News Ticker

Επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο!

Τη σειρά της σε βροχές, κατά τόπους καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και πιθανότητα χιονόπτωσης στα ορεινά δίνει η ηλιοφάνεια των τελευταίων ημερών, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ το σκηνικό του καιρού αλλάζει από την Παρασκευή και έρχεται κακοκαιρία μέχρι και την Τρίτη. Την Παρασκευή υγρός θα είναι ο καιρός με αραιή συννεφιά και νοτιάδες στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ, ενώ αναμένονται βροχές στα δυτικά και τη νύχτα καταιγίδες στο Ιόνιο.
Το Σάββατο 26, στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χωρά (έκτος της Θράκης), τις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά και νότια βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές. Την Κυριακή 27, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του Αιγαίου όπου τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνμεοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 και από το βράδυ στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία. Την Δευτέρα 28, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές, ενώ από το βράδυ αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση στα βόρεια. Την Τρίτη 29 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες, καθώς επίσης και χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χωράς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χωρά ενώ αναμένεται παγετός τη νύχτα και το πρωί στα δυτικά και βόρεια. Από την Τέταρτη τα φαινόμενα από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια.