News Ticker

Aυτοί είναι οι 145 της ναρκομαφίας της Αθήνας (video+photos)

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, τις φωτογραφίες 145 συλληφθέντων για την υπόθεση της διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για κύκλωμα που εξάρθρωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, έπειτα από 8 μήνες παρακολούθησης και συστηματικής έρευνας.

Δείτε στον ιστότοπο της Αστυνομίας όλες τις φωτογραφίες εδώ .

Περιοχές, όπως τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, η Πλατεία Αμερικής, η οδός Δροσοπούλου στην Κυψέλη, ο πεζόδρομος της Νομικής, το παρκάκι στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, η Πλατεία Κάνιγγος, η πλατεία Βικτωρίας και άλλες περιοχές του κέντρου των Αθηνών, είχαν μετατραπεί σε υπαίθριο “Σούπερ Μάρκετ” ναρκωτικών, με διακινητές Αφρικανούς και χονδρεμπόρους Αλβανούς Μαφιόζους, οι οποίοι εκπλήρωναν ακόμα και συμβόλαια θανάτου.

Η δαιδαλώδης σύμπραξη της Νιγηριανής με την Αλβανική Μαφία τα τελευταία χρόνια, είχε μετατρέψει το κέντρο των Αθηνών σε απαγορευμένη ζώνη για φιλήσυχους πολίτες, καθώς το εμπόριο και η χρήση ναρκωτικών γίνονταν σε κοινή θέα.

 

 

Πλατεία Αμερικής, Δροσοπούλου, Προπύλαια, Νομική Σχολή – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Πλατεία Κάνιγγος, Πλατεία Βικτωρίας και περιμετρικά του Κέντρου της Αθήνας ήταν οι κυριότεροι χώροι δραστηριοποίησης του εγκληματικού δικτύου.

 
Οι Νιγηριανοί με τους Αλβανούς: Οι 145 της ναρκομαφίας-μαμούθ στην Αθήνα! [vds]

Θα ήθελα να σημειώσω ότι η υπόθεση αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον κυρίως για δυο λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ο ιδιαίτερος τρόπος δόμησης, οργάνωσης και δραστηριοποίησης του εγκληματικού δικτύου.

Πρόκειται για ένα πολύπλευρο σχήμα, με κεντρικό σχεδιασμό και οργάνωση, δομημένο σε επτά διαφορετικά επίπεδα, που λειτουργούσαν αυτοτελώς ή συνδυαστικά και κάλυπταν όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριοποίησης στον τομέα των ναρκωτικών.

Από την πρωτογενή παραγωγή, την εισαγωγή και την αποθήκευση μέχρι τη διακίνηση και εμπορία σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης και υδροπονικής κάνναβης καθώς και ηρωίνης και κοκαΐνης.

Το 1ο επίπεδο αφορούσε στην Ηγεσία του δικτύου, το 2ο τα Ηγετικά Στελέχη και τους Εντολείς, το 3ο την πρωτογενή παραγωγή, το 4ο τη διαμετακόμιση ποσοτήτων ναρκωτικών δια της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, το 5ο τους Χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών, το 6ο τους μεταφορείς ναρκωτικών ουσιών και τους διακινητές (dealers) και το 7ο τις υποομάδες των διακινητών του Κέντρου των Αθηνών.

Ο δεύτερος λόγος που καθιστά την υπόθεση αυτή ξεχωριστή, αφορά στο συστηματικό τρόπο που καταφέραμε να φτάσουμε στον «πυρήνα» του εγκληματικού αυτού δικτύου και να το αποδημήσουμε πλήρως.

Είναι γνωστό ότι οι αστυνομικές Αρχές και ιδίως οι Υπηρεσίες Ασφάλειας, στο διαρκή αγώνα κατά των ναρκωτικών, είχαν εστιάσει στα κυκλώματα που δρούσαν στο κέντρο της Αθήνας και με συντονισμένες επιχειρήσεις είχαν σημειώσει αρκετές επιτυχίες στον τομέα αυτό.

Από τη διερεύνηση των υποθέσεων αυτών είχε γίνει ορατό ότι λειτουργούσε κεντρικός πυρήνας, που διηύθυνε όλο τα επιμέρους στάδια διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Από τις αρχές του χρόνου, με βάση συντονισμένο σχέδιο, προχωρήσαμε βήμα – βήμα και καταφέραμε σταδιακά να διακριβώσουμε όλο το πλέγμα και τη σύνθεση του εγκληματικού αυτού δικτύου, να ταυτοποιήσουμε τα μέλη του και να καταλήξουμε σε συλλήψεις, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιηθήκαν σε διάφορες περιοχές.

