News Ticker

«Τα γυρνάει» σήμερα ο καιρός: Προειδοποίηση ΕΜΥ για καταιγίδες

Μετά τον καύσωνα, μικρή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Παρασκεύη: Πού θα «χτυπήσουν» βροχές και καταιγίδες, με τι καιρό τα μπάνια του Σαββατοκύριακου

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΜΥ, η θερμοκρασία σήμερα θα σημειώσει γενικά μικρή πτώση, με τους ανέμους να ενισχύονται και να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο και την Κρήτη έως 7 μποφόρ.

Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή θα φθάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, ενώ στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στα βόρεια θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές μέχρι τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.Unmute

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, όμως, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους!

Για ακόμη μία μέρα, τέλος, οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.