News Ticker

Σύλλογος Γονέων 2ου Νηπιαγωγείου Βριλησσίων: Οι γονείς πήραν τα πινέλα και άλλαξαν την αυλή του σχολείου

Χρώματα, παιχνίδια, όμορφα φυτά και δέντρα γέμισαν την αυλή του 2ου Νηπιαγωγείου Βριλησσίων. Οι γονείς σήκωσαν τα μανίκια, πήραν τα πινέλα και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό. Ενα μπράβο για την ομαδική δουλεία αλλά και τις έννοιες της συλλογικότητας και της προσφοράς που περνούν οι γονείς στους μικρούς μαθητές.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Βριλησσίων:

Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε το έργο “Ομορφαίνουμε το σχολείο, Αλλάζουμε τον κόσμο, Χαρίζουμε παιδικά χαμόγελα”.
Η ιδέα δημιουργίας τοιχογραφιών και αθλητικών επιδαπέδιων δραστηριοτήτων στην αυλή του σχολείου μας εκφράστηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Βριλησσίων τον Νοέμβριο του 2022. Η κύρια σκέψη της πρωτοβουλίας αυτής, πέρα της αισθητικής αναβάθμισης του σχολείου, ήταν η χαρά των παιδιών, η ψυχολογική και σωματική τους άσκηση και η τόνωση της ομαδικότητας τους.Πήραμε λοιπόν τα πινέλα και με την ευγενική χορηγία των γονέων σε χρώματα, χώματα και φυτά καταφέραμε να μετατρέψουμε το σχολείο σε έναν παιδικό παράδεισο γεμάτο χρώματα και δραστηριότητες για τα παιδιά υλοποιώντας τα κάτωθι:
Τοιχογραφίες στους άλλοτε φθαρμένους τοίχους

Δαπεδογραφία με αθλητικές δραστηριότητες όπως κουτσό, τρέξιμο, ισορροπία, άλματα, twister, φιδάκι και έναν βάθρο για τους νικητές μας

Χρωματιστές γλάστρες από λάστιχα αυτοκινήτου

Οπωροφόρα δέντρα, καλλωπιστικά φυτά, και έναν μικρό λαχανόκηπο

Αγορά τριών κιτ κηπουρικής, ένα για κάθε τάξη

Ξύλινο τραπέζι πικ νικ για τους μικρούς μαθητές μας

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους γονείς που με προθυμία, ζήλο, προσωπικό χρόνο κι ενθουσιασμό βοήθησαν για την διεκπεραίωση του έργου αυτού. Η ομαδικότητα και η αγάπη για τα παιδιά δίνουν πάντα ένα όμορφο αποτέλεσμα…Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε την διευθύντρια του σχολείου και τον σύλλογο διδασκόντων για την συναίνεση του στο έργο αυτό. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Κατερίνα Μωυσή για την όμορφη συνεργασία, την βοήθεια και για όσα μας έμαθε ώστε να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το έργο αυτό!Συγχαρητήρια σε όλους!”Δώσε όλα τα χρώματα στα χέρια των παιδιών να ζωγραφίσουν τον κόσμο αγνό και πολύχρωμο όπως εκείνα θέλουν όπως στ’ αλήθεια αξίζει…”