Ο απολογισμός της υπόθεσης αυτής είναι ότι συνελήφθησαν (97) άτομα, εκ των οποίων τα τριάντα έξι (36) κατά τη διάρκεια της σταδιακής αποδόμησης της εγκληματικής οργάνωσης και επιπλέον δυο (2) ηγετικά μέλη, οι οποίοι είναι ήδη κρατούμενοι σε καταστήματα κράτησης από παλαιές υποθέσεις ναρκωτικών, καθώς και πενήντα εννέα (59) άτομα κατά τη διάρκεια της οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της 25 και 26/11/2016.

Ο απολογισμός, όσον αφορά στο παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισε το εγκληματικό δίκτυο, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα δεκαεννέα (19) εκατομμύρια ευρώ για το χρονικό διάστημα το οποίο ερευνήθηκε από την υπηρεσία μας.

 

 

Ο “Γκέντι” και τα τραπουλόχαρτα

Τον απόλυτο συντονισμό όλων των εγκληματικών ομάδων που δρούσαν επί χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, είχε ένας Αλβανός “βαρόνος” του χασίς, ο οποίος ποτέ δεν έχει πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα και βέβαια δεν γνωρίζει πού “πέφτει” η Ομόνοια. Αντιθέτως, γνώριζε άριστα να καταμετρά των πακτωλό χρημάτων που “κέρδισε” από την εξαγωγή τους χασίς.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών εντόπισαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Αρχηγού και έτσι κατάφεραν να μάθουν το προσωνύμιο του, καθώς οι συνομιλητές του τον προσφωνούσαν ως “Γκέντι”.
Την διαλογή του χασίς που θα έφθανε στο κέντρο της Αθήνας, την έκαναν τρεις Έλληνες συνεργάτες της Μαφίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι πραγματοποιούσουν τακτικά ταξίδια στην Αλβανία, προκειμένου να δοκιμάζουν την ποιότητα του χασίς, και βέβαια να το βαθμολογούν.

Μάλιστα τις καλές ποιότητες που διάλεγαν για τις ομάδες τους, τις “σημάδευαν” με τραπουλόχαρτα, τα οποία σηματοδοτούσαν και την τιμή του κιλού. Συγκεκριμένα και όπως αποδείχθηκε, ο Βαλές Ρήγας, ήταν από τις καλύτερες ποιότητες και το ένα κιλό πωλούταν έναντι 2.000 ευρώ.

Διακινούσαν ναρκωτικά ακόμα και σε σχολεία

Οι κακοποιοί που συνελήφθησαν, στην προσπάθεια αναζήτησης νέας πελατείας, δεν δίσταζαν να την στήνουν ακόμα και έξω από σχολεία στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να διακινήσουν χασίς και παράλληλα να προσελκύσουν νέους χρήστες.

Οι αστυνομικοί, επί οκτώ μήνες παρακολουθούσαν τους ναρκέμπορους και διαπίστωσαν την δράση τους ακόμα και κοντά σε σχολεία, όπου έδιναν ναρκωτικά σε ανήλικους μαθητές του Λυκείου, πάντα στο κέντρο των Αθηνών.

Παράλληλα, όλοι οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσαν μεθόδους αντιπαρακολούθησεις και συγκεκριμένα, άλλη ομάδα αναλάμβανε την καλλιέργεια υδροπονικού χασίς σε θερμοκήπια στο Μαραθώνα, άλλη ομάδα αναλάμβανε την μεταφορά του “προϊόντος” σε αποθηκευτικούς χώρους στο κέντρο και άλλη ομάδα μοίραζε τις ποσότητες στους μικροδιακινητές, στις πιάτσες του κέντρου των Αθηνών.

Μάλιστα οι διακινητές ήταν τόσο εκπαιδευμένοι, προκειμένου να αποφεύγουν την παρακολούθηση, ώστε όταν έδιναν κάποια ποσότητα ναρκωτικού σε πελάτη τους, συγκεντρώνονταν γύρω του πάνω από οκτώ άτομα.
Άλλος έπαιρνε τα χρήματα, άλλος έφευγε για να φέρει το “πράμα”, άλλος το έδινε στο πελάτη και πάντα ανάμεσα σε κύκλο πολλών ανθρώπων. Κατά συνέπεια οι αστυνομικοί αδυνατούσαν σε εκείνο το στάδιο να καταλάβουν ποιος έκανε την παράδοση και ποιος είχε το γενικό πρόσταγμα.

