News Ticker

Το σπουργίτι μεγάλωσε και παίρνει τον δρόμο του… (photo)

Μας έκανε να γελάμε μέχρι δακρύων. Μικρούς και μεγάλους. Τα σκίτσα του Αρκά, με το μοναδικό τους χιούμορ και τις απίστευτες ατάκες τους, θα συνεχίζουν να μας συντροφεύουν. Για τις πιο πετυχημένες φιγούρες του, όμως, τα σπουργίτια των “Χαμηλών Πτήσεων”, έπεσαν οι τίτλοι τέλους.

Μέσα από μια ανάρτησή του στο Facebook, o Αρκάς έγραψε τον επίλογο των αχώριστων σπουργιτιών. Η ανακοίνωση προκάλεσε συγκίνηση στους χιλιάδες φίλους της σειράς κόμικ του Αρκά.

«Όλα έδειχναν ότι θα γίνω επαναστάτης ή τουλάχιστον εγκληματίας, αλλά οι ελπίδες αποδείχτηκαν μάταιες. Έγινα σαν όλους τους άλλους! Νομοταγής, φιλήσυχος, υποταγμένος…έκανα οικογένεια και είμαι μαι χαρά, ίσως καλύτερα από ό,τι μου αξίζει! Γιατί αν η ζωή ήταν δίκαιη θα έπρεπε να πληρώσω για όσα έκανα στον πατέρα μου» λέει το μικρό σπουργίτι. «ακόμα και αν τελικά η ζωή δεν είναι δίκαιη, τα κόμικς…είναι: Ο γιος μου» αναφέρει ο πατέρας για να λάβει την αποστομωτική απάντηση του μικρού: «Δεν είναι σίγουρο αυτό».

Τα δύο διάσημα σπουργίτια, πατέρας και γιός, πρωτοεμφανίστηκαν το 1991 και έκτοτε κοσμούν πλήθος εφημερίδων, περιοδικών και διαδικτυακών τόπων. Η αυλαία μπορεί να έπεσε για τα δύο αταίριαστα πτηνά, οι περιπέτειες τους όμως θα συνεχίσουν να μας κάνουν να γελάμε…

Δείτε τον επίλογο των “Χαμηλών Πτήσεων”:

 

ΕΝΑΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΠΟΤΕ.

Posted by ARKAS -The Original Page on Monday, 4 May 2015

 

Δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές των “Χαμηλών Πτήσεων”:

 

info: Ο Αρκάς είναι Έλληνας καλλιτέχνης που ασχολείται με την τέχνη των Κόμικς. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά “Ο Κόκκορας” στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ και στο ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο “Ισοβίτης” έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα). Το πραγματικό του όνομα καθώς και η ταυτότητά του, παραμένουν άγνωστα στοιχεία του εν λόγω συγγραφέως. Παρόλο που έχει αναφερθεί ως Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης στα διάφορα κόμικς, εντούτοις θεωρούνται ως ψευδώνυμα.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.