News Ticker

Ο Βριλησσιώτης Κυριάκος Λιούτας στην ιστορική πίστα του Hockenheim!

Ο 17χρονος Κυριάκος Λιούτας από τα Βριλήσσια βρέθηκε το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου στην ιστορική πίστα του Hockenheim στην Γερμανία για να λάβει μέρος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ADAC Junior Cup 2016 powered by KTM, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ενός πρωταθλήματος όπου όλοι οι οδηγοί αγωνίζονται με μοτοσυκλέτες KTM 390!

Φτάνοντας στην Γερμανία ο έλληνας οδηγός έπρεπε να γνωρίσει την πίστα, να προσαρμοστεί και να καταφέρει να κάνει το καλύτερο μέχρι τον αγώνα, μια δύσκολη δουλειά, μιας και οι Έλληνες οδηγοί δεν έχουν την πολυτέλεια των υπολοίπων Ευρωπαίων οδηγών, να προπονούνται σε αντίστοιχες μεγάλες πίστες.

Ο αγώνας είχε 43 συμμετοχές από όλη την Ευρώπη, 23 οδηγούς στην κατηγορία ADAC Junior Cup 2016 και 21 οδηγούς της κατηγορίας ADAC Βορείου Ευρώπης 2016.

Ο Κυριάκος Λιούτας τερμάτισε στην 13η θέση της κατηγορίας του, αποκομίζοντας 3 βαθμούς, ενώ στην γενική κατάταξη τερμάτισε 27ος στους 43 αναβάτες!

Ο οδηγός μπήκε στον αγώνα χωρίς καλή εξοικείωση με την πίστα μιας που είχε στην διάθεσή του ένα session ελεύθερων δοκιμαστικών και δυο sessions χρονομετρημένων, ένα το πρωί και ένα το μεσημέρι του Σαββάτου πριν τον αγώνα.

Ο Κυριάκος βελτίωσε τον χρόνο του κατά 3,5 δευτερόλεπτα κάνοντας τον καλύτερο του χρόνο στον τελευταίο γύρο!

Ο Κυριάκος Λιούτας μπόρεσε να κάνει αυτή την συμμετοχή με την υποστήριξη της PAV SECURITY και του Γιώργου Πλιατσικούρη, ενώ είχε μαζί του τον προπονητή του Θανάση Χούντρα.

lioutas_vrilissia_hokenhaim