News Ticker

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Επιμένουν οι δυνατοί βοριάδες τις επόμενες μέρες

Όπως ανέφερε σήμερα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στο OPEN το κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών θα είναι οι δυνατοί βοριάδες μέσα στο Αιγαίο.

Ο καιρός άλλαξε και η πτώση της θερμοκρασίας είναι ιδιαίτερα αισθητή σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα όπως φαίνεται ο καιρός θα κυλήσει έτσι και τις επόμενες μέρες. Βέβαια μπορεί η πτώση της θερμοκρασίας να είναι αισθητή, ωστόσο παραμένει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή. 

Όπως ανέφερε σήμερα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στο OPEN το κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών θα είναι οι δυνατοί βοριάδες μέσα στο Αιγαίο. Ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν αναμένονται βροχές μέσα στην εβδομάδα και υπογράμμισε ότι υπάρχει αυξημένη ξηρασία. Επεσήμανε ότι ενδεχομένως να έρθουν κάποιες βροχές προς το τέλος της εβδομάδες σε συγκεκριμένες περιοχές.

Το meteo αναφέρει ότι σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν έως την Τρίτη 09/04, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Η ΕΜΥ για την Τρίτη υπογραμμίζει ότι προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα και βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς και στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τετάρτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε στα ορεινά της Ηπείρου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα δυτικά.

Την Πέμπτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανόν πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Παρασκευή ο και΄ρός αναμένεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα νότια. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.