News Ticker

Χαλάνδρι: Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα!

Με σκοπό την ενίσχυση της UNICEF για την προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση της UNICEF και την επέτειο της υπογραφής της Διεθνούς Σύμβασης των Δικαιωμάτων των Παιδιών (20 Νοεμβρίου 1989), θα πραγματοποιηθεί  φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων  ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ UNICEF και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στο γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου Νίκος Πέρκιζας  (Λεωφόρος Πεντέλης)  και ώρα 14.00. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Χαλανδρίου και της UNICEF.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Προαιρετική είναι η συνεισφορά στον κουμπαρά της   UNICEF και το  ποσό που θα συγκεντρωθεί θα ανακοινωθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ UNICEF:   Η Unicef είναι το πρόγραμμα του ΟΗΕ για τα παιδιά. Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1946, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναλάβει δράσεις για τα παιδιά στην μεταπολεμική Ευρώπη και στην Ασία. Η Unicef ερευνά, καταγράφει τα γεγονότα, υποδεικνύει δράσεις, προμηθεύει είδη άμεσης ανάγκης όπως: φάρμακα, καθαρό νερό, κουβέρτες, σκεύη μαγειρικής, λυόμενες τουαλέτες, αντλίες νερού, ή φίλτρα για νερό πηγαδιού, σχολικά είδη και εκπαιδεύει στελέχη κοινοτήτων για να δημιουργήσουν μόνιμες εγκαταστάσεις. Κάνει υποδείξεις στις κυβερνήσεις, δημοσιεύει εκθέσεις με την πρόοδο κάθε χώρας, συνεργάζεται με πιστοποιημένες μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανώνει εκστρατείες για τη διάδοση των δικαιωμάτων του παιδιού, για τον μητρικό θηλασμό, για την εκπαίδευση και σε περιόδους κινδύνου  δημιουργεί «γωνιές φιλικές προς τα παιδιά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ: Σήμερα  βρίσκονται στην Ελλάδα περίπου 1.500 ασυνόδευτα παιδιά (κάτω των 18 ετών), που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης ή ακόμα και σε κρατητήρια (συνθήκες προστατευτικής κράτησης). Πολλά έχουν  συγγενείς σε διάφορες χώρες, όμως ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ σκληραίνουν τις πολιτικές τους σχετικά με την οικογενειακή επανένωση και καθιστούν πολύ χρονοβόρα και γραφειοκρατική τη διαδικασία. Οι εμπειρίες από τον πόλεμο και το ταξίδι της φυγής επιδρούν αρνητικά στην ήδη επιβαρυμένη ψυχολογική τους κατάσταση, οδηγώντας μερικές φορές σε ακραίες συμπεριφορές. Περίπου 600 παιδιά έχουν εγκατασταθεί σε ειδικούς ξενώνες, όμως χρειάζονται πολλοί περισσότεροι.

 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΤΗΣ UNICEF: Η ποδοσφαιρική αυτή ομάδα συγκροτήθηκε το 2013 με πρόταση του δημοσιογράφου Αργύρη Κωστάκη και αποτελείται από άτομα που συνδέονται φιλικά από τον χώρο του ποδοσφαίρου, της δημοσιογραφίας, της δικηγορίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του καλλιτεχνικού κόσμου κ.λ.π. Παίζουν ποδόσφαιρο σε αξιόλογο επίπεδο 5-6 φορές τον χρόνο για τους σκοπούς της UNICEF ή για άλλους «καλούς σκοπούς».   Συμμετέχουν οι: Τ. Παντέλης, Ο. Τζόρβας, Ν. Σιγαλός, Κ. Δικαιούλιας, Π. Φάκος, Α. Καραΐσκος, Τ. Πικουλίδης, Α. Κωστάκης, Σ. Λιβαθινός, Δ. Κοτούζας, Γ. Κοτούζας, Κ. Χορέβας, Θ. Δημητρόγλου, Β. Λογοθέτης, Μ. Τζιάρος, Ν. Σουπιώνης,  Λατσούνας, Κ. Κατσιάδας, Δ. Δελτσίδης,  Τ. Μπασιούκας και Γ. Ντάσκας.

Η ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ,  συγκροτήθηκε από μέλη διαφόρων συλλόγων του Χαλανδρίου με ανθρωπιστική δράση. Συμμετέχουν οι: Δημήτρης Τσακιλτζής, Τάσος Τσιάρτας, Λουκάς Κοντοφρυος, Ζήσης Μπιλόρογλου, Νίκος Τζαβάρας, Χρήστος Συριανός, Ομηρος Εμμανουηλίδης, Γιώργος Καραθανάσης, Νίκος Λυρής, Κώστας Καραγκούνης, Φάνης Σκύφτας, Νίκος Κλέτσας, Νίκος Ρηγόπουλος, Δημήτρης Βελούτσος, Τάσος Επιτρόπου, Γρηγόρης Νάνης, Παντελής  Γαβαλάς, Θανάσης Μπαχαρίδης,  Λευτέρης Καλόγηρος και Θοδωρής Μιχαλάρης, Κίμων Αναστασίου και Χρήστος Χαχάμης.

Οι παίκτες της ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ προέρχονται από τους φορείς: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ,  ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», ΠΕΓΚΑΠ – Ν. Υ., ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ,  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ «ΡΙΖΕΣ», ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ: ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ,  ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ «Ο ΑΚΡΙΤΑΣ»,  ΙΔΡΥΜΑ ΖΗΣΗ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ», ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ –ΣΥΣΣΙΤΙΑ –  ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ),  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΛΥΟΝ» ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ»,  ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ,  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΩ.