News Ticker

Βριλήσσια: Κριτική για την Δημοτική Αστυνομία από εκείνους που την κατήργησαν

Επίθεση στον Δήμαρχο Γιάννη Πισιμίση για τη Δημοτική Αστυνομία εξαπέλυσε η επικεφαλής του συνδυασμού «Bριλήσσια: Πορεία Ευθύνης» Β. Αρσένη. Στην ανάρτησή της η κ. Αρσένη καταγγέλλει πως ο Δήμος Βριλησσίων δεν περιλαμβάνεται στην προκήρυξη για πλήρωση μόνιμων θέσεων Δημοτικών Αστυνομικών. Για την προκήρυξη αυτήν όμως, οι Δήμοι μπορούσαν να υποβάλλουν αιτήματα μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2023, δηλαδή περίοδο που η κ. Αρσένη ήταν Aντιδήμαρχος και Δήμαρχος ο Ξένος Μανιατογιάννης. Η προθεσμία εκείνη χάθηκε και είναι απορίας άξιο πως καταγγέλλουν τη νέα διοίκηση εκείνοι που το 2015, ενώ ο νόμος έδινε το δικαίωμα, δεν προχώρησαν σε επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Στην επίθεση της Β. Αρσένη απάντησε ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Νέας Πνοής», Νικήτας Σταματελόπουλος, εξηγώντας τα βήματα που έπρεπε να γίνουν για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και η διοίκηση Μανιατογιάννη δεν έκανε.

Πάντως, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η υποψήφια Δήμαρχος στις πρόσφατες εκλογές κ. B. Aρσένη, μάλλον μπερδεύτηκε και γράφει περί προθεσμίας που λήγει στις 26 Μαρτίου, μια προθεσμία που όμως, αφορά τις αιτήσεις που πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να προσληφθούν, ενώ η προθεσμία για τις αιτήσεις που έπρεπε να υποβάλλουν οι Δήμοι για να ενταχθούν στο πλαίσιο έληγε στις 31/01/2023!

Ν. Σταματελόπουλος: Άστοχη κριτική για κάτι που έπρεπε να έχει δρομολογηθεί πριν από ένα χρόνο από την προηγούμενη διοίκηση

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Νέας Πνοής» Νικήτας Σταματελόπουλος απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση στην αντιπολίτευση και σε ανάρτησή του υπενθυμίζει τον τρόπο με τον οποίο τα Βριλήσσια έμειναν χωρίς Δημοτική Αστυνομία από το 2015 μέχρι σήμερα με ευθύνη της διοίκησης Μανιατογιάννη.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Νικήτα Σταταματελόπουλου

«Aπό το 2015 ο Δήμος Βριλησσίων δεν διαθέτει Δημοτική Αστυνομία έπειτα από την τότε σχετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής Μανιατογιάννη για τη μη επανασύστασή της, παρότι ο νόμος έδινε την σχετική δυνατότητα. 

 Ο Γιάννης Πισιμίσης από τότε μέχρι σήμερα έχει μια σταθερή θέση για την αδήριτη ανάγκη να υπάρχει Δημοτική Αστυνομία στα Βριλήσσια. Επίσης, η ΄΄Νέα Πνοή΄΄ ως αντιπολίτευση είχε αγωνιωδώς αναφερθεί πολλές φορές στο συγκεκριμένο ζήτημα στο Δ.Σ. και στην ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες επανασύστασης χωρίς ποτέ όμως να εισακουστεί. 

 Είναι γεγονός ότι από το 2016 έως το 2023 είχε ξαναδοθεί η ευκαιρία να δημιουργηθεί εκ νέου ο θεσμός χωρίς όμως η τότε Διοίκηση, να είχε πρόθεση ενεργοποίησής του. Η τωρινή προκήρυξη για την πλήρωση 1.136 θέσεων ξεκίνησε να δρομολογείται από τον Ιανουάριο του 2023, δηλαδή επί Διοίκησης Μανιατογιάννη, όπου με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών, ενημέρωνε τους Δήμους, σχετικά με τη δυνατότητα να υποβάλουν τα αιτήματά τους για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων της Δημοτικής Αστυνομίας, δίνοντας προθεσμία να καταθέσουν αίτηση ενδιαφέροντος για να ενταχθούν στην επικείμενη προκήρυξη μέχρι 31/1/2023. Ωστόσο, η τότε Δημοτική Αρχή Βριλησσίων έχασε πάλι την προθεσμία… Με αποτέλεσμα ο Δήμος Βριλησσίων να μην συμπεριλαμβάνεται σήμερα στις τρέχουσες θέσεις. 

 Με έκπληξη διαβάζουμε την ανακοίνωση του συνδυασμού «Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης» στην οποία η επικεφαλής κ. Αρσένη ήταν επί 8 και πλέον συναπτά έτη Πρόεδρος του ΟΚΠΑ, Αντιδήμαρχος και κεντρικό στέλεχος της τότε Διοίκησης, και στήριζε όλες τις αποφάσεις. 

 Τουλάχιστον άστοχη μπορεί να χαρακτηριστεί η κριτική να κατηγορείται μια Διοίκηση δύο μηνών για κάτι το οποίο έπρεπε να είχε δρομολογηθεί τουλάχιστον έναν χρόνο πριν, όπως έκαναν οι Δήμοι που συμπεριλαμβάνονται στην τωρινή προκήρυξη. Ας επιδείξουν τουλάχιστον λίγη υπομονή και αυτοσυγκράτηση…»

Πάντως, ο Δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης, όπως έχει δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη διοίκηση έχει απωλέσει όλες τις ευκαιρίες για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου θα προβλέψει τη συγκρότηση Δημοτικής Αστυνομίας και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στελέχωσή της.

Ακολουθεί η ανάρτηση της Βούλας Αρσένη

«Πουθενά στην λίστα για δημοτική αστυνομία ο δήμος Βριλησσιων! Μια ισχυρή προεκλογική εξαγγελία σκάει σαν απλή φούσκα!!! Μετά από 14 χρόνια μπρος πίσω με τη Δημοτική Αστυνομία, το Υπουργείο Εσωτερικών έβγαλε, μέσω ΑΣΕΠ, προκήρυξη για πλήρωση με σειρά προτεραιότητας (1.213) θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Δημοτική Αστυνομία, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν.4765/2021. Η προθεσμία λήγει στις 26 Μαρτίου. Φυσικά και απουσιάζει ο Δήμος Βριλησσίων! Τι λέει τώρα και ποιες δικαιολογίες έχει ο κ. Δήμαρχος;  Αν αυτό δεν δείχνει την ευκολία των υποσχέσεων τότε τι;»

kıbrıs reklam ajansı antalya reklam ajansı izmir reklam ajansı ankara reklam ajansı kocaeli reklam ajansı izmit reklam ajansı istanbul reklam ajansı dijital reklam ajansı google reklam ajansı en iyi reklam ajansı