Γλωσσάρι

Οι κακοποιοί στις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν κωδικούς, τους οποίους κατάφεραν να “σπάσουν” οι αστυνομικοί και συγκεκριμένα: “Χαρτιά” ήταν τα χρήματα.
“Γάλα, αλεύρι ,γιαούρτι ή κοτόπουλο” ήταν η κοκαίνη.
“Φωτιστικό, κασέρι, ζαμπόν” ήταν το χασίς.
“Σχολείο” ήταν η φυλακή.
“Μηχανη” ήταν το όπλο.
“Εργαλείο” ήταν η ζυγαριά
“Κρατος” ήταν οι αστυνομικοί και η Ασφάλεια
“Γκαζι” ήταν ο πυροβολισμός.

1. (επ) PROFKA (ον) PANAJOT του ΝΑSHO και της KASIANI γεν.23/02/1965 στην Αλβανία

2. (επ) ISMAILANJI (ον) EMILJANO του ALBER και της RITA γεν.1991 στην Αλβανία

3. (επ) GEORGIEV (ον) ZDRAVKO του TRIFONOV και της VALIA γεν.1992 στη Βουλγαρία

4. (επ) MUCA (ον) JOANI του KASTRIOT και της TATIANA γεν.29-06-1988 στην Αλβανία

5. ΚΟΤΣΙΡΑΣ Βασίλειος του Αθανασίου και της Φωτεινής, γεν. 12-12-1967 στην Ασπροκλησιά Τρικάλων

6. ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ Ιωάννης του Αθανασίου και της Ελένης, γεν. 12-02-1967 στην Αθήνα

7. ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ Μαρία του Αθανασίου και της Ελένης, γεν. 29-05-1972 στην Αθήνα

8. (επ) XHALIA (ον) AJET του KANAN και της SOYLTANA , γεν.1969 στην Αλβανία

9. (επ) ΤΑ LHARAJ (ον) ROBERT του Β RAHIM και της LINE , γεν.04-08-1980 στην Αλβανία

10. (επ) ΤΑ LHARAJ (ον) ROSILDA του BEGENG και της GEZIME , γεν.24-02-1987 στην Αλβανία

11. (επ) ΝΟΤΙ (ον) FATJON του ANASTAS και της FLORINA , γεν.07-10-1989 στην Αλβανία

12. ΧΑΤΖΗΑΡΒΑΝΙΤΗ Γεώργιου του Εμμανουήλ και της Μαρίας, γεν. 01/04/1972 στη Νίκαια

13. ΜΠΑΡΜΠΙΤΣΙΩΤΗ Παναγιώτη του Ηλία και της Ελένης, γεν. 16/09/1962 στην Αθήνα

14. ΤΑΛΙΑΝΗ Απόστολου του Γεωργίου και της Λιόλιας, γεν. 30/06/1964 στο Κονγκό

15. (επ) CELA (ον) NIKOLA του AGRON και της PORTOKALE γεν.26/01/1970 στην Αλβανία

16. (επ) GJINI (ον) ARTUR του KIAZIM και της AFERDHITA γεν. 27/10/1995 στην Αλβανία

17. (επ) PROFKA (ον) ATHANASIOS του PANAJOT και της ZAMIRA – ELEZI γεν. 13/04/1993 στην Αλβανία

18. (επ) RUCI (ον) ARMANDO του ENVER και της FLORECA γεν.18/02/1987 στην Αλβανία

19. (επ) RUCI (ον) PAJTIM του ENVER και της FLORECA γεν.01/03/1978 στην Αλβανία

20. (επ) VRENOZI (ον) ASTRIT του QAZIM και της ILIRJANA γεν. 24-11-1996 στην Αλβανία

21. (επ) GOGA ( o ν) ARMANDO του SOKRAT και της VALENTINA γεν. 29-03-1979 στην Αλβανία

22. (επ) XHAXHO (ον) NIKOLLAQ του NASHO και της SOTIRA γεν.20/09/1964 στην Αλβανία

23. ΣΙΔΑΣ Θεόδωρος του Ευστράτιου-Ευάγγελου και της Βασιλικής, γεν.17/02/1985 στο Μαρούσι Αττικής

