Ένας χρόνος χωρίς τον Παντελή Παντελίδη
Μια ερωτική απογοήτευση του προσέφερε, όπως αποδείχτηκε τελικώς, μια αγάπη τόσο μεγάλη και ουσιαστική που τον ακολουθεί και μετά θάνατον. Έπεσε σαν «βόμβα» στην ελληνική μουσική σκηνή. Εμφανίστηκε γρήγορα, ερωτικά, ειλικρινά και έφυγε βίαια. Στις 18 Φεβρουαρίου του 2016 ο Παντελής Παντελίδης άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.
Ο χρόνος πέρασε με την εικόνα του να «παίζει» κάθε τρεις και λίγο σε κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο. Όλοι αναλύουν τον τρόπο που πέθανε, ποιος οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο, την αντίδραση της οικογένειας σε κάθε νέα λεπτομέρεια των Αρχών και την αντιπαράθεσή της με τις δύο γυναίκες που έμελε να είναι τα τελευταία πρόσωπα που τον είδαν ζωντανό. Ο Παντελής δεν ήταν ένας απλός τραγουδιστής. Ήταν το άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα με πρωταγωνιστή ένα λαϊκό, ντόμπρο παιδί που έπινε μπύρες, έβλεπε μπάλα και μιλούσε για τα αισθήματά του.
Έγραφε μόνος του τα τραγούδια του και όλα είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό… ήταν βγαλμένα από τη ζωή του. Ο Παντελής με κάθε στίχο άνοιγε ένα παράθυρο στην καρδιά του, μιλούσε δημόσια για όσα οι «πραγματικοί» άντρες δεν θα μπορούσαν ποτέ, τον πόνο ενός χωρισμού, την απογοήτευση από μια γυναίκα που διάλεξε άλλον, την προσπάθεια του να γιάνει την καρδιά του και να βρει τον έρωτα στην επόμενη.
Το δωμάτιο, η κιθάρα του και ένα κανάλι στο YouTube ήταν το πρώτο βήμα σε μια καριέρα, ναι μεν σύντονη, αλλά ουσιαστική για τους χιλιάδες χιλιάδων που έχουν κάνει τα τραγούδια του ύμνους σε χαρές και ειδικά σε πόνους από έρωτες που πέρασαν. Ο Παντελίδης ήταν απτή απόδειξη του φαινομένου της γυάλινης οροφής. Κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα κοινωνικά εμπόδια (ακόμη και τα «πρέπει», αποτινάσσοντας τη σιγουριά που του έδινε το Σώμα Μόνιμων Υπαξιωματικών του Ναυτικού) και να σπάσει το γυάλινο τζάμι που χωρίζει τους απλούς από τους επιτυχημένους. Ήταν μια από τις λίγες εξαιρέσεις που έλαμψε.
Η μοιραία νύχτα
Ο Παντελίδης την εβδομάδα που προηγήθηκε του θανάτου του είχε γίνει πάλι πρωτοσέλιδο, όχι για καλό αυτή τη φορά. Ένας στίχος του είχε προκαλέσει σάλο και οι επιθέσεις διαδέχονταν η μια την άλλη. Τραγούδησε για ‘τη σκάρτη γκόμενα, που τριγυρνά στα Κατεχόμενα’ και ήταν σαν να γύρισε τον χρόνο πίσω, στην περίοδο που πρωτοξεκίνησε και είχε να αντιμετωπίσει δεκάδες μέτωπα.
Το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου, λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του με την Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη, ο Παντελίδης βρέθηκε με γνωστούς και φίλους για να παίξει χαρτιά. Το πρωί, άγνωστο τι ώρα καθώς οι μαρτυρίες είναι πολλές, ο 32χρονος τραγουδιστής μαζί με την Μίνα Αρναούτη και την Φρόσω Κυριάκου μπήκαν στο αυτοκίνητο του και λίγη ώρα αργότερα βρέθηκαν στην άκρη του δρόμου… μέσα σε ό,τι απέμεινε από το όχημα.
«Πέθανε πασίγνωστος τραγουδιστής στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης», έγραφαν οι πρώτες αναρτήσεις των σάιτ, αλλά πολύ γρήγορα το γνωστός τραγουδιστής απέκτησε όνομα. «Νεκρός ο Παντελής Παντελίδης σε τροχαίο».
(ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/Eurokinissi)
Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο του δυστυχήματος ανέβηκαν στο ίντερνετ και όλοι όσοι πόνταραν πως πρόκειται για ακόμη μια ψευδή είδηση απογοητεύτηκαν οικτρά. Η αστυνομία δεν έχει καμία αμφιβολία για την ταυτότητα του νεκρού. Οι δύο κοπέλες βγήκαν τραυματισμένες από το όχημα.
Όσο περνούσαν οι μέρες τόσο πλήθαιναν τα σενάρια για τις συνθήκες του δυστυχήματος, την κατάσταση του τραγουδιστή και το ερώτημα που ακόμη βασανίζει -ποιος ήταν πίσω από τιμόνι;
Ποιος οδηγούσε λοιπόν;
Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Τμήμα Τροχαίας Ελληνικού που ανέλαβε την προανάκριση, οι καταθέσεις μαρτύρων, τα όσα δήλωσαν η Μ. Αρναούτη και η Φ. Κυριάκου, οι ιατροδικαστικές εξετάσεις, δεν είναι αποδεκτά από όλους.
Η μητέρα του Παντελή Παντελίδη, Αθηνά ήταν από την πρώτη στιγμή πεπεισμένη πως ο γιός της ήταν στη θέση του συνοδηγού. Αυτό έχει προκαλέσει και μία σειρά αντιδράσεων κυρίως μέσω social media για το ποιος τελικά οδηγούσε. Τα σενάρια πολλά, τα στοιχεία άλλα τόσα και ένα είναι το σίγουρο, πως η αλήθεια θα γίνει γνωστή σε κάποια αίθουσα δικαστηρίου. Μιλώντας στο CNN Greece και τη Βελίκα Καραβάλτσιου ο αδελφός του Παντελή, Τριαντάφυλλος, είχε ζητήσει ένα πράγμα: «δικαίωση». «Έχασα τον αδερφό μου και θέλω να ξέρω πως τον έχασα».
Πηγή: cnn.gr