News Ticker

O Δήμαρχος απαντά στην Αθλητική Ένωση Χαλανδρίου: «Βάζουμε τέλος στο θολό καθεστώς στους αθλητικούς χώρους»

Αμετακίνητος στη θέση του για την παραχώρηση του γηπέδου στους δημότες και όχι στα Αθλητικά Σωματεία παρέμεινε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου. Με επιστολή του ο Σίμος Ρούσσος κάνει λόγο για το προηγούμενο «θολό» καθεστώς στη χρήση των αθλητικών χώρων που καταργούσαν τη νομιμότητα και τη δημόσια χρήση των δημοτικών γηπέδων από τους δημότες. Ουσιαστικά ο δήμαρχος κατηγορεί τα σωματεία και συγκεκριμένα την ΑΕ Χαλανδρίου για αδιαφανές καθεστώς στη χρήση του αθλητικού κέντρου μέχρι σήμερα. Κοινώς το πιο ιστορικό σωματείο της πόλης κατηγορείται πως δεν τήρουσε μέχρι σήμερα τη νομιμότητα. Μάλλον η κραυγή αγωνίας του σωματείου ήταν φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Ρούσσου:

Αξιότιμοι κύριοι,
από τον Σεπτέμβριο του 2014 που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, δηλώσαμε με όλους τους τρόπους ότι θέλουμε να συνεργαστούμε με όλα τα αθλητικά σωματεία της πόλης, τα οποία ικανοποιούν σημαντικές ανάγκες των κατοίκων της. Αναγνωρίσαμε πως τα σωματεία, δεδομένης της οικονομικής αδυναμίας του κράτους αλλά και της αμφιλεγόμενης πολιτικής του τις τελευταίες δεκαετίες να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, καλύπτουν τα τεράστια κενά στον τομέα αυτό.
Παράλληλα όμως δηλώσαμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συνεργήσουμε στη συνέχιση ενός «θολού» καθεστώτος και την ανοχή πρακτικών που αμφισβητούν τη νομιμότητα και καταργούν τη δημόσια χρήση και διαχείριση των αθλητικών χώρων. Επίσης δεσμευτήκαμε ότι θα αναπτύξουμε δημοτικά προγράμματα – στο μέτρο που μας επιτρέπει η έλλειψη προσωπικού και η απαγόρευση των προσλήψεων, μιας και θεωρούμε ότι υπάρχουν αρκετοί κάτοικοι της πόλης που δεν επιθυμούν να εγγραφούν σε κάποιο σωματείο. Ακολουθήσαμε με συνέπεια όσα από την αρχή είπαμε διατηρώντας παράλληλα μια στενή σχέση με τα σωματεία, με τα οποία η διαβούλευση ήταν διαρκής.
Στο ίδιο διάστημα αδειοδοτήθηκε το Αθλητικό Κέντρο «Ν. Πέρκιζας», παραχωρήθηκε από τις « Κτιριακές υποδομές Α.Ε» μετά από 20 χρόνια στον Δήμο το «Μ. Παπαδάκης» και προβλέπεται η αδειοδότησή του, όπως και του «Π. Παπαγιαννόπουλος».
Όλα αυτά έγιναν με το ξεπέρασμα τεράστιων γραφειοκρατικών εμποδίων αλλά και συσσωρευμένων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την αδράνεια των προηγούμενων διοικήσεων τις τελευταίες δεκαετίες.
Αξίζει τον κόπο να αναφέρουμε ότι τα ποσά που διέθεσε ο Δήμος Χαλανδρίου για τους αθλητικούς χώρους την τελευταία διετία (χωρίς τα πάγια έξοδα, όπως μισθοδοσία, ηλεκτροφωτισμούς, φυσικό αέριο, καθαριότητα κ.λ.π) υπερβαίνουν τις 620.000€ περίπου.

Σχετικά με τις αιτιάσεις σας ως προς το πρόγραμμα χρήσης του γηπέδου ποδοσφαίρου που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο στις 31/8:
α) Το πρόγραμμα προέκυψε κατόπιν πολλών συζητήσεων μεταξύ της Διεύθυνσης Παιδείας και Αθλητισμού και των συλλόγων.
β) Είχαμε συμφωνήσει – και εσείς και ο Ατρόμητος Χαλανδρίου – στο τελικό σχέδιο που εισηγηθήκαμε και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
γ) Τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί καινούργιος πλαστικός χλοοτάπητας προδιαγραφών FIFA, αξίας άνω των 230.000€.
Είναι αυτονόητο ότι, οι επενδύσεις στους αθλητικούς χώρους που κάνει ο Δήμος γίνονται προς όφελος όλων των δημοτών και όχι μόνο των σωματείων.
Θα αντιλαμβάνεστε φυσικά πως ο Δήμος έχει το δικαίωμα να διαθέσει τους χώρους που δημιουργεί και συντηρεί και στους δημότες του, τηρώντας πάντοτε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται.
Και θα συμφωνείτε επίσης ότι θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει π.χ. ένα σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, δίνοντας τη δυνατότητα και σε μαθητές που δεν είναι μέλη σωματείων να χαρούν το καινούργιο χλοοτάπητα.
Ελπίζοντας ότι η καλή συνεργασία μας θα συνεχιστεί ευχόμαστε να επαναληφθούν επιτυχίες του ιστορικού σωματείου σας σε κάθε τομέα της δραστηριότητας του.