News Ticker

Βριλησσός: Ποδηλατοβόλτα από τα Βριλήσσια στον Πειραιά Ε1- Ξενάγηση στα Εξάρχεια

Την Κυριακή 25/11 o Βριλησσός διοργανώνει  ποδηλατοβόλτα 20εως 40χλμ  κυρίως από δρόμους χαμηλής κυκλοφορίας, που θα ξεκινήσει από τα γραφεία του συλλόγου στα Βριλήσσια και θα φτάσει μέχρι την πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά ,στον διαμορφωμένο χώρος του Δήμου Κερατσινίου στην είσοδο του λιμανιού (λιμενοβραχίονας Κράκαρη)

Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν  την Κυριακή στις 8 το πρωί(συνάντηση 7.45) από το σπιτάκι του Βριλησσού (Πάρνηθος 73 – εντός πλατείας Τρίτση στα Βριλήσσια)

Στην αρχή η ομάδα θα κινηθεί  σχετικά σβέλτα για να φτάσει στις 9 στο Μέγαρο Μουσικής μέσω ποδηλατόδρομων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας(Χαλάνδρι –Ψυχικό-Σεβαστουπόλεωςς- Βασιλίσσης Σοφίας – Μέγαρο Μουσικής .

Για όσους επιθυμούν συντομότερη βόλτα θα μπορούν να συναντήσουν την ομάδα μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής στις 9 το πρωί .

Από εκεί η ποδηλατάδα θα συνεχιστεί  στο Παγκράτι κ το Μέτς και στη συνέχεια μέσω του Ζαπείου θα φτάσουν στα Εξάρχεια- σημείο συνάντησης πλατεία Εξαρχείων – επι της Στουρνάρη στις 10 .

Τα Εξάρχεια αποτελούν σήμερα μία πολύ κεντρική περιοχή της Αθήνας που χαρακτηρίζεται από αντιφάσεις, παλιούς Αθηναίους και διερχόμενη νεολαία, διανοούμενους, ριζοσπαστικές ιδεολογίες, πρόσφυγες, και πολλές άλλες κατηγορίες κατοίκων. Παράλληλα διαθέτουν ένα πολύ σημαντικό απόθεμα κτιρίων με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, με δείγματα ανώνυμης αρχιτεκτονικής, νεοκλασικών κτιρίων, και κτιρίων του μεσοπολέμου και νεότερα (από το ’60 και μετά), καθως και ενδιαφέρουσα τοπογραφία. 
Εδώ θα ξεναγήσει την ομάδα το μέλος του Βριλησσού  Νίκος Αναστασόπουλος – αρχιτέκτων ερευνητής, επίκουρος καθηγητής του ΕΜΠ, κατοικος της  περιοχής.

Στη συνέχεια  οι ποδηλάτες θα κατευθυνθούν  προς το Μοναστιράκι και θα ακολουθήσουν  την πολύ όμορφη, άγνωστη σε πολλούς διαδρομή 7,5 χλμ του μητροπολιτικού ποδηλατόδρομου που οδηγεί στο φαληρικό δέλτα παράλληλα με τις γραμμές του ΗΣΑΠ περνώντας τα Πετράλωνα, Ταύρο, Καλλιθέα , Μοσχάτο. Θα κατευθυνθούν προς την Ζέα και στη συνέχεια θα ανηφορίσουν προς την Καστέλα κ το λιμάνι του Πειραιά όπου θα κινηθούν εντός του λιμανιού από το ύψος του ΟΛΠ μέχρι και την Ε1 .

Ανάλογα με την επιλογή του καθενός θα διανυθούν από 20 εως 40 χλμ.

Για τους ποδηλατούντες είναι μία σχετικά εύκολη διαδρομή , παρόλα αυτά απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και ευχέρεια με το όχημα σας γιατί θα ανεβοκατέβουμε αρκετούς από τους λόφους της Αττικής (Παγκράτι- Μέτς- Εξάρχεια- Ζέα από Καστέλλα) και για μικρά διαστήματα θα κινηθούμε σε δρόμους κανονικής κυκλοφορίας.

Στο τέλος της διαδρομής μετά τις 15.00 θα φάμε κ θα ξεκουραστούν μπροστά στη θάλασσα στο δημοτικό αναψυκτήριο του δήμου Κερατσινίου.

Η επιστροφή  από το λιμάνι θα γίνει  με ΗΣΑΠ η προαστιακό .

Υποχρεωτική είναι για τους συμμετέχοντες η χρήση κράνους και η μικρή θήκη με τα απαραίτητα ανταλλακτικά του κάθε ποδηλάτου (σαμπρέλα, βασικά εργαλεία, τρόμπα, φώτα)

Ιδιαίτερα για τους φίλους που δεν χρησιμοποιούν συχνά το ποδήλατο τους θα πρέπει τις προηγούμενες ημερες της ποδηλατοβόλτας να βεβαιωθούν για την σωστή λειτουργία του ποδηλάτου κάνοντας ένα γρήγορο έλεγχο στα παρακάτω σημεία:

* πίεση των ελαστικών.

* Ρύθμιση της σέλας.

* Δοκιμή φρένων και ταχυτήτων

ο κάθε συμμετέχων αποδέχεται τους όρους συμμετοχής όπως αυτές είναι αναρτημένες στη σελίδα το συλλόγου και γνωρίζει και αντιλαμβάνεται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή στη ποδηλατική περιήγηση, όσον αφορά σε πιθανούς τραυματισμούς,

Λόγω κ της ασφάλισης η δήλωση συμμετοχής είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ- δείτε σχετικά στη σελίδα του συλλόγου  http://www.vrilisos.gr/

Δηλώσεις συμμετοχής στο σύλλογο την Τετάρτη 21/11 απο τις 20.30 εως τις 21.30 και  την Παρασκευή 23/11 απο τις 19.00 εως τις 20.00

Αναχώρηση: Aπό τον σύλλογο στις 8:00 και από το Μέγαρο Μουσικής  στις 9:00.

 

Αρχηγοί:  Μιχάλης Μακάρωφ – Διαμαντής Παπαδόπουλος