News Ticker

ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ: Κοπή πίτας στο Καλλίδρομο

H φυσιολατρική κίνηση ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ κόβει την πίτα του συλλόγου την ερχόμενη Κυριακή 21/1 στο καταφύγιο Καλλίδρομου κοντά στο χωριό Ανάβρα Φθιώτιδος.

Tο βουνό είναι ιδανικός τόπος ανάτασης της ψυχής και του σώματος και εμείς τα μέλη και οι φίλοι του Βριλησσού θα ανταμώσουμε στα μονοπάτια του Καλλίδρομου

Σημαντικές πληροφορίες για την εκδρομή μας: Φτάνοντας στο χωριό Ανάβρα, ετοιμαζόμαστε ΟΛΟΙ πεζοπορικά, για να προσεγγίσουμε το καταφύγιο που απέχει 900μ.(ανηφορίτσα).

Από το καταφύγιο ξεκινάμε όλοι μαζί για την υπέροχη Παναγία Μενδενίτσας – 1 ώρα περπάτημα. Από εκεί χωριζόμαστε σε δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα γυρίζει από τα ίδια στο καταφύγιο.

Η δεύτερη, σε συνάρτηση με τον καιρό θα ορειβατήσει για το Ελαφοβούνι (1 ώρα ανάβαση από Παναγιά) για να θαυμάσει την 360ο θέα είτε θα πεζοπορήσει προς τη παγωμένη Λίμνη Σουβάλας (1 ώρα).

Η Β’ ομάδα θα κινηθεί με γρήγορο ρυθμό. Η πιθανή κορυφή απαιτεί φυσική κατάσταση και σχετική εμπειρία στο πεδίο.

Όλες οι αποφάσεις θα παρθούν με βάση τον καιρό.

Νερό βρίσκουμε παντού και γεμίζουμε το παγούρι μας στο καταφύγιο & στην Παναγία καθώς κουβαλάμε τα απαραίτητα σνακ για την πεζοπορία(θυμίζουμε το γλέντι στο καταφύγιο).

Απαιτείται ζεστός χειμερινός ρουχισμός

Μποτάκια, γκέτες, θερμοεσώρουχα, αδιάβροχο παντελόνι, φλις και αδιάβροχο. Δεν ξεχνάω τα γάντια μου, το σκούφο, το buff και τα μπατόν μου.

Θα έχει χιόνια και ενδεχομένως θα συναντήσουμε λασπωμένα σημεία. Φέρουμε και την απαραίτητη αλλαξιά μας για να είμαστε άνετοι και στεγνοί για τη γιορτή.

Αναχώρηση: Σταθμός Δ. Πλακεντίας, ΩΡΑ: 07:00 – Η μεταφορά θα γίνει με λεωφορείο.

Μικρή ομάδα εθελοντών, μελών και φίλων του συλλόγου θα μεταβεί  με ΙΧ αυτοκίνητα  και θα διανυκτερεύσει  στο καταφύγιο από  το Σάββατο με σκοπό την προετοιμασία της γιορτής μας και της κοπής της πίτας στο καταφύγιο.

Θα λειτουργήσει συλλογική κουζίνα. Όλα τα ποτά θα είναι κερασμένα από τον σύλλογο. Καιρού επιτρέποντος θα υπάρχει δυνατότητα για ψήσιμο στα κάρβουνα στον περίβολο του καταφυγίου.

Αρχηγοί: Αλέξανδρος Παπαχρήστου, Κάρολος Καραμολέγκος 6938988761

περισσότερα στην σελίδα του συλλόγου https://www.vrilisos.gr/