H μάχη με τις φλόγες στον Υμηττό
Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 15:00 σε δασική έκταση χαμηλής βλάστησης στο τέρμα της οδού Κλεισούρας στον Βύρωνα.
Κινητοποιήθηκε μεγάλη πυροσβεστική δύναμη και συγκεκριμένα 62 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα και 5 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων. Συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες.
Χάρη στη μεγάλη πυροσβεστική επιχείρηση, η φωτιά δύο ώρες αργότερα τέθηκε υπό έλεγχο, χωρίς να σημειωθούν σημαντικά προβλήματα. Κάηκε χαμηλή βλάστηση στις περιοχές του Καρέα και του Βύρωνα.
Δείτε εικόνες που κατέγραψε ο φακός του zougla.gr:
Οι καπνοί ήταν ορατοί από πολλά σημεία της Αττικής. Στο σημείο μετέβη και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Λόγω της φωτιάς, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:
- Στην οδό Αναστάσεως, από το ύψος της συμβολής της με την Ελευθερίου Βενιζέλου.
- Στην οδό Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου, από τη Λεωφόρο Αλίμου – Κατεχάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.
- Στη λεωφόρο Καρέα από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Αλίμου – Κατεχάκη στο ρεύμα προς το βουνό.
- Στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Αλίμου – Κατεχάκη (Καλοπούλα).
Πηγή: zougla.gr/ Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας