News Ticker

Νεανική Θεατρική Ομάδα Βριλησσίων: “Οι περικοπές στον πολιτισμό σκοτώνουν τα όνειρα μας”

theatro_prova

Την πικρία τους για το κλείσιμο της νεανικής θεατρικής ομάδας του Δήμου Βριλησσίων, εκφράζουν τα παιδιά της Τόνιας Σταυροπούλου, που επί 15 συναπτά έτη προσέφεραν τα μέγιστα στο πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Το παρακάτων κείμενο υπογράφει ο Ηλίας Σαγκριώτης, έναν από τα πλέον δραστήρια μέλη αυτής της μοναδικής και εξαιρετικά ταλαντούχας ομάδας, μετά  την τελευταία τους παράσταση στο δημοτικό θέατρο Πεύκης.

Άλλη μια παράσταση τελειωσε,πολυχρωμα συναισθήματα πολιορκούν την ψυχή μου, νιώθω χαρά αγάπη για την ζωή και συγκίνηση. Ο κόσμος με το χειροκρότημα του μας κρατάει ζωντανούς μας δείχνει ότι εκτίμησε την προσπάθεια γι αυτό που του προσφέραμε, εμείς αμήχανα χαμογελάμε ανταποδίδουμε το χειροκρότημα και ακούμε διάφορες φωνές που είτε φωνάζουν μπράβο είτε κάτι που σε κάνει εκείνη την στιγμή να νιώθεις ότι είσαι ο πιο τυχερός ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, αφού τελειώσουν όλα αυτά αδειάζει το θέατρο και μένουν άδειες καρέκλες άδειος μένω κι εγώ με μια μελαγχολική ησυχία όπως αυτή του θεάτρου γιατί αυτή η ομάδα σώπασε δεν υπάρχει ποια το μονό που έμεινε είναι φωτογραφίες και αναμνήσεις 15 ετών γιατί απλά κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν περικοπές στον πολιτισμό.

Τα συναισθήματα είναι έντονα ξεχειλίζουν από θύμο γιατί τόσα χρόνια φάγανε ήπιανε ξοδέψανε σε έργα επιφάνειας και όχι ουσίας γιατί αυτός ο δήμος θα μπορούσε να έχει ένα θέατρο σαν αυτό της Πεύκης θα μπορούσε να έχει δικό του βεστιάριο θα μπορούσε να είναι πρότυπο να συνεχίσει τις ανταλλαγές με τους δήμους αδελφοποίησης της Γερμανίας και της Γαλλίας ώστε αυτά που είδα και έζησα στα 17 να τα ζήσουν κι άλλα παιδιά.

Ξεχειλίζω από θύμο γιατί όλοι εσείς που υποτίθεται κόπτεστε για το καλό των ομάδων το μόνο που θέλατε ήταν να φανείτε γιατί τόσα χρόνια για τα αυτονόητα κάναμε τα αντίστοιχα πάρτι για να μαζέψουμε χρήματα όπως και γι αυτή την παράσταση γιατί η δική μας αγάπη κράτησε ζωντανό τον πολιτισμό και σε σχέση με τα χρήματα και τις δυνατότητες που είχατε προσφέρατε ελάχιστα.

Αυτή την εποχή ειδικά θα έπρεπε να δημιουργούνται περισσότερες ομάδες να παράγουμε περισσότερο πολιτισμό γιατί αυτό είναι που θα μας πάει μπροστά θα μας φέρει πιο κοντά. Θυμό οπως είπα και πριν έχω πολύ αλλά αγάπη γι αυτό που κάνει η ομάδα μας περισσότερη γι αυτό θα κλείσω λέγοντας σας ότι αυτή η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει η αξία της είναι μεγαλύτερη απ αυτά που σας κοστίζει…

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.