News Ticker

Εκβίαζαν ζευγάρι με ροζ video! – Το ταξίδι στο Ντουμπάι και η υποκλοπή μέσω Facebook!

Υπόθεση απόπειρας εκβιασμού ζευγαριού μέσω προσωπικού τους οπτικοακουστικού υλικού εξιχνίασε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Οι δράστες, ηλικίας 45 και 47 ετών, έχοντας αποκτήσει παράνομη πρόσβαση σε υλικό με προσωπικές στιγμές ανδρόγυνου, το εκβίαζαν με την απειλή ανάρτησης στο διαδίκτυο, προκειμένου να τους καταβάλλουν χρήματα.

To ταξίδι στο Ντουμπάι και η υποκλοπή μέσω Facebook!!

Ο σύζυγός της ήταν στο Ντουμπάι για δουλειές. Η 34χρονη γυναίκα από την Γεωργία για να… διατηρήσει ζωντανό το ερωτικό του ενδιαφέρον για εκείνη, του έστειλε μέσω messenger του Facebook, τρία βίντεο με ερωτικές συνευρέσεις τους. Από εκεί και έπειτα ξεκίνησε ο εφιάλτης, καθώς δύο Έλληνες, ηλικίας 47 και 45 χρόνων, χάκαραν τον λογαριασμό της και πήραν στην κατοχή τους τα ροζ βίντεο.

Σχεδόν άμεσα άρχισαν τον εκβιασμό στην όμορφη κοπέλα που διατηρεί μαζί με τον σύζυγό της εισαγωγική εταιρεία εσωρούχων και καλτσών, απαιτώντας 8.000 ευρώ για να μην αναρτήσουν τις ερωτικές περιπτύξεις της στο Facebook.

Αρχικά η 34χρονη δέχθηκε από άγνωστο γραπτό μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο, ο οποίος την ενημέρωνε ότι έχει στην κατοχή του τρία αρχεία εικόνας και ήχου, με την ίδια και τον σύζυγό της σε προσωπικές τους στιγμές και απαιτούσε 8.000 ευρώ προκειμένου να μην προβεί στη δημοσίευση τους. Οι απειλές συνεχίστηκαν, με τον άγνωστο να στέλνει στην γυναίκα ψηφιακό δίσκο με τα ερωτικά αρχεία, προκειμένου να την πείσει ότι τα είχε στην κατοχή του.

Ακολούθως, σύμφωνα με την καταγγελία, αφού η 34χρονη δεν ενέδωσε στις απειλές, λίγες ημέρες αργότερα εντόπισε προφίλ με όνομα χρήστη όμοιο με τα στοιχεία της σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχαν αναρτηθεί φωτογραφίες, από το επίμαχο υλικό, ενώ όπως πληροφορήθηκε και από οικείους της, άγνωστος τους έστειλε μέσω προσωπικών μηνυμάτων, τα προαναφερόμενα αρχεία.

Σε έρευνες, που διενεργήθηκαν την Δευτέρα το πρωί, στις οικίες του 45χρονου και του 47χρονου στην Αττική, διαπιστώθηκε η χρήση των συνδέσεων διαδικτύου τους για την ανάρτηση του υλικού. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ψηφιακός δίσκος, ο οποίος εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο δραστών, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
  • Στέλνοντας e – mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS – android : CYBERKID
  • Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.

Πηγή: thetoc.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.