορροφηθούν και να εφαρμοστούν ορθά.