News Ticker

Bριλήσσός: Πεζοπορία στο Φαράγγι Βουραϊκού την Κυριακή 21/4

Μία πεζοπορική διάσχιση που πρέπει να κάνει  ο κάθε Έλληνας πεζοπόρος θα πραγματοποιήσει ο Βριλησσός την ερχόμενη Κυριακή 21/4. Οι πεζοπόροι θα διανύσουν  14,5χλμ σε περίπου 5 ώρες , με υψομετρική διαφορά 950 μέτρα (κατηφορική) στο φαράγγι του Βουραϊκού.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου που είναι φωλιασμένη στη βάση ενός κάθετου βράχου σε υψόμετρο 940 μέτρων . Χτισμένη το 362 μΧ έχει υποστεί πέντε καταστροφικές πυρκαγιές, η τελευταία το 1943 και αντίστοιχες αναστηλώσεις που την έφεραν στη σημερινή της μορφή.
Η διαδρομή  κατηφορίζει από το Μοναστήρι πιάνει τις γραμμές λίγο πριν τη Ζαχλωρού και μαζί τους ελίσσεται επίμονα αλλά κατηφορικά μέχρι το παραθαλάσσιο Διακοπτό.

Το 1889 η τολμηρή ιδέα του Χαρίλαου Τρικούπη έμοιαζε ακατόρθωτη, όμως επτά χρόνια μετά, στις 10 Μαρτίου 1896 έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του οδοντωτού σιδηροδμεταλλικές ή πέτρινες γέφυρες και σήραγγες, πεδιάδες και ορεινούς σχηματισμούς, καταλήγει στα Καλάβρυτα!

 Αρχηγοί της εξόρμησης του Βριλησσού είναι ο ΧρήστοςΑστερής και η Κατερίνα  Βελέντζα  Δηλώσεις συμμετοχής την Τετάρτη 17/4 στο σύλλογο 20.00 έως 21.30 Βλέπετε περισσότερα στη σελίδα του Βριλησσού http://www.vrilisos.gr/