News Ticker

Το Μουσείο Μαθητικής Ζωής στον Κρίκο

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία έζησαν οι ωφελούμενοι του Κ.Δ.Α.Π. Α.μεΑ. του Δήμου Βριλησσίων “Κρίκος”.

Τα μοναδικά εκθέματα μιας άλλης μαθητικής εποχής από το Μουσείο Μαθητικής ζωής του Δήμου Βριλησσίων συγκίνησαν και εντυπωσίασαν.

Τα μέλη του Κρίκου ξεφύλλισαν παλιά αναγνωστικά, έπαιξαν με αυτοσχέδια παιχνίδια γνώρισαν την μαθητική ζωή των γονιών και των παππούδων μας.

Στο τέλος έφτιαξαν με πηλό τους δικούς τους βόλους και απόλαυσαν ένα κλασσικό γλυκό εποχής.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Βριλησσίων Κατερίνα Βουτσαδάκη με την εκπαιδευτικό Εύη Γιαννακοπούλου άνοιξαν τις παλιές βαλίτσες, τις μουσειοσκευές του Μουσείου Μαθητικής Ζωής και διάλεξαν όσα αντικείμενα θα έκαναν εντύπωση στα μέλη του Κρίκου.

«Ο Γιώργος μίλησε για το τσέρκι, το κράτησε, μίλησε για τα υλικά κατασκευής του. Η Ειρήνη περιεργάσθηκε το λυχνάρι με το κόκκινο φυτίλι , ο Παναγιώτης το ταγάρι με την πλάκα και το κοντύλι  που ίσα ίσα χωρούσε και το ψωμο τυρι…Η Βίκυ μίλησε για την ποδιά. Η Λαμπρινή έκανε τη σύγκριση ανάμεσα στο παλιό αλφαβητάριο και στα καινούρια βιβλία.Ο Κωσταντίνος προσέγγισε τις καρτέλες με τις εικόνες για τα Θρησκευτικά. Η Μαρία περιεργάσθηκε το πτυσσόμενο ποτηράκι και το μαντηλάκι. Η Στέλλα ενθουσιάστηκε με τα ξύλινα παλιά παιχνίδια και με καμάρι κράτησε τη δερμάτινη σάκα. Μοναδικές στιγμές ζήσαμε ανάμεσα στα παιδιά και την άξια και ευαισθητοποιημένη ομάδα που υποστηρίζει τη λειτουργία του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ΚΡΙΚΟΣ. Με την υπόσχεση να επανέλθουμε και σε επόμενη δράση, αποχωρήσαμε πλημμυρισμένες από αγάπη», ανέφερε η Κατερίνα Βουτσαδάκη.