News Ticker

Μελίσσια: Σύλληψη 25χρονης για εκδικητική πορνογραφία-Απειλούσε άνδρα με δημοσίευση προσωπικών στιγμών ζητώντας 2.000 ευρώ

“Θα στείλω το βίντεο στους δικούς σου”. Με αυτή την απειλή, μια 25χρονη γυναίκα από τα Μελίσσια, επιχείρησε να παγιδεύσει έναν 30χρονο χρήστη του διαδικτύου, ζητώντας του εκβιαστικά το ποσό τον 2.000 ευρώ.

Το “ροζ” βίντεο, είχε σταλεί κατά τη διάρκεια συνομιλίας στο Instagram από το ανυποψίαστο θύμα που απευθύνθηκε στις αρχές. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έλαβαν την καταγγελία για την υπόθεση revenge porn (εκδικητικής πορνογραφίας), συνέλαβαν την 25χρονη και συνεχίζουν να ερευνούν τη δραστηριότητα της για να διαπιστώσουν εάν και άλλοι άνδρες έπεσαν στα “δίχτυα” της.

Το θύμα, ανέφερε στις αρχές, ότι ακολουθούσε την 25χρονη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για σχεδόν ένα χρόνο, όμως η συνομιλία, ξεκίνησε μόλις μια ημέρα πριν την καταγγελία. Η επικοινωνία απέκτησε γρήγορα ερωτικό περιεχόμενο και όταν ο 30χρονος της έστειλε το επίμαχο βίντεο, εκείνη αμέσως ξεκίνησε τις απειλές ζητώντας του να της καταβάλει το χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό που του υπέδειξε. Σε διαφορετική περίπτωση όπως του είπε, θα το μοίραζε σε συγγενείς και γνωστούς. Μάλιστα ακόμα και όταν εκείνος κατήγγειλε το συμβάν, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η 25χρονη συνέχιζε να τον απειλεί με γραπτά και φωνητικά μηνύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορούμενη χρησιμοποιούσε προφίλ με προσωνύμιο και το θύμα δεν γνώριζε το πραγματικό της όνομα, όμως τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατάφεραν γρήγορα μέσα από ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα, να την ταυτοποιήσουν. Το απόγευμα της Τρίτης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι της στα Μελίσσια και εντόπισαν το επίμαχο υλικό σε ένα φάκελο με διαγραμμένα αρχεία στο κινητό της. Αμέσως συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για “Εκδικητική Πορνογραφία κατ’ εξακολούθηση” και “Απόπειρα εκβίασης”.

Τόσο το κινητό της τηλέφωνο, όσο και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που εντοπίστηκε στο σπίτι της, έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση, με τις αρχές να εξετάζουν αν προχωρούσε συστηματικά σε αντίστοιχους εκβιασμούς. Μέχρι στιγμής όμως, δεν φαίνεται να υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις.

Έμπειροι αστυνομικοί από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα, σημειώνουν ότι καταγράφονται συχνά αντίστοιχα περιστατικά εκδικητικής πορνογραφίας με θύματα γυναίκες και άνδρες και εφιστούν τη προσοχή στους χρήστες των social media, ιδιαίτερα όταν συνομιλούν με ανώνυμα προφίλ.