24. ΚΑΤΣΑΓΑΝΗΣ Αθανάσιος του Σπυρίδωνα και της Αικατερίνης, γεν. 13-08-1956 στην Μαλεσίνη Φθιώτιδας

25. ΠΟΛΙΟΥΔΑΚΗΣ Ιωάννης του Σταύρου και της Αικατερίνης, γεν. 15-10-1979 στην Αθήνα

26. ΚΟΡΤΣΑΛΗΣ Σπύρος του Επαμεινώνδα και της Ζωίτσας, γεν. 01-09-1955 στο Σκούρτο Ξηρόμερου Αιτωλοακαρνανίας

27. (επ) PETROVA (ον) ERIKA του ROBERT και της DIMITRINA , γεν. 03-01-1996 στην Βουλγαρία

28. (επ) AJASLLARI (ον) VICTOR του AJIM και της DURATA , γεν. 20-06-1986 στην Αλβανία

29. (επ) KUMARAKU (ον) ALTIN του PANDELI και της DAFINA γεν. 17/05/1979 στην Αλβανία

30. (επ) BRAKAJ (ον) MARTIN ή ΑΝΙ του ENVER και της FATIMA γεν. 21/12/1990 στην Αλβανία

31. (επ) MACAJ (ον) MIRI του FROK και της MARE , γεν. 28-03-1971 στην Αλβανία

32. ΜΠΙΛΑ ΓΚΕΝΤΙΑΝ του Πέτρο και της Βαγίνα, γεν. 07-06-1977 στην Αλβανία

33. (επ) CAMI (ον) ANXHELO του HASAN και της LINDITA , γεν. 25-01-1992 στην Αλβανία

34. (επ) XHALIA (ον) SHQIPONJA του GIOLEK και της BELIOUSE , γεν.17-03-1974 στην Αλβανία

35. (επ) CAUSHAJ (ον) LORENT του BARI και της FEJZIE , γεν.02-02-1991 στην Αλβανία

36. ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ Ευάγγελος του Γεωργίου και της Γεωργίας, γεν. 25-12-1952 στην Φθιώτιδα

37. (επ) HARRUNAJ (ον) EMILIO του FETI και της FATBARDA γεν. 16-06-1991 στην Αλβανία

38. (επ) VARDARU (ον) MARINA του CONSTANTIN και της MARIA γεν. 14-11-1993 στην Ρουμανία

39. (επ) FEIZAJ (ον) FATION του PELLUMB ή PULLUM και της MIMOZA , γεν.01-03-1987 στην Αλβανία.

40. Άγνωστος Αλβανός υπήκοος με το προσωνύμιο TIKU

41. (επ) VELIAJ (ον) HENA του LATO και της LAVDIA γεν. 16-06-1989 στην Αλβανία

42. (επ) JACELLI (ον) LUAN του VAIT και της LVETIE γεν. 16-05-1972 στην Αλβανία

43. (επ) KELLEZI (ον) OLSI του METE και της FIQIRETE γεν.1977 στην Αλβανία

44. (επ) NIKA (ον) SPIRO του VASILE και της VASILIKA γεν. 23/05/1969 στην Αλβανία

45. (επ) PURIQI (ον) NIKOLLA του JANAQ και της KOSTANDINA γεν. 27-06-1964 στη Νιγηρία

46. (επ) ANIRE (ον) PRINCE του DONATUS και της VITORIA γεν. 25/12/1985 στη Νιγηρία

47. (επ) AMUZIE (ον) LOVEDAY του JOHN και της KEHARR γεν. 14/02/1988 στη Νιγηρία

48. (επ) UZOCHUKWU (ον) ARIZE EME Κ A του BEN και της CHIOMA γεν. 01/12/1983 στη Γκάνα

49. (επ) OBIJIAKU (ον) CHIBIKE MARCEL του IGBONACHO και της MARCY γεν. 30/03/1979 στη Νιγηρία

50. (επ) OSY ( ON ) MICHAEL του OSY και της ADA γεν. την 27/08/1992 στη Νιγηρία

51. (επ) ΕΜΕ HELU (ον) COLLINS του SLYVANUS και της EVELYNI γεν. 27/09/1989 στη Νιγηρία

52. (επ) IBEAKAM (ον ) UCHENA DANIEL του CELESTIN Ε και της ANTHONIA γεν. 02/05/1981 Νιγηρία

53. (επ) EGBUNIWE (ον) ISUKA του MOSES και της CAROLINE γεν. 09/09/1984 Γκάνα γεν. 09/09/1984 στην Γκάνα

