News Ticker

Βριλησσός: Εξόρμηση στο Πήλιο το τριήμερο 28ης Οκτωβρίου

Πεζοπορική εξόρμηση στο μαγευτικό, φθινοπωρινό Πήλιο με διαμονή στο καταφύγιο διοργανώνει η φυσιολατρική κίνηση Bριλησσός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου .

Το πρόγραμμα της εξόρμησης που ειναι κατάλληλη για όλους :

Η αναχώρηση θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής στις 18.00.

Το Σάββατο: Περπατάμε σε ένα από τα ωραιότερα μονοπάτια του Πηλίου, “Χάνια-Σχιτζουράβλι-Μέγα Ίσωμα-Τσαγκαράδα” μέσα σε δάση οξιάς και αγριόλευκων και θέα προς Αιγαίο και Παγασητικό. Έναρξη πορείας από χιονοδρομικό κέντρο και κατάληξη στην πλατεία Ταξιαρχών στην Τσαγκαράδα. ώρες πορείας 7.

Περιήγηση στην Τσαγκαράδα και επιστροφή στα Χάνια με το λεωφορείο.

Όποιος δεν επιθυμεί να περπατήσει την μεγάλη πεζοπορια μπορεί να πάει στην Τσαγκαράδα με το λεωφορείο, με ενδιάμεση στάση για περιήγηση στον Κισσό.

Κυριακή: Πεζοπορούμε στο μονοπάτι “Πινακάτες- Βυζίτσα-Μηλιές” που διέρχεται από γραφικά χωριά με θέα στον Παγασητικό. Ω.Π: 3.

Μετά από στάση στις Μηλιές, συνεχίζουμε προς την Άνω Γατζέα, ακολουθώντας την σιδηροδρομική διαδρομή του θρυλικού “Μουτζούρη”. Από εκεί θα κατηφορίσουμε μέσα από ελαιώνες στην Κάτω Γατζέα, με την όμορφη γραφική παραλία της. Ω.Π: 3,5.

Υπάρχει δυνατότητα, για όποιον επιθυμεί, να συμμετέχει μόνο σε μία πορεία (ή και καμία) καθώς το λεωφορείο θα κάνει στάση στα χωριά, παραμένοντας αρκετές ώρες στις Μηλιές.

Δευτέρα: Περπατάμε στο κλασικό μονοπάτι “Χάνια – Πορταριά”. Ω.Π: 3. Όποιος δεν επιθυμεί να περπατήσει μπορεί να πάει στην Πορταριά με το λεωφορείο. Επίσκεψη (με το λεωφορείο) στην Μακρινίτσα για περιήγηση, πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

Διαμονή: σε καταφύγιο στα Χάνια, το οποίο παρέχει τις βασικές ανέσεις (κουζίνα, τραπεζαρία, κοιτώνες, τουαλέτες). Φροντίζουμε το χώρο μας, μαγειρεύουμε συλλογικά.

Αναχώρηση λεωφορείου: Παρασκευή ώρα 18:00, Σταθμός Δ. Πλακεντίας

Αρχηγοί: Δημήτρης Μπρίκας, Δημήτρης Γιαννακάκης

Πληροφορίες στους αρχηγούς: Δημήτρης Μπρίκας (6948212876), Δημήτρης Γιαννακάκης(6973018185)

Για όσους επιθυμούν θα οργανωθεί συμμετοχική κουζίνα (με χρέωση το κόστος των υλικών) και θα περιλαμβάνει τρία πρωινά και το δείπνο Κυριακής, τα οποία θα ετοιμάσουμε συλλογικά εντός του καταφυγίου, από τις προμήθειες που θα έχουν φροντίσει οι αρχηγοί.

 Δηλώσεις συμμετοχών στους αρχηγούς, η  στα γραφεία του συλλόγου την Τετάρτη 16/10 ώρα 20:30-21:00 και την Τετάρτη 23/10 20:00-20:30.

 περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του συλλόγου