News Ticker

Brain Gain: Mια γιατρός από το Κέιμπριτζ στα Βριλήσσια

Η Ολυμπία Κουλούρη, Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, ύστερα απο 17 έτη στην Αγγλία επέστρεψε πρόσφατα στα Βριλήσσια και ξεκίνησε να λειτουργεί το ιατρείο της επί της Λ. Πεντέλης.

Η Ολυμπία Κουλούρη μεγάλωσε στα Βριλήσσια και φοίτησε στα δημόσια σχολεία της πόλη μας. Το 2000 αποφοίτησε ως αριστούχος από το 1ο Λύκειο και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας. Αμέσως μόλις αποφοίτησε το 2006, έκανε το μεγάλο βήμα και μετανάστευσε στην Αγγλία με την επιδίωξη να εκπαιδευτεί στην Ενδοκρινολογία, στα κορυφαία ιδρύματα στον κόσμο.

Στην Αγγλία εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και κατοπίν ως ειδικευόμενη Παθολογίας σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στο Έσσεξ και στο Λέστερ. Το 2011 έγινε δεκτή, κατόπιν επιλογής, στην πιο ανταγωνιστική θέση εξειδίκευσης στην Ενδοκρινολογία-Διαβητολογία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Στο Κέιμπριτζ, εκτός από την εξειδίκευση της σε όλο το φάσμα της Ενδοκρινολογίας-Διαβητολογίας, ασχολήθηκε συστηματικά με την επιστημονική έρευνα στα πλαίσια των διδακτορικών της σπουδών. Για την εξαιρετική της διατριβή τιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ (Milo Keynes Prize). Το 2019 εκλέχθηκε Λέκτορας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ σε αναγνώριση του επιστημονικού της έργου. Οι μελέτες της σχετικά με τη χρήση PET για τον εντοπισμό αδενωμάτων υπόφυσης και οι μελέτες ασθενών με αδενώματα που εκκρίνουν θυρεοτροπίνη έχουν αναγνωριστεί παγκοσμίως και έχουν διαμορφώσει τα διεθνή πρωτόκολλα.

Στην Ελλάδα εργάζεται ως Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και στο Κέντρο Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ. Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, λειτούργησε και το ιδιωτικό της ιατρείο που βρίσκεται επί της Λ. Πεντέλης (έναντι Marks & Spencer). Στο ιατρείο της δέχεται ασθενείς με ορμονικές παθήσεις που αφορούν την υπόφυση, θυρεοειδή, παραθυρεοειδείς, επινεφρίδια, αναπαραγωγικά όργανα και σακχαρώδη διαβήτη.