News Ticker

Erasmus+: Mετεκπαίδευση στην Ευρώπη για τις εκπαιδευτικούς του 3ου Νηπιαγωγείου Βριλησσίων

H 1η κινητικότητα εκπαιδευτικών του 3ου Νηπιαγωγείου Βριλησσίων, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου σχεδίου Erasmus+ “Όλοι μαζί με STEAM …στην αυλή!” ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι Νηπιαγωγοί  Όλγα Γεωργίου, Σεβαστή Μυλωνά και Χριστίνα Σταυροπούλου, παρακολούθησαν κύκλο μαθημάτων με τίτλο «Outdoor Learning in Finland», στο Ελσίνκι, την περίοδο 6 – 11 Μαϊου 2024. Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Νηπιαγωγοί  είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας και να μάθουν για τα οφέλη της Υπαίθριας Εκπαίδευσης. Επιπλέον συμμετείχαν σε διαδραστικές, βιωματικές και συνεργατικές εκπαιδευτικές δράσεις που οργανώθηκαν σε εξωτερικούς χώρους όπως, το Μουσείο της Πόλης του Ελσίνκι, η Βιβλιοθήκη Oodi και το νησάκι Mustikkamaa.’

Οι εκπαιδευτικοί όχι μόνο εμπλούτισαν τις γνώσεις τους με νέες πρακτικές διδασκαλίας Υπαίθριας Εκπαίδευσης, αλλά σχεδίασαν, οργάνωσαν και αντάλλαξαν  σενάρια μαθημάτων με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς από  άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ισπανία, Γερμανία, Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Τσεχία, Κροατία, Ουγγαρία). Παράλληλα συζήτησαν μαζί τους, αντάλλαξαν απόψεις και οργάνωσαν μελλοντικές συνεργασίες. 

Το σχέδιο Erasmus+ είναι το 2ο σχέδιο που εγκρίνεται, για το 3ο Νηπιαγωγείο Βριλησσίων,  και περιλαμβάνει 2 κινητικότητες εκπαιδευτικών για παρακολούθηση σεμιναρίων στην Φινλανδία και στην Ισλανδία.

Η προσπάθεια για εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας με νέες μεθόδους διδασκαλίας, σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, αναβαθμίζει την προσφερόμενη εκπαίδευση στο δημόσιο σχολείο με στόχο πάντα το όφελος των παιδιών. 

Στόχος  του Συλλόγου Διδασκόντων  είναι να συνεχιστεί με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα  και τα φτερά του 3ου Νηπιαγωγείου Βριλησσίων να ανοίξουν στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι!