News Ticker

Δραστηριότητες για παιδιά τον Αύγουστο στην πολή

O Αύγουστος τελειώνει αλλά η ανάγκη μας να απομακρυνόμαστε από το κλείνον άστυ γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Αν νιώθετε το ίδιο, αντλήστε τις παρακάτω ιδέες για να διασκεδάσετε με τα παιδάκια σας.

                Η σειρά που τοποθετώ τις προτάσεις μου είναι τυχαία, ωστόσο πρόσφατα επισκέφθηκα με την κόρη μου το κτήμα Λακκαγκίνη στα Κιούρκα και ενθουσιάστηκα. Ακόμα περισσότερο βέβαια ενθουσιάστηκε η 2χρονη κόρη μου καθώς πρόκειται για ένα υπέροχο αρχοντικό με πέτρα και ξύλο στις πλαγιές της Πάρνηθας, ανοιχτό να σου χαρίσει υπέροχες εικόνες και εμπειρίες. Αρχικά στην πλακόστρωτη αυλή απολαμβάνεις τον καφέ σου και ύστερα ετοιμάζεσαι  για βόλτα στο μονοπάτι των ζώων. Εκεί μπορείς να θαυμάσεις τα γαϊδουράκια, τα παγώνια, τα κουνέλια , τα καγκουρό και να ταΐσεις ή να χαϊδέψεις τις κατσίκες και τα ελαφάκια. Επιπλέον, τα παιδάκια μπορούν να παίξουν στην σκιερή παιδική χαρά ή να διασκεδάσουν στον παιδότοπο είτε με ομαδικές δραστηριότητες είτε με πανέμορφα ξύλινα παιχνίδια και κάρτες. Στον παιδότοπο μία παιδαγωγός βοηθά και ενισχύει το παιχνίδι των παιδιών. Εμείς αποφασίσαμε να φάμε, και θεωρώ ότι το φαγητό ήταν πολύ νόστιμο αν και λίγο ακριβό!

ΔιεύθυνσηΑγίας Τριάδος, Αφίδνες Ώρες Ανοίγει στις 10:00 π.μ.

Τηλέφωνο2295 022945

            Επόμενος αγαπημένος προορισμός το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θεωρώ ότι οι κάτοικοι της Καλλιθέας είναι ιδιαίτερα τυχεροί, αλλά και όλοι εμείς βέβαια καθώς πρόκειται για ένα πολιτιστικό χώρο για όλη την οικογένεια που σε αναβαθμίζει την εικόνα τη πόλης. Εμείς επισκεφθήκαμε τον χώρο στην συναυλία που ήταν αφιερωμένη στον Λουκιανό, παίξαμε μικροί μεγάλοι στις υπέροχες και πρωτότυπες παιδικές χαρές, ακούσαμε τον ήχο των υπαίθριων μουσικών οργάνων, περιηγηθήκαμε στο κανάλι και στους κήπους και θαυμάσαμε τον «Χορό των σιντριβανιών» υπό την μελωδία κλασσικής μουσικής. Ήταν μια υπέροχη βραδιά, όμως είναι τόσα αυτά που διοργανώνονται τον Αύγουστο που αξίζει να παρακολουθείτε το σάιτ του ιδρύματος για να ενημερώνεστε : https://www.snf.org/el/

            Ακολουθούν δύο κλασσικοί προορισμοί και είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το μουσείο της Ακρόπολης. Ελάχιστα διαβασμένος να είσαι και είσαι ικανός να μεταφέρεις το παιδί σου στον 5ο αιώνα και να περιδιαβεί νοερά στους δρόμους της αρχαίας Αθήνας. Η κόρη μου που είναι μόνο 2 χρονών με έπεισε για αυτό που χρόνια σαν παιδαγωγός υποστηρίζω « Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να διδάξεις κάτι σε ένα παιδί αλλά κατάλληλος τρόπος». Η μικρή μου καθόταν κάτω στο πάτωμα και θαύμαζε την μεγαλοπρέπεια των κούρων, με τον δικό της τρόπο σχημάτισε τις δικές της εικόνες και παρατήρησε πόσο μεγαλύτερος είναι από εκείνη και πόσο παράξενα μαλλιά έχει, ότι είναι γυμνός και ότι φαίνεται να γελάει. Σε μία αίθουσα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ο Κορρές έχει αναβιώσει τα αρχαία αρώματα και μπορείς να τα μυρίσεις. Όσο για το στολίδι των Μουσείων, το Μουσείο της Ακρόπολης μόνο και μόνο ο εξωτερικός χώρος με την ανασκαφή αρκεί για να εξηγήσεις στα παιδιά πως  και που ζούσαν οι αρχαίοι Έλληνες και να θαυμάσεις τον Παρθενώνα.

            Σταθερή αξία πλέον, ειδικά για το Κυριακάτικο πρωινό αποτελεί η Φάρμα Μου. Ένας όμορφος χώρος στην Νέα Μάκρη. Αρχικά, καθώς κρίνεται άκρως απαραίτητο για την ψυχική υγεία της ελληνίδας μάνας, κάθεσαι στα τραπεζάκια και αφουγκράζεσαι την φύση, παραγγέλνεις τον καφέ σου και δεν παραλείπεις να παραγγείλεις τυροπιτάρια. Προσωπικά με γυρίζουν χρόνια πίσω και μου θυμίζουν την γιαγιά μου. Ύστερα ξεκινά η δράση!Ξενάγηση στα ζώα. Εμείς αγαπάμε ιδιαίτερα το πρόβατο και τα άλογα, όμως μπορείτε να θαυμάσετε ακόμα τις κότες, τις κατσίκες, τους λαγούς, τα βατράχια που βρίσκονται στην λίμνη και τα υπόλοιπα  πτηνά. Κατόπιν επιβάλλεται μια βόλτα με το άλογο (Κόστος 5 ε) και το κυνήγι του κόκορα, ο οποίος περιφέρεται ελεύθερος στον χώρο και ελκύει πολύ την μικρή μου να τον κυνηγήσει. Εύχομαι να μην την κυνηγήσει αυτός καμιά μέρα! Συνεχίζουμε με παιχνίδι στην παιδική χαρά και το σκάμμα και κλείνουμε με περιήγηση στο αγρόκτημα. Στο αγρόκτημα μπορείς με το παιδάκι σου να φυτέψεις τα λαχανικά που επιθυμείς, οι άνθρωποι εκεί  τα φροντίζουν και όταν είναι έτοιμα στα κάνουν delivery στο σπίτι ! Τι πιο βιολογικό !

Επισκεφθείτε το : https://mamakita.gr/farma-moo/

Περιμένω τις εντυπώσεις σας!

Κέντρο Μελέτης Προπαιδεία,

Κονίτσης 47, Βριλήσσια

Κεφαλά Αγγελική

2130330588