News Ticker

Βριλήσσια και Παναθηναϊκός τιμούν τη μνήμη της Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Τη μνήμη της αξέχαστης Ρούξι Ντουμιτρέσκου θα τιμήσουν από κοινού Παναθηναϊκός ΑΟ και ΑΟ Βριλήσσια σε ένα φιλικό παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» («Τάφος του Ινδού») το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 19.00.

O Παναθηναϊκός ενημερώνει για την απόσυρση της φανέλας της μεγάλης βολεϊμπολίστριας και αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Η αλησμόνητη Ρούξι Ντουμιτρέσκου θα παραμείνει για πάντα ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του γυναικείου τμήματος βόλεϊ του Παναθηναϊκού και ο Σύλλογος θα την τιμήσει με τον δικό του τρόπο.
Η διοίκηση του Συλλόγου αποφάσισε να διοργανώσει φιλικό ματς στο κλειστό της Λεωφόρου κόντρα στα Βριλήσσια, που ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε η Ρούξι Ντουμιτρέσκου σε έναν ξεχωριστό αγώνα.

Στο περιθώριο της αναμέτρησης θα γίνει η απόσυρση της φανέλας της Ρούξι, η οποία θα πάει για πάντα στο πάνθεον των πράσινων θρυλικών μορφών που έχουν τιμήσει το ‘’τριφύλλι’’.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα τιμηθούν μέλη της οικογένειας της Ρούξι Ντουμιτρέσκου και αναμφίβολα θα είναι ένας ξεχωριστός αγώνας για τη μνήμη της Αρχηγού».

Ποια ήταν η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου υπήρξε τεράστια μορφή για το βόλεϊ γυναικών. Το 1997 ήρθε στην Ελλάδα για την ομάδα των Βριλησσίων με την οποία πήρε ένα πρωτάθλημα και τρία κύπελλα Ελλάδας και συνέχισε την καριέρα της στον Παναθηναϊκό από το 2003 μέχρι το 2010 (τα τελευταία δύο χρόνια ως αρχηγός της ομάδας) με τον οποίο κατέκτησε 6 πρωταθλήματα και 7 κύπελλα Ελλάδας.

Με την Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε για πέντε χρόνια με αρχή τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στην πρώτη συμμετοχή του γυναικείου βόλεϊ σε Ολυμπιακή διοργάνωση και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες του 2005 στην Ισπανία.