News Ticker

Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης ο Γιάννης Πισιμίσης

Επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάνννης Πισιμίσης. Ο κ. Πισιμίσης συνοδευόμενος από τους υποψηφίους Δημ. Συμβούλους της Νέας Πνοής Πάνο Αναγνώστου και Γιώργο Μάρκογλου είχε συνάντηση με τον προϊστάμενο Ανθυποπυραγό Νικόλαο Λιάκο, και ομάδα εθελοντών και ενημερώθηκε για την ιστορία, τη λειτουργία, τον μηχανολογικό εξοπλισμό, το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και τα προβλήματα του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης, το οποίο είναι η μοναδική Εθελοντική Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αττική. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Βριλησσιώτης εθελεντής πυροσβέστης Τάσος Γάτος.

Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης ιδρύθηκε το 1997 μετά από αίτημα της τότε κοινότητας Πεντέλης. Ανήκει επιχειρησιακά και διοικητικά στον 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό Παλλήνης και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο έχοντας στον τομέα ευθύνης του τις περιοχές των Δ.Κ. Πεντέλης, Δ.Κ. Νέας Πεντέλης καθώς και τα Άνω Βριλήσσια, το Πάτημα Χαλανδρίου και τμήμα του Γέρακα. Επεμβαίνει σε όλων των ειδών τα συμβάντα (αστικές πυρκαγιές, δασικές πυρκαγιές, τροχαία ατυχήματα, απεγκλωβισμοί ανθρώπων, πλημμύρες, κ.α.). Στα 26 έτη λειτουργίας του έχει επέμβει σε πάνω από 1.500 δασικές και αστικές πυρκαγιές, 500 τροχαία ατυχήματα και 600 περιστατικά παροχής βοηθείας.

Tο επιχειρησιακό έργο του κλιμακίου επιτελείται σήμερα με τη χρήση τριών οχημάτων. Ένα UNIMOG U1300L (μοντ. 1979), χωρητικότητα 2500 λίτρων νερού, ένα IVECO MAGIRUS (μοντ. 1996), χωρητικότητας 2500 λίτρων και ένα NISSAN PICKUP NP300 4×4 (μοντ. 2010), χωρητικότητας 500 λίτρων. Στο κλιμάκιο υπηρετούν 4 Επαγγελματίες Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι εκ των οποίων ένας εκτελεί τα καθήκοντα του Προϊσταμένου του Κλιμακίου, ένας τα καθήκοντα μάχιμου πυροσβέστη και Αναπληρωτή Προϊσταμένου του Κλιμακίου και δύο άλλοι εκτελούν τα καθήκοντα οδηγών των πυροσβεστικών οχημάτων, ενώ επιπλέον είναι επανδρωμένο με 46 Εθελοντές Πυροσβέστες.

Ο Γιάννης Πισιμίσης εξέφρασε ευχαριστίες προς το πολύτιμο έμψυχο δυναμικό του εθελοντικού κλιμακίου, προς όλους τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι με τις άοκνες προσπάθειές τους και συχνά υπερβαίνοντας εαυτούς αγωνίζονται σε δύσκολες συνθήκες για την διαφύλαξη του τοπικού οικοσυστήματος και ταυτόχρονα για την προστασία και ασφάλεια όλων μας και δεσμεύτηκε για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας εκ μέρους του Δήμου Βριλησσίων προκειμένου να μπορεί το Κλιμάκιο να επιτελεί το έργό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.