News Ticker

Αύξηση για την ανακύκλωση συσκευασιών

anakyklosi_kadoi
Αύξηση κατά 13% παρουσίασε η ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας το 2016 σε σχέση με τη προηγούμενη χρονιά με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης
Αύξηση κατά 13% παρουσίασε η ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας το 2016 σε σχέση με τη προηγούμενη χρονιά με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.
Υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν για ανακύκλωση σε όλη την Ελλάδα 547,000 τόνοι συσκευασιών και έντυπου χαρτιού.
Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), ανακοινώνει τα ετήσια αποτελέσματα για το 2016, όπως προέκυψαν από τη λειτουργία των προγραμμάτων ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας που οργανώνει με τη συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τους Δήμους της χώρας.
Από τα στοιχεία του 2016, προκύπτει σημαντική αύξηση (13%) στην ανακύκλωση υλικών συσκευασίας σε σχέση με το 2015. Αξίζει να τονίσουμε πως η ποσότητα των 547.000 τόνων συσκευασίας και χαρτιού εντύπων (συμπεριλαμβανομένων και των ποσοτήτων από τα Βιομηχανικά και Εμπορικά Απόβλητα Συσκευασίας- ΒΕΑΣ), που οδηγήθηκαν προς Ανακύκλωση από το σύνολο των δραστηριοτήτων της ΕΕΑΑ, αποτελεί το υψηλότερο αποτέλεσμα από την αρχή της λειτουργίας της.
Στο τέλος του 2016, οι μπλε κάδοι που ήταν τοποθετημένοι στις γειτονιές των Δήμων έφτασαν τους 157.000, ενώ παράλληλα τα οχήματα που η ΕΕΑΑ έχει παραχωρήσει στους ΟΤΑ για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών ήταν συνολικά 493.