News Ticker

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται αρκετή ζέστη – Πότε τα 30αρια στην Αττική

kairos-zesti

Την άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες καταγράφει ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφερόμενος στον καιρό για το Σάββατο και την Κυριακή που έρχονται κάνει λόγο για αρκετή ζέστη, σκόνη-θολούρα και υγρασία.

Στο σχετικό διάγραμμα που έχει ανεβάσει στο facebook καταγράφει την άνοδο της θερμοκρασίας και σημειώνει ότι στη Δυτική και Νότια Ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και στην Αττική, μακριά από τη θάλασσα, η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη. Μάλιστα στην Κρήτη από το Σάββατο η θερμοκρασία θα είναι 6-7 βαθμούς υψηλότερη από το μετεώγραμμα, άρα θα αγγίξει ενδεχομένως τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Όπως φαίνεται και στην Αττική πάμε για 30αρια από το Σαββατοκύριακο.

Η ΕΜΥ για τον καιρό τις επόμενες μέρες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-05-2024

Στα βόρεια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε στα κεντρικά ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά και την Κρήτη θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16-05-2024

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα δυτικά και νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-05-2024

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσες 3 με 5 μποφόρ και μόνο στην Κρήτη θα είναι ανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.