54. (επ) IKENNA (ον) OGUI – NNAM του DEVID και της EBERA γεν. την 01/01/1994 Νιγηρία

55. (επ) EGBUNE (ον) EMANUEL του PAUL και της PETIENCE γεν. 23/05/1986 Ρουάντα

56. (επ) NTEBIΣ (ον)ΜΥΡΩΝ ΛΟΥΙΣ του MΥΡΩΝ ΛΟΥΙΣ και της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ γεν. 10/08/1980 ΗΠΑ

57. (επ) EMEKA (ον) SUNNY του EMEKA και της REGGINA γεν. 02/05/1981 Νιγηρία

58. (επ) CHIKE (ον) SUCCESS του CHIKE και της JUSTINE γεν.27/01/1989 στη Νιγηρία

59. (επ) BONAVENTURE (ον) ALIUKWU του BARTHOLOMEW και της BLESSING γεν.1996 στη Νιγηρία

60. (επ) KELECHI (ον) SOLOMON του OGBUJI και της ZGOZI γεν.27-06-1985 στη Νιγηρία

61. (επ) ENECHKWU (ον) SIMON του ELIJAH και της FELICIA γεν. 25/01/1976 στη Νιγηρία

62. (επ) UBA (Ον) NDUBUISI EDWIN του CLEMENT και της TEREZA , γεν. την 18/02/1986 στη Νιγηρία

63. (επ) ODUNZE (Ον) VICTOR του GODWIN και της FAIDELIA γεν. την 06/01/1996 στη Νιγηρία

64. (επ) AMOBI (ον) EMMANUEL του EMMANUEL και της MARIAN γεν. 15/03/1988 στη Νιγηρία

65. (επ) KELLY (ον) STEPHEN του GODWIN και της PATRICIA γεν. 28/08/1978 στη Νιγηρία

66. (επ) ONUEGBU (ον) FESTOS του CHARLES και της STELLA γεν.18/08/1978 στην Γκάνα

67. (επ) EZIUKWU (ον) IFEANYI του JEPHAT γεν. την 06/04/1986 Νιγηρία

68. (επ) IGBOKWE (ον) KELECHI του RICHARD και της PATTY γεν. την 20/10/1984 στη Νιγηρία

69. (επ) HAMED (ον) HASSAN YUSUF του YUSEF και της NUSHIA γεν. την 01/01/1985 στη Νιγηρία

70. (επ) UDECHUKWU (ον) OSITA του ENEST και της JEN γεν. την 04/06/1985 στη Γκάνα

71. (επ) OKPALAUCO (ον) NZUEB EMMANUEL του BENJAMINE και της MERCY γεν. την 01/06/1998 στη Νιγηρία

72. (επ) CHUKWU (ον) JOHN του GHEBREL και της SISILIA γεν. την 25/10/1985 στη Νιγηρία

73. (επ) ALEX (ον) CHUKWUEBUKA του IKEA GWUCHI και της MANTINA γεν. την 11/08/1990 στη Νιγηρία

74. (επ) NWACHUKWU (ον) JOHN KENNEDY CHIMEZIE του COSMOS και της CHIKA γεν. την 14/02/1987 στη Νιγηρία

75. (επ) OFFURUM (ον) MOSES IZUKAMMA του OFFURUM και της ROSE γεν. την 07/11/1985 στη Νιγηρία

76. (επ) OKCHUKWU (ον) KELAB του OKCHUKWU και της JOGENIA γεν. την 01/01/1984 στη Νιγηρία
77. (επ) OKARO (ον) PAUL CHIKE του OKARO και της AGNESS γεν. την 28/09/1986 στη Νιγηρία

78. (επ) ALAKWU (ον) PAUL του ALAKWU και της DORATHY γεν. την 27/10/1989 στη Νιγηρία

79. (επ) OZOEMENA (ον) KELECHI του CHARLES και της ADANA γεν. την 30/06/1996 στη Νιγηρία

80. (επ) NTAM (ον) EMMANUEL UGOCHUKWU του ANTONIO και της SABINA γεν. την 02/12/1986 στη Νιγηρία

81. (επ) ONYENANKEYA (ον) KINGSLEY CHIJIOKE του EPHRAIM γεν. στη Νιγηρία

82. (επ) ISHAI (ον) BALLY του MATHU και της ADA γεν. την 18/01/1980 στη Νιγηρία