News Ticker

Έρχονται νέα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας

Για να ανασχεθεί η αύξηση των νέων κρουσμάτων, Κυβέρνηση, επιστήμονες και αρμόδιοι φορείς, επεξεργάζονται τη λήψη νέων έκτακτων μέτρων.

Ημέρα – ορόσημο θεωρείται η Δευτέρα, αύριο 10/8, καθώς είναι προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη για επανεξέταση της κατάστασης υπό το φως των νέων δεδομένων, δηλαδή της “έκρηξης” των κρουσμάτων, και της ανάγκης περιορισμού τους.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν να πέφτει στο “τραπέζι” τοπικά lockdown στα πρότυπα του Πόρου και πιο πίσω της καραντίνας που είχε επιβληθεί στην Ξάνθη.

Επιπλέον, θεωρείται πολύ πιθανό στην ίδια τηλεδιάσκεψη να αποφασιστεί νέα μείωση του ανώτατου αριθμού παριστάμενων σε γάμους και βαπτίσεις, ο οποίος έχει περιοριστεί ήδη στους 100 ανθρώπους.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία κέντρων διασκέδασης, όπως τα μπαρ, το σενάριο “θέλει” να ακολουθηθεί αυτό που αποφασίστηκε για τον Πόρο. Δηλαδή, κλείσιμο των επιχειρήσεων αυτών από τις 23:00 το βράδυ έως τις 07:00 το πρωί.