News Ticker

Βριλησσός: Πεζοπορική εξόρμηση στην Ναυπακτία και τα Τριζόνια

Το Σάββατο 30/9 κ την Κυριακή 1/10 θα πραγματοποιηθεί  η πρώτη πεζοπορική εξόρμηση  από το ΝΕΟ ετήσιο πρόγραμμα του ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ που θα εκδοθεί σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί  στην Δωρίδα και  συμπίπτει με την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου της οποίας την αναπαράσταση της οποίας θα παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες στο Ενετικό λιμάνι της πόλης.

 Η εκδρομή είναι κατάλληλη για όλους με καταπράσινες, δροσερές διαδρομές στη Δωρίδα και περιήγηση στα γραφικά παράλιά της και το νησί Τριζόνια.

Το πρόγραμμα της εκδρομής

του Λεπάντο, που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπάκτου ,μια απο τις μεγαλύτερες ναυμαχίες όλων εποχών, τόσο για τον αριθμό των σκαφών που ενεπλάκησαν, όσο και για την τακτική που εφαρμόστηκε. Έλαβε χώρα στις 7 Οκτωβρίου 1571 στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου (τότε Λεπαντο), με αντιπάλους τα χριστιανικά κράτη της Δύσης και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Έληξε την ίδια μέρα, με θριαμβευτική επικράτηση των Δυτικών.

Σάββατο: Αναχώρηση στις 7.00 από μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και μετάβαση στο χωριό Τείχιο ,ορεινό χωριό του δήμου Δωρίδος σε υψόμετρο 580 μέτρων χτισμένο ανάμεσα σε πανέμορφες  ρεματιές ,πανύψηλα πλατάνια, παραδοσιακές βρύσες.

Με ξεκίνημα το χωριό θα γίνει κατάβαση στο Χάνι Ρέρεση μέσα από καταπράσινη κατηφορική διαδρομή με απίστευτη θέα στα Βαρδούσια, ώρες πεζοπορίας 3.

Στην συνέχεια φαγητό στο Χάνι και βόλτα στην παραποτάμια περιοχή. To απόγευμα κατάβαση στη Ναύπακτο όπου θα γίνει η διαμονή σε ξενοδοχείο  στην παραλία με τα τρεχούμενα νερά και τα βαθύσκιωτα πλατάνια .

Το βράδυ οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν  την αναπαράσταση της Ναυμαχίας

Το πρωί της Κυριακής οι πεζοπόροι θα ανακαλύψουν  στην Σεργούλα τον δροσερό Σεργουλοπόταμο για ένα μαγευτικό river trekking με σκαρφαλώματα και περάσματα σε μια τρίωρη  πανέμορφη εμπειρία.(Εναλλακτικά μπορεί να γίνει η μισή ευκολότερη διαδρομή).

Το μεσημέρι θα επισκεφτούμε με βαρκάκι στο όμορφο νησάκι Τριζόνια, το μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού για καφέ, φαγητό και μπάνιο και μικρά πλην όμορφα περπατήματα στο νησί.Μικρό, πολύχρωμο, ήσυχο,μόλις 2,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με μέγιστο μήκος τα 3 χλμ., διεκδικεί επάξια τον τίτλο ενός από τα μικρότερα νησιά της χώρας. Τα χρωματιστά του σπίτια, οι ελιές και ατελείωτες πικροδάφνες συνθέτουν τον χρωματικό πίνακα αυτού του καταπράσινου νησιωτικού παράδεισου στον Κορινθιακό.

Η αναχώρηση του λεωφορείου όπως πάντα από τον  Σταθμό  Δ. Πλακεντίας ΄Ώρα : 7.00 και η επιστροφή την Κυριακή στις 20:30

Διαμονή: Σε δωμάτια σε παράλιο ξενοδοχείο στη Ναύπακτο

 Υπάρχουν λίγες θέσεις κενές για την εξόρμηση του Βριλησσού.

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του συλλόγου https://www.vrilisos.gr/